Mokslininkai: aptiktas pirmasis įrodymas hipotezės, kad Visata – tai holograma

visata-holograma„Idėja, jog Visata – tai iš tiesų milžiniška sudėtingu būdu sudaryta holograma (trimačio objekto atvaizdo atmaina dvimačiame paviršiuje, kaip paaiškina Stephenas Hawkingas), toli gražu ne nauja“, – ABC cituoja infa.lt.
 
Ginčytina stygų teorija jau keletą dešimtmečių įkvepiama holografija, bandant paaiškinti gravitacijos fenomeną, paaiškina autorius.
 
Jeigu kino teatre dvimatis atvaizdas virsta trimačiu, tai, gali būti, kažkoks supaprastintas atvaizdas, iš kurio pašalinta gravitacijos sąvoka, gali paaiškinti kosmoso funkcionavimą, kur gravitacija turi milžinišką įtaką?
 
Pirmadienį, mokslo žurnale Physical Review Letters pasirodė straipsnis, kuriame grupė mokslininkų iš Italijos, Britanijos ir Kanados pristatė pirmąjį, jų žodžiais tariant, gautą stebint įrodymą, jog Visata – tai holograma.

 

„Kitaip kalbant, mokslininkai tvirtina, jog Visatos elgesys gali būti paaiškintas kvantinių teorijų pagrindu , neįtraukiančių į save tokio matmens, kaip gravitacija“, – rašoma straipsnyje.

 

Kostas Skenderis (Sauthemptono universitetas) paaiškino: „Dešimtmečių eigoje mokslininkai bandė apjungti Einšteino gravitacijos teoriją (ji paaiškina Visatos funkcionavimą makropasaulyje) su kvantine teorija (paaiškinančia smulkių dalelių iš kurių sudaryta materija, funkcionavimą). Kai kurie mano, jog holografinės Visatos koncepcija gali sutaikyti šias teorijas tarpusavyje“.

 

Šiuo atveju astrofizikai aptiko įrodymus, kurie, jų požiūriu, patvirtina holografinės Visatos teoriją. „Tai kažkokios mikrobangio foninio spinduliavimo anomalijos – „šiluminio aido“, kuris mūsų laikais išlieka „Didžiojo sprogimo“ atgarsiu“, – rašo autorius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Leidinys pateikia „holografinės Visatos evoliucijos schemą“. „Pradiniame taške Visata randasi holografinėje fazėje, vaizdas iškreiptas, kadangi laikas ir erdvė nepakankamai apibrėžti“, – rašoma straipsnyje. Galutiniame taške Visata randasi geometrinėje fazėje, kurią idealiai aprašo Einšteino lygtys.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Kosminis mikrobangis spinduliavimas atsirado praėjus maždaug 375 tūkstančiams metų po „Didžiojo sprogimo“. Jo struktūrose slypi informacija apie ankstyvą Visatos vystymosi fazę ir pirmųjų struktūrų atsiradimą (žvaigždžių ir galaktikų) Visatoje sekančioje stadijoje“, – rašoma straipsnyje.

 

Inf. šaltinis: infa.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ass

Pirmasis yrodymas kad anomalija plauna smegenys

Inkognito

Galiu pabandyti paaiškinti populiariai tuose rėmuose, kuriuose man leidžiama, šios teorijos klaidingumą.Tur būt niekas neprieštaraus kad makro pasaulis kuriame gyvename mes ir mikropasaulis kurį mes galime įžvelgti tik dalinai(pagal mūsų instrumentines galimybes) yra sudaryti pagal ta patį algoritmą. Žvaigždė mūsų makropasaulyje yra tas pats kaip atomo branduolys nušviečiantis ryškia šviesa visą atoma su jame skriejančiais ,eklektonais ir dar daugybe smulkesnių darinių savotiškų asteroidų skriejančių aplink jas. Tai gali būti kaip miniatiurinės planetos ant kurių gyvena kažkas panašaus į mus-stebėtojus. Stebėtojas makro(mūsų egzistencinėje erdvėje) pasaulyje gali apžvelgti tik tokį erdvės plota kokį leidžia jo techninės galimybės,tada analogiškai ir mikropasaulio stebėtojas būdamas… Skaityti daugiau »

Anonymous

Inkognito komentaras labiau suprantamas nei pats straipsnis. O mokslininkams pirmu aplankykite kiekviena visatos kampeli ir tik tada keltike tokias teorijas.

nothingman

Tai vat kas mes esam, mes esam visatos, tipo pradzioj nieko nera po to gimsta zmogus, nu tas didysis sprogimas vyksta, visata pleciasi, tai tipo tas pat kaip, kad tu augi…

Inkognito

Išmetei auksinę mintį,tada remdamiesi analogišku algoritmu jei naujos gyvybės pradėjimą susiliejus spermotozoidui su kiaušinėliu galime lyginti algoritmo pagalba su didžiuoju sprogimu makro visatos erdvėje,tai gyvybės užuomazga ir vyksta mikropasaulio dimensijoje o palaipsniui augdama ir didėdama pasiekia tam tikra masę ir gabarita,pagal tai ka jai leidžia genų programa,tačiau toliau laikui bėgant jis tas organizmas pasensta ir numiršta vėl pavirsdamas tomis pačiomis mikro pasaulio dalelėmis. Todėl jei būsime nuoseklūs galime suvokti ir mūsų visatos analogiška egzistencijos pabaiga,o po kiek laiko ir vėl iš naujo tos pačios dalelės kitoje sudėtyje vel gali gimti naujoje egzistencijoje.Gal ir visa visata didėja ir plečiasi tokiu greičiu… Skaityti daugiau »

Balsas

Na ir iskelia tokias versijas, juokas is tikruju ima. Trumpiau kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Dar savo saules sistemos nepazistam gerai o jie apie visatos holograma versijas sudarineja. Dar neperseniausiai higso bozona uzfiksavo. O kaip viesiems puikiai zinomas ATOMAS. Turbut jis holograminis. Nejaugi ir mano smegenys kurios sukure sias mintis hologramines. Hmmm… susipainiojau visiskai. Oi tie mokslininkai. Pastebiu, jog kuo toliau tuo labiau jiems blesta elementarusis SUVOKIMAS dalyku kuriu neuzpriestarausi ir kurie negincijami.

Kns

Nieko nesupratau. Rimtai

Taip pat skaitykite