Ateiviai? Pirmą kartą užfiksuoti pasikartojantys 15 radijo pliūpsnių iš tolimos galaktikos

radijo-pliupsniai-ateiviaiŠie signalai seniai buvo vieni iš paslaptingiausių dalykų kosmose, tačiau naujausias nutikimas pasėjo tik dar daugiau mįslių, rašo gismeteo.lt.

 

„Breakthrough Listen“, 100 milijonų JAV dolerių vertės projektas, kurio tikslas visatoje aptikti nežemiškų gyvybės formų ženklus, pranešė apie 15 nustatytų, galingų ir pasikartojančių radijo bangų pulsų, atkeliavusių iš galaktikų, kurios nuo mūsų yra nutolusios per 3 milijardus šviesmečių, skelbiama Kalifornijos Berklio universiteto pranešime.

 

Tokie pliūpsniai buvo nustatyti ir anksčiau, tačiau šis atvejis žymi pirmąjį kartą kai jie fiksuoti pakartotinai. Tai leidžia manyti, kad tai nėra atsitiktinis atvejis, o verčiau planuotas inteligentiškos civilizacijos kosminio erdvėlaivio skleistas energijos pliūpsnis.

 

Tokia mechanika jau naudojama Žemėje, kur „Breakthrough Starshot“ dirba planuojant panaudoti „galingus lazerinius impulsus varant nano-kosminius erdvėlaivius į artimiausią mūsų Saulės sistemai žvaigždę Kentauro Proksimą.

 

„Pliūptėlėjimai atkeliaujantys iš šio šaltinio dar niekados nebuvo tokie dažni. Nors greiti radijo bangų pliūptelėjimai galimai ir nebus priskirti nežemiškoms technologijoms, „Breakthrough Listen“ vis tiek padeda praplėsti naujo ir intensyviai augančio mūsų suvokimo apie visatą supratimo ribas,“ – sakė Andrew Siemion, Berklio SETI Tyrimų centro ir „Breakthrough Listen“ programos direktorius.

 

Visgi, mokslininkai šiuo metu dar nežino, ką iš tiesų reiškia šie radijo bangų pliūpsniai. Tam gali egzistuoti visa gausybė žemiškų, tai yra logiškų, paaiškinimų tarp jų ir galimybė, kad jie atkeliavo iš besisukančios neutronų žvaigždės, išsiskiriančios ekstremaliai stipriu magnetiniu lauku.

 

Šaltinis: gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ili 0v8

DURNIU O NE ATEIVIU TEN LAIVAS

Droniukas

Mes ieškom o jie čia mus lanko tai ko jie neužmezga ryšio su mumis keista ane jie nenori kas tie NSO iš vis yra?

Pyktis.

“Kas tie NSO yra” tai yra neatpazintas skraidantis objektas :D bet tu ir pats tai zinai.
Pvz.
Arba mes is “ateities”
Arba kazkokia kita protinga gyvybe. “Ateiviai”
Arba pasaulio vyriausybes,kariskiai prikolina is musu pakisdami mintis apie “ateivius” kas generuoja astronomines sumas pinigu :D
Arba setono demonai skraido klaidindami silpnaprociu zmoniu protus ir taip sukurdami mums tam tikra “iliuzija”

Bet kokiu atveju butu labai idomu suzinot. :)

!!!

Gal skyrybos ženklus sudėk? Nes nieko nesupratau.

Taip pat skaitykite