Neįtikėtina: Portugalijos pakrantėje pagautas priešistorinis ryklys

Mokslininkai dirbantys netoli Algarvės pakrantės vykdomame projekte buvo gerokai nustebinti, kuomet jiems pavyko pagauti priešistorinį ryklį, dailymail.co.uk cituoja gismeteo.lt.

 

Šis keistas padaras, kuris dar žinomas kaip gyvatryklinių atstovas, priklauso maždaug 80 milijonų metų ir vienai seniausių vis dar egzistuojančių rūšių.

 

Archeologai yra atradę šio gyvatę primenančio ryklio fosilijų, kurių amžius siekia net 80 milijonų metų, iki pat Kreidos periodo, tai reiškia, kad šie padarai jau egzistavo tuo metu kai po Žemę bėgiojo tiranozaurai ir triceratopsai.

 

Sic Noticias

 

Apie šiuos ryklius, išsiskiriančius savo ilgu, gyvatę primenančiu kūnu ir apsiginklavusius maždaug 300 dantų yra žinoma labai nedaug.

 

Mokslininkai šį laimikį jau vadina „gyvąja fosilija“, nes nuo priešistorinių laikų gyvatryklis menkai tepasikeitė. Tai ilgi, ungurius primenantys rykliai, apginkluoti šešiomis poromis žiaunų ir 300 dantų.

 

Vyriškos lyties ryklys, kurio kūno ilgis siekė apie 1,5 metro, buvo pagautas maždaug 700 metrų gylyje, netoli Portimauno kurorto Portugalijoje, pranešė tyrėjai.

 

Šie gyvūnai gali lengvai medžioti kalmarus, žuvis ir net kitus ryklius.

 

Šaltinis: gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Pyktis.

Pasenusi naujiena.

Kelkit savo “marke” nes prarasit ir tuos paskutinius skaitytojus.

Geris.

Menesis nepraejo nuo naujienos paskelbimo uzsienio portalose, o sis klounas raso “pasenusi naujiena” :D

Pyktis.

Va tu tai konkretus klounas. Atsilikelis,kaip ir tie 5 prijauciantys. Maziausiai pries tris metus per tv rode. Tv3 zyniose. Tik,kad sitas buvo pagautas ale Portugalijos vandenyse,o ta kur per tv rode prie Australijos. Taip,kad niu.hai slepu klounas.

Droniukas

urodėlis toliau nerimsta labai nori gauti per savo kaimietiška buka galva vienakart gautum ir aprymtum

Pyktis.

;D agyrdi urodeli jau Ndc putojos,kad “sutryps” mane kelis kart klause kur gyvenu,bet kazkur dingo tas klounas. Tai gal tu nori pabandyti? I Jonava atvaryk ir galesi parodyt ka sugebi.

Eris

Dar ir kaimietis :-D

Pyktis.

O is kokio megapolio pats busi? Vilnius,Kaunas,Klaipeda? Pyz.dets miestietis.

Inkognito

Ten Jonavoje visi prisiniuchine to azoto rųgšties tvaiko ir apsvaige nuo metanolio,- prietrankos rašinėja čia bile ką. Nesuprantu kiek dar moderatoriai leis jiems čia trolinti ir kabinėtis prie skaitytojų,matyt visiškai nukvako, kad nemato kad jų portalus kažkokie tai du trenkti troliai baigia visai subankrotinti…

Pyktis.

Jo jo cia su achema uzprikolinai belekaip. Seip as kai parasiau komentara pats buvau “uzpultas” portalus? Ar portala? Ir kas tas antras? Ir kaip as su kazkuo sita portala baigiu subankrotinti? ;D

Klausyk,o tu pats kada pagalvojei,kaip tu ziauriai trolini su savo ateviais,galaktikos tarybomis ir pan? Gydykis juokdary.

Beje straipsnio foto ta pati kuria rode kazkada per tv zinias ;D

Inkognito

Na šiaip jau trolinti tai tavo menas,aš paprastai parašau tik savo nuomonę ir retai kad einu į asmeniškumus. Bet tokie kaip tu tai priverčia tai padaryti. Ir tai beje ne mano vieno tokia nuomonė apie tave ir tavo metodus pilti mėšlą ant visu iš eilės. Taip kad gydytis reikia tau troli,bet tokių kaip tamstelė tur būt ir geriausi psichiatrai neišgydys. Gyvenimas pats tau užverš kilpą ant kaklo,jei nekeisi bendravimo su aplinkiniais žmonėmis stiliaus. Pamatysi.

Pyktis.

Ne nu tu tai tikrai neprisipazinsi,kad trolini su savo ateiviais ;D as ir rasau savo nuomone apie viena ar kita klausima ar tema ar komentara. Bet pagal tave as trolinu. Tai kurioj vietoj as trolinu?
Nuo ko man reiktu gydytis? Beje,kaip manai,o kas tave isgydytu? :D as visada stumiu ant silpnaprociu ir pan individu nes man jie nepatinka. Kiekvienas is ju gali mastyti,bet to nedaro. Su aplinkiniais bendrauju mandagiai ir pagarbiai. Bet kai matau,kad atsiranda tokiu artistu,kaip tu,kurie rasineja nesamones ir taip skleidzia mela tada mano pagarba ir mandagumas dingsta.

Inkognito

Klausyk,- ne tau spresti kas rašo tiesą o kas melą. Jei esi bukas kaip bambukas tai nesiimk spresti apie kitus taip pat. Irgi mat atsirado pasaulio visažinis jis mat žino kas meluoja o kas kalba tiesą,per tokius kvailius kaip tu pasaulyje ir vieši visas blogis. Esi per daug jaunas ir žalias, kad spręsti kas gali būti o ko ne ir jei būtum mandagus patylėtum vietoje to kad rodytum savo durnumą viešai.Yra moderatoriai kurie gali tarti savo žodį o tu esi eilinis lankytojas ir būk savo vietoje,o jei nepatinka mauk iš čia.

Pyktis.

;DDD o kam spresti apie tavo mela? ir kodel ne man? Beje nesu as visazinis,bet uz tave tikrai protingesnis. Ir as matau,kad tu kliedi tai todel ir keliu tave i dienos sviesa,kad visi pamatytu melageli. Jeigu pasaulyje butu daugiau tokiu,kaip as,tada butu kur kas geriau jame gyvent. O blogis esi tu. Ir as nesiruosiu tyleti matydamas tavo kliedesius artiste tu artiste. As eilinis ane? ;D o koks tavo lankytojo laipsnis? ;D beje tu man nepatinki su savo nesamoningais komentarais ir skleidziamu melu. Tad busiu cia ir seksiu kiekviena tavo komentara ir kritikuosiu tave :D galakttikos sergetojau isrinktasai ;DDD taip,kad jeigu… Skaityti daugiau »

Inkognito

O aš irgi čia būsiu ir visur kritikuosiu tavo elgesį ir pasieksiu kad tave už trolinimą iš čia išgrūs,nes jau senai laikas taip padaryti. Atsirado mat svieto lygintojas triochala ir trolintojas.Ar žinai kad elgiesi nusikalstamai trukdydamas žmonėms skleisti ir gauti informacija. pasiskaityk net yra konstitucijoje toks staripsnis kuris draudžia taip elgtis kaip elgiesi tu. ar nebijai kad tave išaiškinus tau galima užkabinti straipsnį?

Pyktis.

;DDD juokdary tu juokdary. Kurioj vietoj as triochlinaus? Va tu tai triochala su savo ateiviais ;D galaktikos sergetojau,isrinktasai nebestumk daugiau ;D nes be minusu deliojimo tu daugiau nieko negali ;D kokiu budu as trugdau zmonems gauti info? Ir kokiu budu trugdau ja skleisti? skaites as ta konstitucija ir mano “veiksmai” jos nepazeidzia kitaip nei tavo artiste. Straipsni tu straipsni ;DDD davai aiskinkis galesim teisme issiaiskinti :DD

Svolaciai

Pagavo ir uzmuse.

Taip pat skaitykite