Paslaptingas apleistas miestas vidury vandenyno: kas ir kodėl jį pastatė?

Istorikai ir archeologai jau daugiau nei šimtą metų nesugalvoja kaip paaiškinti, iš kur vidury vandenyno atsirado paslaptingas senovinis miestas, independent.co.uk cituoja 15min.lt.

 

Naują susidomėjimo šiuo miestu bangą sukėlė palydovinės nuotraukos, kurios atskleidė pilną šio regiono „išplanavimą“ ir taps naujo dokumentinio filmo pagrindu.

 

Praktiškai negyvenamas Nan Madolo miestas, esantis visai greta pagrindinės Ramiojo vandenyno Mikronezijos salyno Ponpėjaus salos, manoma, buvo pastatytas I arba II mūsų eros amžiais.

 

 

Nan Madolas nuo Australijos yra nutolęs per 2500 km, o nuo JAV Kalifornijos pakrantės – per 4000 km.

 

Ankstyvieji europiečiai pasaulio tyrinėtojai šį miestą buvo pakrikštiję Aštuntuoju pasaulio stebuklu, mat juos apstulbino 97 atskiri, geometriškai taisyklingi blokai, skiriami siaurų vandens kanalų.

 

Apie šį miestą televizijos kanalas „Science Channel“ susuko dokumentinį filmą, priskirtą laidai „What on Earth?“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 



 

„Kodėl kažkas galėjo norėti pastatyti miestą vidury vandenyno? Kodėl čia, taip toli nuo bet kokios kitos žinomos civilizacijos“, – šiame dokumentiniame seriale klausimą kėlė archeologas Patrickas Huntas.

 

Šio miesto tyrinėtojų ekspedicijai vadovavęs Teksaso Pietinio metodistų universiteto (JAV) mokslininkas Markas McCoy’us sakė, kad veikiausiai paslaptingame mieste buvo laidomi gretimos salos gyventojų genčių vadai, taip pat tai galėjo būtų religinių ritualų ir politinės galios centras.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Kai kurios šio miesto sienos yra 7,5 m aukščio ir 5 m storio. Kai kurių spekuliatyvių svarstymų autoriai miestą lygino su mitologiniu Atlantidos miestu, kuris, esą, išnyko po vandeniu.

 

Tuo tarpu vietos gyventojai prie „vaiduoklių“ miesto nė iš tolo nesiartina.

 

Pirmą kartą šis paslaptingas miestas aptiktas XX a. pradžioje.

 

Per paslaugą „Google Earth“ Nan Madolą galima apžiūrėti paieškos langelyje įrašius Nan Madol.

 

15minlogo

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Amerika

1. gerai matosi, kad visi luitai buvo apdirbti technologiškai, tačiau paveikti labai ilgalaikės korozijos (10.000 metų?).

2. gerai matosi, kad tie luitai sukrauti jau naujai visai neseniai (vietinių?).

3. tai dar vienas liudijimas, kad po kosminės katostrofos kai kurie Žemės žemynai nugrimzdo, kai kurie senųjų žemynų fragmentai išliko, o kai kur iškilo visai nauji žemynai (Amerika?).

Taip pat skaitykite