Senoviniai gydymo metodai, kuriais dabar gydytis tikrai nenorėtumėte

senovinis-gydymasAr žinote kuo susijęs hemorojus ir lygintuvas? Tuo, kad viduramžiais karštu lygintuvu šis nepageidaujamas dalykėlis žmogaus kūne buvo tiesiog uždeginamas, rašo skaitalas.lt.

 

Kol kokainas nebuvo priskirtas prie priklausomybę keliančių medikamentų, juo medikai dažnai malšindavo pacientų dantų skausmą ir netgi pagirias.

 

Anksčiau kai kurie medicinos entuziastai buvo įsitikinę, kad šlapimo gėrimas yra naudingas sveikatai. Tiesa, juo nebuvo gydoma kokia nors specifinė liga, šlapimą buvo rekomenduojama reguliariai gerti kaip šiais laikais vitaminus.

 

Senovėje ištverti operacijas buvo ne juokas. Tik 1800-aisiais, atsiradus chloroformui, pacientus operacijų metu imta migdyti. Tačiau tada prasidėjo mirtys nuo chloroformo perdozanimo, tad po 50 metų jo vėl atsisakyta.

 

XIX amžiuje JAV populiarėti pradėjo „raminantis sirupas“, kurio buvo rekomenduojama duoti neramiems ar dantų skausmo kamuojamiems vaikams. Vėliau paaiškėjo, kad sirupas buvo morfijus, kuris šiais laikais skiriamas tik itin sunkiems ligoniams.

 

Jei turite kvėpavimo takų problemų, džiaukitės, kad negyvenate XVII-XVIII amžiuje, nes kitaip jums būtų išrašyta rūkyti… išmatas. Taip, perskaitėte teisingai. Tais laikais buvo tikima, kad sumaišius išmatų su tabaku ir jas surūkius, taip geresniam darbui bus stimuliuojami kvėpavimo takai.

 

Na, o senovės Egipte džiovintomis krokodilų išmatomis naudojosi moterys, norinčius pastoti. Nes buvo tikima, kad jų įsikišus į… (na, patys žinot kur), šios paskatins vaisingumą.

 

Šaltinis: skaitalas.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite