Dievo žodis: ką, pasak Biblijos, “galima žudyti”?

Įsakymas nepiešti ir kitaip neatvaizduoti nieko, kas yra danguje, žemėje ir vandenyje pasimetė laike, bet „nežudyk“ – išliko iki šiol. Visgi, žudyti negalima tik tada, kada negalima, o kartais galima.

 

Apie tai ir aiškinama šventojoje krikščionių knygoje, kurios dalimi taip pat vadovaujasi ir judaizmo išpažinėjai.
Taigi, septyniolika, kuriuos Biblija “leidžia nužudyti”.

 

1. Nepaklūstančius kunigams:

 

Jei kas įžūliai savimi pasitikėdamas drįstų nepaklusti kunigui, paskirtam ten tarnauti VIEŠPAČIUI, tavo Dievui, ar teisėjui, tas žmogus mirs. (Pakartoto Įstatymo knyga 17:12)

 

2. Raganas:

 

Būrėjams neleisi gyviems išlikti. (Išėjimo knyga 22:18)

 

3. Homoseksualus:

 

Jei vyras sugultų su vyru kaip su moterimi, abu bjauriai nusikalstų ir abu turi mirti. (Kunigų knyga 20:13)

 

4. Žynius:

 

Vyras ar moteris, kurie užsiima mirusiųjų dvasių iššaukimu ir žyniavimu, turi mirti; juos užmuškite akmenimis; jie patys kalti dėl savo mirties. (Kunigų knyga 20:27)

 

5. Keikiančius savo tėvus:

 

Kas keiktų savo tėvą ar motiną, bus mirtim nubaustas (Kunigų knyga 20:9)

 

6. Mušančius savo tėvus:

 

Kas suduoda savo tėvui ar motinai, tas baudžiamas mirtimi. (Išėjimo knyga 21:15)

 

7. Neištikimuosius:

 

Kas svetimautų su kito moterimi, su savo artimo žmona, abu – svetimautojas ir svetimautoja – bus baudžiami mirtimi. (Kunigų knyga 20:10)

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

8. Nesantuokiniu seksu užsiimančius:

 

Jei kunigo duktė paleistuvautų ir tuo suteptų savo tėvo vardą, bus sudeginta. (Kunigų knyga 21:9)

 

9. Kitų religijų atstovus:

 

Kas aukoja kitiems dievams, o ne Viešpačiui, turi būti sunaikintas. (Išėjimo knyga 22:20)

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jei tavo brolis, sūnus, duktė, mylima žmona ar draugas, kurį myli kaip savo sielą, norėtų suvedžioti tave, sakydamas: „Eikime ir tarnaukime svetimiems dievams, kurių nepažinai nei tu, nei tavo tėvai“, dievams tautų, kurios gyvena šalia tavęs ar toli nuo tavęs, nuo vieno žemės krašto iki kito, nesutik su juo ir jo neklausyk. Nesigailėk ir neslėpk jo, bet jį užmušk. Pirmas pakelk prieš jį ranką, kad nubaustum jį mirtimi, o paskui visa tauta prisidės. (Pakartotinio Įstatymo knyga 13:6-9)

 

10. Netikinčiuosius:

 

Kas neieškos Viešpaties, Izraelio Dievo, bus baudžiamas mirtimi, nepaisant ar jis mažas, ar didelis, ar vyras, ar moteris. (Antroji Kronikų knyga 15:13)

 

11. Netikrus pranašus:

 

Jei kas dar pasirodys kaip pranašas, jo tėvas ir motina jam tars: „Tu mirsi, nes kalbėjai melą Viešpaties vardu“. Jo paties gimdytojai jį perdurs, jam pranašaujant. (Zacharijo pranašystė 13:3)

 

12. Visus miesto gyventojus, jei bent vienas miestelėnas kitatikis:

 

Tarp jūsų atsirado suvedžiotojai, kurie suklaidino miesto gyventojus, sakydami: „Eikime ir tarnaukime svetimiems dievams, kurių nepažįstate“, rūpestingai ištirk bei išsiklausinėk, ir jei pasitvirtintų, kad tarp jūsų padaryta tokia bjaurystė, išžudyk to miesto gyventojus kardu ir sunaikink jį ir visa, kas jame yra, net gyvulius. Visus daiktus sukrauk aikštėje ir sudegink kartu su miestu Viešpačiui, savo Dievui. Jis telieka griuvėsiais per amžius ir niekados tenebūna atstatytas. (Pakartoto Įstatymo knyga 13:13-16)

 

13. Moteris, kurios pirmosios nakties metu neskaisčios:

 

Bet jei tai tiesa, kad ji nebuvo mergaitė, jie ją atves prie tėvo namų durų, ir miesto vyrai užmuš ją akmenimis, nes ji padarė bjaurų nusikaltimą Izraelyje, paleistuvaudama tėvo namuose. (Pakartotinio Įstatymo knyga 22:20-21)

 

14. Piktžodžiautojus:

 

Izraelitės moters sūnus, kurio tėvas buvo egiptietis, susiginčijo su izraelitu stovykloje. Jį atvedė pas Mozę, kadangi jis piktžodžiavo ir keikė Dievą. Jo motina buvo Šelomita, Dibrio duktė iš Dano giminės. Jį uždarė ir laukė Viešpaties nurodymo. Viešpats įsakė Mozei: „Išvesk piktžodžiautoją iš stovyklos. Visi, kurie girdėjo jį piktžodžiaujant, teuždeda savo rankas ant jo galvos, o visi žmonės teužmuša jį akmenimis. Izraelitams sakyk: „Kas keikia Dievą, atsakys už savo nusikaltimą. Kas piktžodžiaus Viešpaties vardui, turės mirti – jis bus užmuštas akmenimis, ar jis bus vietinis, ar ateivis. Kas piktžodžiaus Viešpaties vardui, bus baudžiamas mirtimi. Kas nužudo žmogų, taip pat turi mirti. (Kunigų knyga 24:10-17)

 

15. Prisiartinusius prie tabernakulio:

 

„Levio giminės vyrų neskaičiuok kartu su Izraelio sūnumis, bet paskirk juos šventai tarnystei prie Susitikimo palapinės. Jie nešios palapinę ir visus jos daiktus ir tarnaus prie jos bei gyvens aplink palapinę. Keliantis į kitą vietą, levitai išardys palapinę, o sustojus – vėl išties ją. Jei kas pašalinis prisiartintų prie jos, bus baudžiamas mirtimi. (Skaičių knyga 1:49-51)

 

16. Dirbančius per šabą:

 

Laikykitės sabato, nes jis šventas; kas jį suterš, turi mirti. Kas dirbs tą dieną, bus išnaikintas iš savo tautos. (Išėjimo knyga 31:14)

 

17. Gyvūnus:

 

Galite valgyti kiekvieną gyvulį, kuris turi skeltą nagą ir gromuliuoja (Kunigų knyga 11:3)

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Gegute

Kas CIA per briedai? Is kur juos istraukete? Vienas is 10 Dievo istatymu Yra NEzudyk!!!

Moi

Siaubas

vyka

seniau tas biblijas perase patys kunigai,kad paklustu zmones ju valei todel nemanau kad biblijoj yra parasyta visa tiesa,daug dalyku yra nuslepta,nemanau kad turetume visa tai sureiksmint

Sakantysis

galiojo iki Jezaus atejimo po to daug kas pasikeite. Moze buvo kaska pasakes atsimenu kad savadautojus ir istvirkautojus uzmetyt akmenim . Pas Jezu atejo viena moteris ir aplinkiniai sake kad ji tokia ir tokia ir kad moze mums liepe tokius zmones uzmetyt akmenim o Jezus jiems pasake tegu pirmas i ja meta akmeni kuris yra be nuodemes ir niekas nemete tik noriu pasakyt kad po jo atejimo labai daug kas pasikeite… Dirbancius per saba zudyt… Jezus gyde zmones per saba, nemusu laikam tai kas yra cia parasyta.

ABA

Stai ka zydai galvoja apie zmoniu mazinima tai zydu religija, yra musu religija.

Bruja

Pasišlykštėtina!!!

!!!

O dar vadinasi “sventoji knyga”

vyka

ziauru,koks velnias sukure tai?

Pyktis.

Tavo dievas. Kas daugiau.

Taip pat skaitykite