Žmonija jau kitais metais “skambins” ateiviams, bet ar jie atsilieps?

ateivis-zinute-nsoŽmonija ieško galimybių pabendrauti su protingomis gyvybės formomis iš kitų planetų. Tai – nelengva užduotis ir sunkus darbas per kelis dešimtmečius didelių rezultatų nedavė, rašo technologijos.lt.
 
Visgi, jau kitais metais mokslininkai imsis naujos strategijos, kuri teoriškai turėtų būti veiksmingesnė. Bet kodėl dėl to džiaugiasi ne visi?

 

Mokslininkai šukuoja mūsų visatą, bandydami aptikti kokius nors radijo signalus, kuriuos skleistų protingos gyvybės formos. Kol kas nieko aptikti nepavyko, nors staigių radijo žybsnių tikrai buvo ir jie kelia vilties. Visgi, jei norime greitai surasti kitas gyvybės formas, reikia patiems imtis iniciatyvos, todėl jau kitais metais mokslininkai į tolimas gyvybei tinkamas planetas nutaikys ne tik imtuvus, bet ir siųstuvus.

 

Aišku, tikimybė, kad kažkas šiuos signalus aptiks yra labai menka. Tačiau aptikti ateivių bus kur kas lengviau jei suteiksime galimybių ir jiems mus atrasti. San Franciske įsikūrusi organizacija METI įsitikinusi, kad kažkur visatoje yra protingų ateivių, kurie taip pat žvalgosi į kosmosą, tačiau mūsų paprasčiausiai kol kas nesurado.

 

Organizacijos atstovai teigia, kad jau laikas pagalvoti apie tai, kaip pristatysime žmones ir kokia informacija galėtume keistis. Tačiau, visų pirma, reikia pasistengti ateiviams pranešti, kad mes esame čia, kad jie patys mus rastų ir atsakytų į mūsų siunčiamus signalus. Kas žino, galbūt jų valdomos technologijos yra kur kas tobulesnės už mūsiškes ir jiems tereikia ženklo į kurią pusę nukreipti savo radijo aparatūrą. Bet kokią žinutę pasiųsti?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

METI apsisprendė eiti paprasčiausiu keliu – ištransliuoti paprasčiausias matematikos ir fizikos žinias. Kodėl? Todėl kad tokie signalai tiesiog negali būti palaikyti atsitiktiniais. Žmogaus kalba būtų laikoma atsitiktiniu signalu, galbūt visatos triukšmo išraiška radijo bangose. Tuo tarpu skaičiai kartojasi, juos nesunku iššifruoti, o vėliau suvokti, kad signalas atkeliavo iš kitų protingų gyvybės formų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kol kas signalas bus nutaikytas į artimiausias žvaigždes, prie kurių yra gyvybei tinkamų planetų. Ir anksčiau buvo atliekami panašūs eksperimentai (pavyzdžiui, 1974 metais ištransliuota skaičių seka, koduojanti informaciją apie žmoniją ir Saulės sistemą), tačiau tai pirmas toks nuoseklus ir tęstinis bandymas aktyviomis pastangomis užmegzti kontaktą su tolimomis gyvybės formomis.

 

Visgi, kai kurie mokslininkai mano, kad žmonija neturėtų ieškoti kontakto su ateiviais, nes tai gali turėti katastrofiškų padarinių. Lucianne Walkowiczas iš Čikagos teigia, kad nors yra tikimybė, kad apsikeitimas informacija su kitomis gyvybės formomis pagerintų gyvenimo kokybę Žemėje, kur kas labiau tikėtina, kad ateiviai norėtų mumis pasinaudoti. Stephenas Hawkingas pridėjo, kad jei ateiviai atrastų Žemę, jie tikriausiai ją norėtų užgrobti ir kolonizuoti savo reikmėms.

 

Kad ir kaip ten bebūtų, žmonija neturi teisės užsiverti – elementarus smalsumas visuomet kviečia kreipti akis į dangų. Kas žino, galbūt kada nors visatoje surasime draugų?

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Susimastykit Zmones

Ar jus kada susimastete, kad jeigu nedirbate ir neturite pinigu uz kuriuos turite nusipirkti gyvenamaja vieta, maista, rubus ir t.t kad galetumete isgyventi siame pasaulyje, o be tu pinigu ir darbo paprasciausiai butut gatveje ir is bado bei salcio numirtute ir butut sutrypti eiliniu zmoniu kurie dirba ir gauna pinigus ir jiem daugiau niekas nerupi??? O ar pagalvojote, kad mes esame butybes uzeme savo protu sia visa planeta? Ne kokie krokodilai ar sunys, bezdziones, bet butent mes? Ir mes sukureme visas sitas nesamones, kaip darbas, pinigai ir visas sitas uzburtas ratas kuriame turime suktis, kaip skruzdes! Sudominau? skaitykite toliau mieliji… Skaityti daugiau »

Savas Svetimas

Sliekai irgi bando su zmonemis uzmegzti kontakta, taciau del tos priezasties jog pats sliekas nevertas musu demesio – zmigus to nei supranta nei tai bando suprasti. Tad mes ateiviams kaip mums tie sliekai.

Lietuvis`

Kam jiems skambint? Juk mes turime inkognito. Jis mums viską pasakys :D .

Droniukas

Niekas nieko nerado ie niekas netsilieps dar tegu dievu sugalvoja paskambit nevykeliai.

Zinoma

Senai jie juos rade yra :)

Taip pat skaitykite