Vadovas pagal zodiaką: supraskite savo bosus

boso-zodiakasJei žinai, po kokiu ženklu gimęs tavo bosas, trumpos ir konkrečios instrukcijos padės susiorientuoti ne tik tiesioginiame tavo darbe, bet ir dailiai bei neskausmingai balansuoti ant skustuvo ašmenų, kitaip dar vadinamų viršininko ir pavaldinio santykiais.

 

Avinas

 

Vyras. Viršininkui rutina tarsi velniui kryžius ir visus darbus, kurie reikalauja susikaupimo, kruopštumo ir dėmesio, jis mielai permeta ant pavaldinių pečių. Tiesa, gavę užduotį nepulkite jos iškart vykdyti: it muilo burbulai spalvomis saulėje besimainantys planai – boso avino firminis ženklas. Jei norite patekti į jo favoritų gretas, išmokite imituoti aktyvią veiklą.

 

Moteris. Jei turite viršininkę iš avinų giminės, būkite visada pasiruošę ir žinokite visus darbo reikalus. Šios damos devizas: „Viskas turėjo būti padaryta vakar!“ Jums teks nuolat kelti kvalifikaciją ir įsidiegti funkciją žaibo greitis. Svarbu! Nerodykite per daug iniciatyvos, nes ji neliks nenubausta. Beje, jums teks ne tik vykdyti užduotį, bet ir atlaikyti viršininkės nepasitenkinimą, nes pirminė idėja priklausė ne jai.

 

Jautis

 

Vyras. Jis ramus darbinis jautukas, nemėgstantis skubos ir netvarkos. Įvykdėte nurodymą akimirksniu? Neskubėkite tiekti ataskaitos, nes kaip mat bus prilipdyta paviršutiniško darbuotojo etiketė. Jei jau dėl jūsų veržlumo nosį kyštelės klaidelė, susitaikykit su neprofesionalo titulu.

 

Moteris. Vadovė jautienė – nelyginant baisus sapnas tiems, kurie mėgsta laikyti atokiau nuo valdžios ir arčiau virtuvės. Ši bosė plaukia ant trijų banginių: valdingumo, kompetencijos ir informuotumo. Vienintelė ir geriausia išeitis – įsigilinti į darbą ir karts nuo karto (bet ne per dažnai) kreiptis į vadovę patarimo – labai jau jai patinka neabejingi žmonės.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dvyniai

 

Vyras. Niekada nežinai, kokį vaidmenį šiandien darbe vaidins bosas-dvynys – toks jau paslaptingas šis ženklas. Tačiau kad ir kokį amplua jis pasirinktų, yra receptas, kaip užkariauti jo simpatijas. Užtenka turėti tvirtą ir argumentuotą nuomonę ir nuolat šmėžuoti prieš akis su dalykiniais pasiūlymais. Pasistenkite ne tik paleisti idėjas į eterį, bet ir įgyvendinti jas – atsidursite nepamainomų darbuotojų garbės lentoje.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Moteris. Viršininkei galioja ta pati taisyklė – atspėti, kuria koja ji šiandien išlipo iš lovos. Jei bosė skraido dvasiškai pakylėta, prašykite, ko tik norite, tarkitės, rodykite iniciatyvą – viskas bus lengva ranka palaiminta. Bet atsiminkite, kad sulauksite ir audros. Tuomet geriausia laikyti ausis stačias ir stengtis nepasipainioti pirmajai ledi po kojų. Tie, kuriems per sunku banguoti kartu su viršininke, lai žino: tvarkingai vykdykite užduotis ir dirbsite ilgai ir laimingai.

 

Vėžys

 

Vyras. Jei jums vadovauja viršininkas, gimęs per patį vasaros įkarštį, t.y. vėžys, turbūt jaučiatės didelės ir glaudžios šeimos narys. Dėl tėvelio lengvos rankos (ir geležinio žodžio), kolektyve propaguojama savitarpio pagalba, pasiruošimas dirbti viršvalandžius darbo dienomis, o taip pat savaitgaliais ir per šventes. Bet reikia pripažinti: jei šefas ir pamirš pasakyti ačiū, už pasiaukojamą darbą tikrai uždės varnelę ir atsidėkos materialiai.

 

Moteris. Tai pati rūpestingiausia ir dėmesingiausia viršininkė. Jai pavaldžioje teritorijoje tvyro namų atmosfera su dvasingais pokalbiais ir arbatos gėrimais. Bet turėkite omenyje: nepaisant to, kad ji atrodo minkšta ir paprasta, ši vadovė gera psichologė ir itin jautri melui. Nusikaltote – geriau iškart prisipažinkite ir prisiekite, kad klaidų nebekartosite. Nepulkite išsisukinėdami raitytis kaip karpis ant keptuvės, nes rizikuojate papulti į juoduosius sąrašus.

 

Liūtas

 

Vyras. Jis – liūtas ir tuo viskas pasakyta. Išmokite aksiomą, kad jūsų vadas – pats protingiausias, kompetentingiausias, labiausiai informuotas ir savo visus veiksmus derinkite prie šios aksiomos.
Liūtų veislės viršininkas išpuikęs, tad laimės darbuotojas, įvaldęs subtilų komplimentų meną. Akivaizdų meilikavimą liūtas užuodžia iškart…

 

Jei nenorite būti suplėšytas į gabalus, nepapulkite liūtui į akis, kai jo nuotaika prasta. Bet kai šis žvėrių karalius sotus ir geraširdis, prašykite, ko tik norite.

 

Moteris. Liūtė – tikra karalienė. Valdinga, ryžtinga ir išmintinga. Taigi ir elkitės su ja atitinkamai – pagarbiai, juk tai dėl jos, gimusios po riaumojančiu ženklu, jūsų piniginė reguliariai papilnėja. Pagarbus požiūris ir nuoširdūs nebanalūs komplimentai – ir žinokite, kad ji jūsų nesuės.

 

Mergelė

 

Vyras. Turbūt pedantiškesnio viršininko nerasi. Jei jau teko dirbti su tokiu vadovu, įsigykite didelę darbo knygą, skirtą viršininko mintims ir užduotims užrašyti. Anot mergelės, tai svarbiausias pavaldinio darbo įrankis. Dėmesys smulkmenoms, kruopštumas ir taktas turi tapti jūsų ištikimais sąjungininkais.

 

Moteris. Ši viršininkė iš tų, kurie sutinka pagal drabužį. Ne brangi ar stilinga apranga palankiai nuteikia mergelę, jai užtenka, kad būtumėte švari ir tvarkinga. Norite užsitarnauti pasitikėjimą? Neleiskite sau tuščiai plepėti ir garsiai juoktis darbo vietoje. Laikykitės padorumo normų ir jus ims rodyti kaip pavyzdį.

 

Svarstyklės

 

Vyras. Neginčytinas šio viršininko privalumas – jo gebėjimas išlaikyti pusiausvyrą. Neužsiplieks be reikalo, net ir jei priežasčių siautėti visgi daugoka. Jis nepuls svaidyti žaibų ir griausmų – ne toks temperamentas. Bet šioje medučio statinėje yra ir šaukštas deguto. Vadovas-svarstyklės gana ilgai sveria prieš nuspręsdamas. Ir, deja, paspartinti apmąstymo proceso įperšant savo nuomonę nepavyks.

 

Moteris. Jūsų vadovė švenčia gimtadienį rudens viduryje? Astrologų nuomone, jums baisiausiai pasisekė. Svarstyklių ženklo damos geros, taktiškos, blaivaus proto ir išmintingos. Prieš įsakydama ši ledi pasvers visus už ir prieš. Jei norite, kad darbas jums taptų antraisiais namais (gerąja šio žodžio prasme), įpraskite su viršininke aptarinėti einamuosius reikalus ir nepamirškite pasiūlyti savo varianto.

 

Skorpionas

 

Vyras. Rėšim be užuolankų – tai pats bjauriausias viršininkas. Jis kerštingas, įtarus, menantis visas skriaudas ir šykštus. Vienintelis būdas išsisukti nuo jo geluonies – pataikauti, tartis ir keliaklupsčiauti. Kai skorpionas įsitikinęs, jog padeda silpnam, jis – nepavojingas. Tiesa, reikia paminėti, jog vadovui skorpionui būdingas mirtinas sukandimas verslo srityje – jis tiesiog pasmerktas sėkmei. Tai tobulas partneris, bet ne konkurentas ar viršininkas.

 

Moteris. Iš pradžių gali susidaryti iliuzija, kad skorpionė – mielas ir atviras žmogus. Bet iliuzija ilgai nesitęs – iki pirmos klaidos. Deja, teisės į antrą galimybę nesulauksite…

 

Šaulys

 

Vyras. Jei norite užsitarnauti šaulio palankumą, neužteks tik tarnybinio veržlumo. Pridėkite nuoširdumą ir pripažinimą, pasiūlykite savo pagalbą sprendžiant ne tik darbinius, bet ir asmeninius, šeimyninius klausimus.

 

Moteris. Tai darboholikų atstovė, mėgstanti viską daryti pati. Todėl klauskite jos nuomonės net apie smulkmenas. Puikiai žinodama viską apie jūsų planus, ji šiek tiek sušvelnins nežabotą kontrolę ir įsitikins jūsų savarankiškumu.

 

Ožiaragis

 

Vyras. Ožiaragis – klasikinis viršininkas, su juo paprasta: sekite pareigines instrukcijas, laikykitės darbo grafiko, būkite punktualus, pareigingas, mandagus.

 

Moteris. Viršininkė, gimusi po šiuo ženklu, nelaksto su feminizmą skelbiančiais transparantais, bet vargas tam, kuris mano, jog moteriai gamtos neduota vadovauti. Ji nepripažįsta nuolaidų dailiajai lyčiai ir yra „kurčia bei akla“ vyriškam meilikavimui. „Patyręs specialistas“, „profesionalas“ – tik tokie pagyrimai jai patiks.

 

Vandenis

 

Vyras. Vadovaujantis vandenis – retas reiškinys. Dauguma jų nemėgsta spręsti, įsakinėti ir svarstyti nykių problemų. Tiesa, nežiūrint į jo išsiblaškymą, užmaršumą, drovumą arba, atvirkščiai, įžūlumą, toks vadovas pasižymi neeiliniu protu. Prie to pridėkite jautrią intuiciją, puikius analitinius sugebėjimus, retai pasitaikantį žavesį. Tiesa, iš jo galima laukti, ko tik nori, išskyrus finansinį dosnumą.

 

Moteris. Jos moto: „gyvenk pats ir netrukdyk gyventi kitiems“. Vandenės teritorijoje leidžiamas neformalus bendravimas tarp vadovo ir pavaldinio. Subordinacija – sąlyginė sąvoka, o ypatingai apdovanotoms asmenybėms garantuotas maksimalaus palankumo režimas.

 

Svarbiausia, kad darbas būtų padarytas laiku ir kaip iš pypkės. Nesusigyventi su tokia vadove sugeba tik darbuotojai, apdovanoti visatos kvailumu arba su išoperuota iniciatyva bei sava nuomone.

 

Žuvys

 

Vyras. Jis kupinas Napoleono planų, iš kurių įgyvendinamas vos dešimtadalis. Kaskart girdėdami, jog „bus taip…“, nepulkite su priešiškais argumentais ir tuo labiau nesijuokite iš svajotojo. Jis retai skelbia nuosprendžius darbuotojams ir visada pasiruošęs išklausyti įdomias kūrybines idėjas. Tiesa, pagrindinis jo koziris – paprastos darbo bitės, kurios garantuoja idealią tvarką ir discipliną įmonėje.

 

Moteris. Šio ženklo moterį sunku įsivaizduoti vadove, jeigu kalbame ne apie biblioteką ar muziejau archyvą. Ją slegia atsakomybės našta, ji nemoka atstovauti verslo interesams. Minkštas jos charakteris netinka reikalauti iš darbuotojų. Ji greičiau pagailės tinginio negu išvarys jį iš darbo. Tokios viršininkės kolektyvas primena tykų uostą, kuriame prieglobstį randa studentai ir pensininkai.

 

Šaltinis: žurnalas “Ieva”

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite