Apsėstos vietos, kuriose galite apsilankyti (II dalis)

apleistos-vietos-dvasiosKas slapta ar atvirai nesvajoja sutikti vaiduoklio ir įsitikinti, jog po mirties kažkas yra? O ar ne užvis geriausia jį sutikti, kai esi pasiruošęs, su kamera, su kompanija?

 

Būtent tai ir galima padaryti lankant apsėstą vietą, į kurią įleidžiami turistai.

 

Žemiau – dar vienas sąrašas objektų, kuriuos galima aplankyti ir patiems įsitikinti jų paranormalumu.

 

1. Dragsholmo pilis (Zelandija, Danija)

 

Ši pilis tokia sena ir matė tiek daug, jog būtų tiesiog keista, jei neturėtų užsilikusių gyventojų. Lankytojai matė šiuos: pilkąją ledi, kambarinę net po mirties; baltąją ponią, kritusią nuo mylimo jaunikaičio tėvo rankos bei grafą (Džeimsą Heberną), naktimis jodantį tokį pat nemarų žirgą. Tiesa, nors vaiduoklių vardai nesikeičia, yra ir kitokių versijų, kas jie buvo, kol buvo gyvi.

 

Ar galima užsukti? Viena iš dabartinių pilies paskirčių – viešbutis. Net jei už 300 eurų ir nepamatysi vaiduoklio, galėsi džiaugtis karališkai praleista naktimi. Taipogi į pilį galima užeiti ir kitais tikslais, paskaityk jų puslapyje.

 

2. Noridžo katedra (Noridžas, Anglija)

 

Pastatyta ant nugriautų saksų šventų vietų, Norvičo katedra 2015 metais susilaukė susidomėjimo, kai po internetą pasklido turisto Kerio Londerso nuotrauka, kurioje galima įžiūrėti viduramžių vyskupo siluetą.

 

Galimas daiktas, jog be jo katedroje taip pat sutiksi vaiduoklišką lolardą, seniai seniai padėjusį galvą už savo tikėjimą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ar galima užeiti? Taip, nuo 7:30 iki 6:00. Edukacijos centras, suvenyrų krautuvėlė, biblioteka, sakalų keleivių stebėjimo vieta ir kitkas turi savus darbo laikus, tad turėkite omenyje.

 

3. Diuma viešnamis (Montana, JAV)

 

Diuma viešnamis Bjute, Montanoje, uždarymo metu buvo ilgiausiai po prostitucijos uždraudimo išdirbęs viešnamis visose JAV. Sakoma, jog jame tebesivaidena Elinoros Not, vienos iš prostitučių, dvasia. Teigiama, jog ji nusižudė, nes klientas verslininkas netesėjo pažado ją vesti. Taipogi sklinda gandai, jog vaiduoklių pastate gali būti ir daugiau. Įsitikinti galima tik vienu būdu…

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

dvasia-siena

 

Ar galima užeiti? O taip, tik taip įsitikinsi pats… Be to, vaiduokliai, tiek moterys, tiek vyrai (vilkintys šachtininko drabužius, veikiausiai buvę klientai, mat dauguma jų, dėl miestelio ypatumo, buvo šachtininkai), neatrodo pikti, tad ir bijoti nėra ko.

 

4. Transaligeinio beprotnamis (Vakarų Virdžinija, JAV)

 

Transaligeinio psichiatrinė ligoninė buvo pastatyta talpinti 250 sergančių sielų. 1950 metais pacientų buvo 2400. 1994 metais ligoninė užsidarė. Dabar savininkai kviečia ne gydytis sielos ligas, o ateiti su ekskursija į šį architektūrinį perlą ir pajusti atmosferą. Ligoninės puslapyje rašoma, kad svečiai ir darbuotojai matė, girdėjo ir jautė kažką nepaaiškinamo.

 

taunton-ligonine-rusys

 

Ar galima užeiti? Šimtas dolerių ir pirmyn į vaiduoklių medžioklę. Išleisti būsite tik kitos dienos penktą ryto.

 

5. Marko Tveno namas (Konektikutas, JAV)

 

Marko Tveno, to paties, kuris rašė apie Tomo Sojerio ir Heklberio Fino nuotykius, namas, virtęs muziejumi, davė prieglobstį keletui dvasių. Klemensų (tikroji Tveno pavardė) šeimai apleidus namą, jame liko peršviečiama jauna ponia su ilga balta suknele, afroamerikietis, vaikų juokas, veidai languose, cigarečių dūmų kvapas, netikėti šalčio bei karščio pliūpsniai.

 

mark-twain-house

 

Spėjama, kad vaiduokliai galėtų būti dukra Siuzė Klemens, mirusi būdama 24-erių, žmona Olivija Langdon Klemens, taip ir neatsigavusi po dukros mirties, šeimos liokajus Džordžas Grifinas ir vyresnio amžiaus dama, Olivijos kambarinė. TV laida „Ghost Hunters“ dusyk lankė namą, ir nors pirmą kartą ničnieko neužfiksavo, antras kartas pasiteisino…

 

Ar galima užeiti? Taip, dargi galite nutaikyti vakarą, kada svečiuosis Stivenas Kingas, Džudė Blum, Džonas Grišamas ar kiti rašytojai.

 

6. Bardi pilis (Parmos provincija, Italija)

 

Jei trimis žodžiais: Romeo ir Džiuljeta. Jei išsamiau: du jauni įsimylėjėliai, vaikinas išeina į mūšį, mergina pagalvoja, jog jis žuvo, iššoka per balkoną, kai vaikinas tai sužino, nusižudo pats. Sakoma, kad jis vis dar vaikšto po pilį ir ieško savo mylimosios, nes dabar, kai abu pomirtiniame pasaulyje, turėtų susitikti.

 

bardi-pilis

 

Ar galima užsukti? Taip. Ir gyvūnams taip pat.

 

7. Banfo Versmių viešbutis (Alberta, Kanada)

 

Nors Kanados kalnuose tarsi viduramžių pilies stūksančio Feirmonto Banfo Versmių viešbučio administracija neigia gandus apie vaidenimąsi, kalbų neužgniauši. Viena matoma dvasia yra neva nelaimingo atsitikimo metu žuvusi nuotaka, kita – patarnautojas Semas Makolis, taip mylėjęs šį viešbutį, kad pasilikęs jame dirbti ir po mirties.

 

Jis patarnauja svečiams, o tiems atsisukus duoti arbatpinigių, jau būna išnykęs. Dar kalbama, jog 873 numeryje (žinosit, kurį užsisakyti!) buvo išžudyta šeima, o žudikas – tėvas – nusižudė ir pats. Kambarinės teigė mačiusios kruvinus pirštų antspaudus ant veidrodžių ir girdėjusios riksmus naktį. Tai – tik maža dalis pasakojimų. Įsitikinti galima tik pačiam…

 

Ar galima užeiti? Taip, užsiregistruoti kaip ir į paprastą viešbutį. Tačiau tiesa kainuoja – norėdami patys (ne)sutikti vaiduoklius, tursite mokėti virš 300 eurų už naktį.

 

8. Raselo viešbutis (Sidnėjus, Australija)

 

Australija turi tamsią praeitį, ypač kaip britų kolonijos laikų kalinimo vieta. Raselo viešbutis taip pat neturi gražios istorijos – tarnavo kaip ligoninė buboninio maro ir raupų epidemijos metais, vėliau tapo nakvynės namais jūreiviams.

 

Galbūt būtent vienas jūrų vilkų, po šitiekos metų įgavęs tamsaus šešėlio pavidalą, slankioja po 8 kambarį ir pasilenkęs žiūri į miegančius svečius. Regis, nakvynės namai nebuvo šventa vieta – svečiai teigė matę prostitučių šmėklas, darinėjančias duris. Galbūt seno smiltainio pastato renovacija išjudino snaudusias sielas.

 

Ar galima užsukti? Galima, naktis kainuoja nuo 114 eurų.

 

9. Egipto kelio tiltas (Ohajas, JAV)

 

Visose JAV valstijose yra bent po vieną, taip vadinamą, tiltą verksnį. Tai tiltas, ant kurio nakčia girdėti kūdikių verksmai. Seileme, Ohajuje, tik už Egipto kelio, uždarytas surūdijusiu barjeru, yra vienas tokių tiltų.
Pasak gando, jauna pora taip susiginčijusi, kad nepastebėjusi, kaip vaikas nukrito nuo tilto. Kita versija sako, kad motina šoko paskui vaiką, ir taipogi nuskendo. Kai jų kūnai buvo išplauti į krantą, tėvas nubėgo į mišką ir nebepasirodė.

 

2010 metais nutiko šis tas tikro – automobilyje rastas sudegęs 60 metų Ardo Baumano kūnas. Deja, žudikas neišaiškintas, tik konstatuota, jog tai buvo žmogžudystė.

 

Ar galima užsukti? O taip, iššvaisčius šimtus dolerių viešbučiams, ateiti į gamtos apsuptyje esančią nemokamą vaidenimosi vietą bus tikra atgaiva tiek plaučiams, tiek piniginei.

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ghost hunter

Gėris :D mano gyvenimo tripas butu (y)

Taip pat skaitykite