Egipto Didžiojoje piramidėje atrasta nežinoma lėktuvo dydžio ertmė

Mokslininkai pranešė aptikę maždaug keleivinio lėktuvo dydžio ertmę Egipto Didžiosios piramidės centre. Ši erdvė iki šiol nebuvo niekam žinoma ir nepaliesta žmogaus rankos išbuvo apie 4,5 tūkst. metų, rašo alfa.lt.
 
Mokslininkų tvirtinimu, kol kas tai yra viena iš keturių erdvių minėtame statinyje. Iki šiol buvo žinoma apie karaliaus bei karalienės kambarius bei galerijos kambarį.

 

Specialia technika apsirūpinę Japonijos ir Prancūzijos mokslininkai dvejus metus tyrinėjo garsųjį monumentą ir bandė akmens struktūrose įžvelgti tankio skirtumų.

 

Šių tyrimų metu būtent ir buvo pastebėta anomalija, skelbianti apie ganėtinai didelę naują erdvę, apie kurią niekas nežinojo iki šiol. Ši piramidė, valdant senovės Egipto faraonui Cheopsui, buvo pastatyta maždaug 2483 m. pr. Kr.

 

140 metrų aukščio statinys yra didžiausias tarp piramidžių, esančių Kairo pakraštyje, Gizoje.

 

Nors naujai aptikta erdvė dar nėra ištyrinėta, mokslininkai viliasi, jog jau artimiausiu metu pavyks išsiaiškinti, kas joje slypi ir kokia paskirtį ji turėjo.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Trollolol

Pfff, visiems seniems pirdyloms egiptologams su 6 daktaro diplomais po varini kirstuka ir davai, kertates iki tos ertmes. Savaite laiko. Neiseina, diplomus padziaunat ir von xn lol

Sveikas protas

Debi*** na*** esi

mechanikas fredis

PALIKIT MANO GARAZA RAMYBEJ, AS TEN SKRAIDANCIAS LEKSTES ANT DUJU PERMUSINEJU

Pyktis.

;DDDDDD

Taip pat skaitykite