Jūs niekam nieko neprivalote

Daugelis mūsų sprendimų sukelia klausimus aplinkiniams ir jų norą komentuoti. Šeimos nariai, draugai ir net nepažįstami kažkodėl visada turi nuomonę apie tai, kaip mes turime elgtis, kaip atrodyti, su kuo bendrauti ir kaip kurti santykius. Kartais tie žmonės nueina taip toli, kad reikalauja iš jūsų pasiaiškinimo dėl jūsų asmeninio pasirinkimo gyvenime. Populiarus psichologas Davidas Williamas mano, kad jūs visiškai neprivalote atsakyti, kai jūsų klausia apie šiuos 15 dalykų, rašo ezoterikė Roma Vičienė.

 

1. Jūs neprivalote niekam aiškintis apie jūsų gyvenimo situaciją.

 

Jeigu jūs gyvenate pilietinėje santuokoje ar blaškotės iš vieno nuomojamo buto į kitą, ar gyvenate su tėvais, nors jums seniai ne dvidešimt – jūs neprivalote niekam atsiskaityti, kodėl jūs gyvenate taip, o ne kitaip. Jeigu jūs visiškai suvokiate savo gyvenimo situaciją, tai reiškia, kad jūs turite savų priežasčių laikytis tokio gyvenimo būdo ir jos nieko kito neliečia.

 

2. Jūs niekam neprivalote aiškintis apie jūsų prioritetus gyvenime.

 

Jūs turite savo minčių apie tai, ką galima padaryti dėl savo artimųjų ir savo laimės – štai jūsų svarbiausias prioritetas. Kadangi mes visi unikalios asmenybės su skirtingomis vertybėmis, svajonėmis ir siekiais, vieno žmogaus prioritetai neišvengiamai skirsis nuo kito žmogaus prioritetų. Jūs patys nustatote savo ir neprivalote niekam atsiskaitinėti.

 

3. Jūs neprivalote atsiprašyti, jeigu nesijaučiate kaltas.

 

Jeigu jūs neapgailestaujate dėl savo veiksmų, kaip ir anksčiau manote, kad kažkas buvo neteisus arba jums nelabai ir reikia atleidimo, jūs neprivalote atsiprašyti. Daugelis žmonių per daug greitai stengiasi atsiprašyti, kad greičiau užgydytų žaizdas, kurios dar nepasiruošusios šitokiam „gydymui“. Tai gali tik pabloginti situaciją. Jums iš tikrųjų nereikia atsiprašyti, jeigu jūs nesijaučiate kaltas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

4. Jūs neprivalote prieš nieką teisintis dėl laiko, praleisto vienatvėje.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Daugelis bijo pagarsėti kaip „grubūs“, „antisocialūs“, „arogantiški“, jei atšaukia planus ar atsisako kvietimų todėl, kad jiems reikia laiko pabūti vienatvėje su savimi, kad galėtų atsipalaiduoti, „persikrauti“ ar tiesiog paskaityti gerą knygą. Iš tikrųjų panašios vienatvės pertraukos visiškai normali praktika, reikalinga daugeliui iš mūsų. Pasiimkite jas drąsiai ir nesukite galvos dėl pasiaiškinimų.

 

5. Jūs neturite sutikti su kažkieno asmeniniais įsitikinimais.

 

Vien tik todėl, kad kažkas aistringai pasakoja apie savo įsitikinimus, nereikia linksėti pritariant viskam. Jeigu jūs nepritariate toms idėjoms, būtų nesąžininga prieš save ir kitus apsimesti, kad jūs sutinkate su viskuo. Geriau ramiai paprieštarauti, negu kaupti nepasitenkinimą ir nusivylimą.

 

6. Jūs neprivalote sakyti „taip“.

 

Jūs turite teisę sakyti „ne“, jeigu sutikimui nėra rimtų priežasčių. Didžiausios sėkmės visose srityse pasiekia žmonės, kurie yra įvaldę atsisakymo nuo visko, kas nėra jų prioritetas, meną. Pripažinkite kitų žmonių gerumą ir būkite jiems dėkingi, bet drąsiai sakykite „ne“, viskam, kas atitraukia jūsų dėmesį nuo pagrindinių tikslų.

 

7. Jūs neprivalote teisintis dėl savo išvaizdos.

 

Jūs galite būti lieknas ar pilno sudėjimo, aukštas ar ne labai, simpatiškas arba visai paprastas, bet jūs niekam neprivalote aiškintis, kodėl jūs atrodote būtent taip. Jūsų išvaizda – tik jūsų reikalas, čia jūs atsiskaitote tik prieš save. Neleiskite išvaizdai paveikti jūsų savivertės.

 

8. Jūs neprivalote niekam aiškintis dėl jūsų valgymo įpročių.

 

Yra atitinkami produktai, kurie paprasčiausiai jums nepatinka dėl atitinkamų priežasčių – nuo skonio iki poveikio jūsų sveikatai. Jeigu kažkas jums įkyri su klausimu kodėl jūs valgote (ar nevalgote) tų ar kitų produktų, nekreipkite į tai dėmesio ir atsakykite, kad jūs jaučiatės gerai, maitindamiesi būtent taip.

 

9. Jūs prieš nieką neprivalote atsiskaityti apie jūsų seksualinį gyvenimą.

 

Jeigu jūs turite artimus santykius su suaugusiu žmogumi abipusiu susitarimu, tai nieko neliečia, kur kada ir kaip jūs tvarkote savo seksualinį gyvenimą. Jūs galite laukti santuokos, turėti atsitiktinių ryšių ir net eksperimentuoti su tos pačios kaip ir jūs žmogumi iki tol. Kol jūs jaučiate malonumą. Tai išimtinai jūsų reikalas.

 

10. Jūs niekam neprivalote aiškintis dėl jūsų karjeros ar asmeninio pasirinkimo.

 

Kartais aplinkybės jus priverčia pasirinkti tarp darbo ir asmeninio gyvenimo. Šis sprendimas ne visada lengvas ir galų gale jūs galite pasirinkti darbą – ne todėl, kad jūs nesirūpinate savo šeima, o todėl, kad šis sprendimas suteiks jums saugumą ateityje. Bet kuriuo atveju jūs neprivalote aiškintis aplinkiniams, kodėl jūs teikėte pirmenybę profesijai (ar atvirkščiai), jeigu jūs įsitikinę, kad viską padarėte taip, kaip reikia.

 

11. Jūs neprivalote aiškinti savo politinio ar religinio požiūrio.

 

Jeigu jūs demokratas, respublikonas, katalikas, protestantas ar musulmonas – tai jūsų asmeninis pasirinkimas. Jūs neturite aiškintis dėl savo tikėjimo. Kada kažkas negali priimti jūsų tokiu, koks jūs esate – tai jo problema, ne jūsų.

 

12. Jūs neturite aiškintis, kodėl vienišas.

 

Vedę jūs ar ne, ištekėjusi ar ne, tai neturi liesti nieko, tik jus. Vienatvė ne asmenybės sutrikimas. Jūs laisvai galite pasirinkti, kurti santykius ar ne. Paprasčiausiai prisiminkite – jūs, tai ne jūsų šeimyninė padėtis. Nereikia klijuoti sau ir kitiems bevertes socialines etiketes.

 

13. Jūs neprivalote su kuo nors susitikinėti tik todėl, kad jūsų kažkas to paprašė.

 

Kažkas gali būti mielas ir simpatiškas, bet jūs neprivalote eiti į pasimatymą su juo. Jeigu jūs sielos gelmėje jaučiate, kad jums nereikalingas šis susitikimas, tai neikite. Atraskite atsisakymui priežastį ir nekeiskite savo sprendimo.

 

14. Jūs niekam neturite aiškinti savo sprendimo dėl santuokos.

 

Nepriklausomai nuo to, norite jūs vesti ir turėti vaikų ar likti laisvu ir bevaikiu, tai lieka asmeniniu sprendimu. Net jeigu jūsų mama tiesiog kliedi apie anūkus, jai teks susitaikyti su jūsų pasirinkimu, kad ir kaip sunku tai būtų.

 

15. Jūs neprivalote aiškinti savo pasirinkimo santykiuose.

 

Kartais žmonės sako netinkamas pastabas apie jūsų romantinius santykius. Greičiausiai kažkas kalbėjo, kad „jūs netinkama pora“ arba kad jums reikia pasiieškoti sau kažko kito. Tačiau šiuo klausimu jūs neatsakingas prieš nieką, išskyrus save. Gyvenkite savo gyvenimą ir niekada nenutraukite ar neišsaugokite santykių tik todėl. Kad kažkas liepia taip padaryti. Darykite klaidas ir mokykitės iš jų – tai ir yra gyvenimas.

 

Parengė: Būrėja Roma Vičienė, Mėnesiena: Būrimas kortomis

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ubagas

Ypač “valstybei”

sara

Labai teisingas straipsnis.

Hieroglifas

– čia susišnekėjimo negalimumo išvados? Yra seniai žinoma, kad nė vienas žmogus negali susišnekėti nei su vienu žmogumi! Kodėl? Todėl kad visi žodžiai yra beprasmiai, taiau enciklopedijose paaiškinti kitais beprasmiais žodžiais. Matyt tai suprato gilios senovės tautos ir vietoje žodžių ėmė vartoti žymiai informatyvesnius hieroglifus..

juozas

O kaip jūsų vyras?Ar privalo pasiaiškinti apie seksualinius santykius?Bent jums.Na,o jeigu vyro neturite,tai nors pareikškite savo nuomonę,kad ir šiuo atveju.Galimas ir kitas varijantas,kad sugriešyjote Jūs.Ar turite prisipažinti savo vyrui?

Taip pat skaitykite