Mokslininkai įsilaužė į žmogaus smegenis – kūną kaip žaislą gali valdyti per atstumą

Mundane-CyborgĮsivaizduokite, kad kažkas įsibrauna į jūsų smegenis ir pradeda jas valdyti. Nors jūs viską suvokiate, jūsų kūnas elgiasi ne taip, kaip jūs norėtumėte. Staiga pakyla jūsų ranka, nors to neketino daryti, spiriate į orą ar apsisukate kėdėje. Mokslinė fantastika? Mokslininkams ką tik pavyko tai padaryti, rašo technologijos.lt.

 

Magnetinė-šiluminė stimuliacija – tai procesas leidžiantis per atstumą kontroliuoti žmogaus smegenis. Aišku, pati technologija toli gražu nėra paprasta, kaip teigia tyrėjų grupės vadovas profesorius Arndas Pralle. Visų pirma, įsibrauti pavyks tikrai ne į bet kokias smegenis – iš pradžių reikia implantuoti specialiai modifikuotas nanodaleles.

 

Tačiau ši procedūra yra minimaliai invazinė ir ateityje gali būti atlikta vos per kelias sekundes. Jei pasitelktume fantaziją, galėtume įsivaizduoti ir būdų kaip tai atlikti žmogui nežinant, tačiau tik tolimesnėje ateityje. Šiuo metu mokslininkai technologijos pritaikymo galimybių jokiems blogiems tikslams tikrai nemato.
Smegenyse esančios nanodalelės būtų veikiamo magnetinio lauko, kuris jas išjudintų ir pakeltų jų temperatūrą.

 

Tuomet jos įkaitintų neuronus ir šie pradėtų siųsti signalus, nepriklausomai nuo šeimininko norų. Eksperimentai jau buvo atlikti su pelėmis. Mokslininkams pavyko priversti peles sustingti, apsisukti ar net pradėti bėgti – atlikti veiksmus, kurių pageidauja žmogus. Galima tik įsivaizduoti, kad pelėms ši patirtis nėra pati maloniausia, nes kūnas staiga pradeda judėti pats, nevalingai, tačiau demonstruodamas tikslingus judesius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Galima pamanyti, kad peles kontroliuoti nėra taip sunku – jų smegenys nėra tokios sudėtingos kaip žmonių. Tačiau iš tikrųjų implantuoti nanodaleles buvo kur kas sunkiau į mažas smegenis nei būtų į dideles. Tačiau niekas nesiruošia žmonių kontroliuoti tokiomis priemonėmis – nuotolinis valdymo pultas žmonėms nėra kuriamas.

 

Mokslininkai svarsto, kad magentinė-šiluminė stimuliacija gali padėti įveikti kai kuriuos nuotaikos sutrikimus, psichologines problemas ir tiesiog žmones patobulinti. Tokią svajonę ne kartą minėjo pats Elonas Muskas. Problema tik ta, kad šie eksperimentai – tik pats pirmasis žingsnis panaudojamos technologijos link.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Gaia

Gerais norais pragaras grįstas

Taip pat skaitykite