Vairuotojai sunerimę dėl anomalinių reiškinių kelyje Molėtai – Anykščiai

kelias-anomaliniai-reiskiniaiKartais važiuojant tam tikrais keliais, apima keistas jausmas, kurio neįmanoma apibūdinti. Neretai juntamus keistumus lydi ir tragiški įvykiai.
 
Apie vieną iš tokių kelių Lietuvoje, anomalija.lt redakcijai, papasakojo p. Jolita. Žemiau pateikiame jos laišką.

 
Laba diena. Neseniai (2017.07.10), ryte apie 8:05 val. važiuodama į darbą keliu Molėtai—Anykščiai, netoli Avilčių km. patyriau anomalinį reiškinį. Kaip įprastai kas rytą jau vienuoliktus metus neskubėdama važiavau į darbą, buvo gražus, saulėtas rytas. Kelias man per tiek metų yra puikiai pažįstamas. Tačiau tai pats vingiuočoausias ir sudėtingiausias kelias Lietuvoje. Kas važiavęs juo, žinos apie ką kalbu.
 
Molėtiškiai šį kelią vadina tiesiog Alantos keliu ir žino kiekvienas, jog jis labai avaringas, jame įvyksta daug avarijų, yra žuvę daug žmonių. Tačiau žūva ne bet kur, o tik tam tikrose vietose.

 

Kaip tik tą rytą anomalinis reiškinys man įvyko vienoje iš tokių vietų. Iš Molėtų pusės važiuojant, neprivažiavus Avilčių km. apie kilometrą, dešinėje kiek tolėliau nuo kelio yra ant kalnelio senos kapinės, apaugusios medžiais, o šalia kelio žuvusiųjų garbei pasodinta tuja. Žinau net kelis eismo įvykius, kurie įvyko būtent toje vietoje, yra žuvusių mano pažįstamų artimųjų.Dėl to greitis toje vietoje ribotas iki 70 km/val.

 

Taigi tą gražų rytą važiavau neskubėdama, tokiu greičiu, koks ir nurodytas, buvau net išjungusi pavarą, nes ten kalnuota ir automobilis rieda toli ir puikiai pats. Staiga pamačiau, kaip rodyklė, esanti greičio spidometro skalėje lyg traukiama magnetu nusileido žemyn iki nulio, kiek pavirpėjo, o tada iš lėto kilo aukštyn iki pat kitos pusės, t.y.230, tuomet vėl lyg traukiama magneto pavirpėjo ir ėmė kilti iš lėto atgal iki nulio. Automobiliu vis dar riedėjau be pavaros negreitai, vis lėtėdama, o spidometras elgėsi taip, lyg rodomų veiksmo filmuose lenktyninių automobilių varžybose, kai keliamas greitis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pravažiavus, netgi prariedėjus tą vietą ties Avilčių kaimo riba spidometro rodyklė vėl susitvarkė, stojo į vietą kaip nieko ir nebuvo įvykę, parodė 40km/val.greitį. Baimės nejaučiau, tik buvo nejauku, maniau, kad paprasčiausias gedimas. Aplink nesutikau jokio kito automobilio, nesimatė jokio žmogaus ar gyvio, tik tuščias kelias ir laukai. Sėkmingai nuvykau į darbą, atidirbau darbo dieną ir vėl grįžau namo tuo pačiu keliu.

 

Su spidometru buvo viskas tvarkoje. Kitą dieną nuvariau patikrinti į autoservisą, jokių gedimų meistrai nerado. Kai pasakojau, kas įvyko, tikėjo manimi, bet sakė, kad esant gedimui rodyklė nukristų iki nulio ir viskas, jokių šansų, kad pati pasitaisys negali būti. Jų nuomone buvo itin stiprus ir aktyvus kažkoks magnetinis laukas, kuris paveikė spidometro prietaisą.

 

Važinėju tuo keliu nuolat iki dabar, daugiau nieko panašaus nenutiko. Nesu iki šiol susidūrusi su anomaliniais reiškiniais, kuriems nėra paaiškinimo, nesu ir lengvatikė ar fantastikos megėja. Ilgai mąsčiau, ar verta jums rašyti, nes šios istorijos tiesiog nesureikšminau, parašyti paskatino dukra.

 

Jolita

 

Anomalija.lt redakcijos papildymas: su teksto autorė bendrauja anomalinių reiškinių tyrėjas (San IL). Jeigu paaiškės naujų detalių – informuosime skaitytojus.

 

Anomalija.lt teiraujasi savo skaitytojų – gal ir Jus esate girdėję istorijų apie keistus ir sunkiai paaiškinamus reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt patys tapote antgamtinių reiškinių liudytojais? Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų – parašykite mums

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Hidden name

Su spidometru turėjau tokių pat bėdų, kontaktas prie greičiu dėžės blogas buvo, pats vingiuociauses kelias Lietuvoja y stelmuze, kas nevaziavot patariu, o tuo keliu esu daug kartų vazeves ir nieko panasaus

misha

Haliucinogeniniai grybai, Lsd arba metamfetaminas, o gal tiesiog balti arkliukai.

godute

O gal,jei nebutu isjungta pavara,greitis realiai butu padidejes iki max.?

Spidometro gedimas

Sugedo spidometras, o tie meistrai nemoksos. Mano pazistamas garaziuke is karto pasakytu problema, o jie mat nerado. Jokios mistikos.

Rut

Na šiaip jau mano seno tėvukų trundulieto spidometras irgi buvo sugedęs, rodė beleką, bet pats susitvarkė po kelių valandų.. be jokių ten anomalijų ar užburtų kelių. Tai arba čia meistrai kažko nežino..arba mano miestas visas irgi kažkokioje anomaliju zonoje :)

justas

greitai dažnai pradės rodyklė šokinėti. paprasčiausias gedimas mano mašinai lygiai tas pats buvo, tik su laiku vis dažniau tai darėsi :)

trollolol

Pfff… o tai kur vaiduokliai velniai ar ateiviai?

Vairuotojas

2 kartus vaziavau siuo keliu ir du kartus sugedo automobilis. Apvaziaves visa Lietuva, bet sis kelias man prakeiktas.

Kns

Pats kvailiausias sios istorijos momentas, tai yra vaziavimas ismetus pavara, kalnuotu ir vingiuotu keliu. Siulyciau autorei, KET pasikartoti ;)

Zinkas

Autore padare blogai, bet tai negalejo tureti itakos tokiam spidometro sokinejimui.

Taip pat skaitykite