Ateivių paieškos tęsiasi: NASA aptiko dar 10 potencialiai gyvenamų planetų

planeta-cereraPlanetas medžiojantis NASA „Kepler“ kosminis teleskopas aptiko 10 naujų egzoplanetų, esančių už mūsų Saulės sistemos ribų, kurių dydis ir temperatūra yra potencialiai tinkama gyvybei jose palaikyti, rašo gismeteo.lt.

 

Per ketverius metus trukusias paieškas kosminis teleskopas iš viso nustatė 49 planetas vadinamojoje Auksaplaukės juostoje (angl. Goldilocks zone; pagal pasakos „Auksaplaukė ir trys meškiukai“ veikėjos vardą), o jis dar tik pažvelgė į mažytę galaktikos dalį – vieną ketvirtį jos 1 procento, kuriame egzistuoja maždaug 200 milijardų žvaigždžių.

 

Septynios iš dešimties naujai aptiktų Žemės dydžio planetų sukasi aplink žvaigždes ir yra panašios į mūsų.
Mokslininkai tikina, kad tai didina viltis atrasti gyvybės formas už mūsų planetos ribų ir atradimai parodo, jog Žemės dydžio planetos, esančios gyvenamojoje zonoje aplink į Saulę panašias žvaigždes, nėra jau tokios retos.

 

10 Auksaplaukės juostos planetų yra dalis 219 naujų planetų kandidačių, apie kurias pirmadienį NASA pranešė kaip apie paskutinį planetų rinkinį atrastą nuo teleskopo misijos paleidimo 2009 metais.

 

Pagrindinė „Kepler“ misija baigėsi 2013 metais, kuomet sugedo du iš keturių jo ratų, kurie kontroliuoja teleskopo orientaciją kosmoso erdvėje. Skelbiama, kad prireiks maždaug vienerių metų kol „Kepler“ komanda galės paskelbti potencialiai gyvenamų planetų dažnio skaičių. Kosminis teleskopas pastebėjo daugiau nei 4000 planetų kandidačių ir patvirtino daugiau nei pusę jų.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Tuzinas šių planetų skrieja aplink į mūsų panašias žvaigždes, o ne aplink atvėsusias raudonąsias nykštukes. Anot mokslininkų, skriejimas aplink į Saulę panašias žvaigždes paverčia šias planetas „dar įdomesnėmis ir svarbesnėmis“.

 

Mokslininkai šiuo metu jau yra patvirtinę daugiau nei 3600 egzoplanetų ir aptiko maždaug 62 potencialiai gyvybei tinkamas planetas. Tai gerokai pralenkė visus lūkesčius, kurie vyravo pačioje misijos pradžioje.

 

Šaltinis: gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite