Tamsioji empatijos pusė, apie kurią niekas nekalba

tamsi-empatijos-puseApie tamsiąją empatijos pusę retai kalbama. Vis dėlto ji egzistuoja ir gali apnuodyti empato gyvenimą. Empatija – tai gebėjimas pastatyti save į kito žmogaus vietą ir suprasti jo jausmus ir mintis, rašo ezoterikė Roma Vičienė.
 
Empatas – tai žmogus, kuris sugeba rezuonuoti įvairiuose lygmenyse su kitais žmonėmis. Dėka šio sugebėjimo, jis tiksliai gali pajausti jų emocinę būklę. Kol kas nėra žinoma, kaip šis gebėjimas vystosi pas empatus, tačiau daugelis mano, kad jis yra įgimtas ir perduodamas per DNR.

 

Kaip taisyklė, empatus suvokia kaip žmones, kurie neabejingi kitų jausmams. Jie atjaučiantys, gailestingi, jautrūs ir gailestingos sielos. Todėl jūs tikriausiai nustebsite sužinoję, kad empatija turi ir tamsiąją pusę.
Daugelis žmonių laukia iš empatų palaikymo ir nurodymų. Tai taip pat reiškia, kad empatai mato pasaulyje kur kas daugiau dalykų nei mes. Tai gali sukelti problemas įvairiose jų gyvenimo sferose.

 

Jie negali valdyti savo emocijų

 

Jūs galite pagalvoti, kad empatas gerai supranta emocijas ir todėl lengvai gali susidoroti su savosiomis. Tačiau tiesa yra tame, kad empatai nuolat kovoja dėl to, kad galėtų kontroliuoti savo emocijas. Jie taip aštriai jaučia kitų emocijas, ypač liūdesį, kad, jų veikiami, kartais gali pulti į depresiją.

 

Jiems sunku atskirti savo emocijas nuo kitų žmonių emocijų, o taip pat rasti empatų, su kuriais galėtų pasidalinti savo mintimis.

 

Susidūrimas su negatyvia energija sukelia pervargimą, nusilpimą

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Empatams, dėl jų jautrumo elektros energijai, tenka turėti reikalų su didžiuliais informacijos kiekiais. Atsižvelgiant į tai, jie gali jaustis prislėgtais ir labai pavargusiais, kai bando suvokti tai, kas vyksta. Jie ypač imlūs neigiamai energijai ir tai labai juos vargina. Kada viskas, ką jie gali pajausti – tai negatyvas, jie greitai išsenka.

 

Jais naudojasi

 

Kadangi empatai yra pasitikinčios sielos, kurios visada tiki gėriu, jais dažnai naudojasi ne tokie sąžiningi žmonės. Empatai iš prigimties dosnūs ir geri. Tuo jie gali pritraukti tuos, kurie tik ima, nieko neatiduodami mainais. Kada empatas sužino, kad jį apgavo, jis gali papulti į gilią depresiją.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jie nepaiso savęs

 

Kadangi empatai linkę duoti kitiems, o ne gauti, jie dažnai nepaiso savo gerovės, įskaitant proto ir kūno būseną. Empatai lengvai pavargsta nuo stresų ir pergyvenimų, todėl jie lengvai pamiršta, kad reikia rūpintis ir savimi.

 

Jiems sunku pamilti

 

Kadangi empatai labai jautrūs pasaulio žiaurumams, jiems būna labai sunku visiškai kuo nors pasitikėti. Jie neatveria savo širdies, todėl kad bijo, jog juos įskaudins. Jie negali sau leisti rimtai įsimylėti, nes bijo, jog nesusidoros su didžiule aistra.

 

Jiems dažnai atrodo, kad jie neša sunkią naštą

 

Empatai – nesavanaudiški žmonės, ant kurių kasdien užgriūna didelis kiekis sensorinės informacijos. Jie jaučia, kad turi padėti žmonėms, tačiau tai didžiulė našta, nes jie negali padėti visiems, ką sutinka savo kelyje. Nepaisant to, kad ir kaip sunku jiems bebūtų, jie vis tiek stengsis išspręsti kitų žmonių problemas, kad neleistų žmogui kristi žemyn.

 

Empatai turi įsisąmoninti, kad ne jų jėgoms išspręsti visas pasaulio problemas. Tam, kad tamsioji empatijos pusė neužvaldytų jų gyvenimo, jiems reikia nustoti atiduoti savo energiją kiekvienam, ką jie sutinka savo kelyje.

 

Parengė: Būrėja Roma Vičienė, Mėnesiena: Būrimas kortomis

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
sara

Radau nauja tema diskusijų forumui-Algis Mickunas Kosmine samone ( knyga 2017 metu leidimo)

Matilda

Sveiki. Toks pat ir sitas pilietis, bet tik be tamsiosios puses. Tos tamsumos, kiek nuo mazumes pamenu, niekada nebuvo ir jokiu kitu stereotipu, bei paradigmu.

Mantas

Ne tu vienas Naujokas :)

Naujokas

Tai aš empatas…

Taip pat skaitykite