5 prietarai, kurie pasirodo yra tiesa

prietaraiĮ prietarus dažnas iš mūsų numoja ranka, tačiau pasirodo, kad mokslas jau ne vieną prietarą pripažino moksliniais tyrimais, rašo “Vakarų ekspresas“.
 
1. Maudžia sąnarius – keisis oras.
 
Tai ne fantazijos. Atmosferos slėgio pokyčiai gali sukelti skausmingą sąnarių ir raiščių patinimą, ypač tiems, kurie patyrė sąnarių traumą arba kuriems vystosi artritas.

 

2. Vištienos sultinys – vaistas nuo peršalimo.

 

Ne veltui tuo mus tikina mamos ir močiutės. Manoma, kad šis „vaistas“ žinomas jau nuo XII amžiaus. Vištienos sultinys sulėtina gleivių bei pūlių susidarymą (lengvina kosulį, čiaudulį, slogą), mažina kraujo priplūdimą į nosį ir todėl leidžia kurį laiką jaustis geriau. Tai įrodė mokslininkai pulmonologai iš Nebraskos (JAV) medicinos centro.

 

3. Gyvūnai nujaučia pavojų.

 

Žmonės pastebėjo, kad kai kurie naminiai gyvūnai, dažniausiai katės ir šunys, prieš stichinę nelaimę elgiasi keistai. 2004 m. mokslininkai aptiko, kad kilus potvyniams mažiausiai nukenčia būtent naminiai gyvūnai. Juos dažnai rasdavo užlipusius ant aukštumų.

 

Žmonės ne kartą yra matę, kad likus kelioms valandoms iki katastrofos gyvūnai išeidavo iš namų ir patraukdavo kalnų ar miško pusėn. Mokslininkai netgi pataria tiems, kurie gyvena rizikos zonose, būtinai laikyti namuose katę ar šunį, kad galėtų stebėti jų elgesį. Jeigu augintinis nerimauja be akivaizdžios priežasties, jums taip pat verta susirūpinti.

 

Paslaptis ta, kad gyvūnai girdi ultragarsą, kurį žemė ima skleisti keletą valandų prieš žemės drebėjimą. Be to, savo letenomis jie jaučia vibracijas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

4. Norite berniuko? Valgykite daug bananų.

 

Bent jau vienas tyrimas tą patvirtino. Jis parodė, kad esant ankstyvoms nėštumo stadijoms bananų dominavimas racione padidina šansus susilaukti berniuko net 56 procentais! Paaiškinimų šiam faktui nėra. Eksperimentas buvo kartojamas, rezultatas panašus: 55-58 proc.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

5. Rytas už vakarą protingesnis.

 

Tai vienas iš archaiškiausių posakių, ir jis turi mokslinį pagrindimą. Mokslininkai ne kartą įrodė, kad teisingam sprendimui priimti reikia blaivaus proto, o jis toks būna tada, kai gerai išsimiegame. Jeigu dirbate iki vėlumos, jūsų produktyvumas nukrenta perpus.

 

Šaltinis: ve.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
slapyvardis

Mokykloje pasako tik dali tiesos. Kita tiesos dalis yra ta, kad gyvunai, iskaitant ir zinduolius, sugeba itakoti palikuoniu lyti po pastojimo jei aplinkybes privercia. Tiesa, tai imanoma tik ankstyvoje stadijoje. Kodel manot, kad zmogus isimtis?

Žmo

Taip, su bananais tai nesąmonė parašyta, vaiko lyties jau po “įvykio” pakeisti neįmanoma (aš kalbu apie chromosomas kurios nulemia lytį, t.y. XX ar XY)

juozas

Bananus valgyti,tikriausiai,reikia prieš nėštumą,o ne”ankstyvojo nėštumo fazėje”.Negi vaisius pakeičia lytį?

Taip pat skaitykite