Kodėl Honkonge statomi dangoraižiai su “skylėmis”?

skyles-dangoraiziaiHonkongas labai sparčiai kyla į viršų. Įvairiais skaičiavimais, šiame mieste yra daugiau nei tūkstantis dangoraižių. Ir nieko keisto, juk kalnuotoje vietovėje įsikūręs miestas iš visų pusių apribotas gamtinių kliūčių ir neturi kaip kitaip plėstis. Tačiau viena savybe šio miesto dangoraižiai stipriai išsiskiria. Daugelis jų yra „skylėti”.

 

Įdomu, tačiau su jokiais architektūriniais sprendimais, kaip iš pirmo žvilgsnio būtų galima pamanyti, tai visiškai nesusiję.

 

Tai – Feng Shui – senovės kinų meno sutvarkyti aplinkinę erdvę, pritraukiant sėkmę ir gerovę bei harmoningai gyventi su aplinka, išdava.

 

Ypač svarbų vaidmenį šioje tradicijoje vaidina Drakonas – stipriausias sėkmės simbolis ir pats stipriausias magiškas gyvūnas.

 

Remiantis Feng Shui, įprasti dangoraižiai trukdytų iš kalnų besileidžiančiam Drakonui pasiekti vandenį, o tai savo ruožtu reikštų nusigręžiančią sėkmę.

 

Taigi, siekiant to išvengti pastatai statomi su skylėmis, vadinamomis Drakono vartais, leidžiančioms jiems netrukdomai praskristi.

 

Skamba keistai, tačiau tai duoklė senovės tradicijoms. Juk mes irgi turime keistų tradicijų, ar ne?

 



 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
droniukas

Tikrai payvairina vaizda kažkas naujo

Taip pat skaitykite