Žiaurios skerdynės Viliskoje: 14 pagrindinių faktų

namas-aukosNeišaiškinti nusikaltimai kursto žmonių vaizduotę šimtus metų – tikrąja to žodžio prasme. Žudynės Viliskoje, miestelyje Ajovos valstijoje, įvyko 1912 metais, bet iki dabar traukia smalsuolių, žurnalistų ir vaiduoklių medžiotojų dėmesį.

 

Viliskos skerdynių namas (ang. Vilisca Axe Murder House) tebestovi savo vietoje ir laukia svečių – galimos dieninės arba naktinės ekskursijos. Bet pirmiausia prisiminkime, kas įvyko, o tiksliau, ką policijai pavyko išsiaiškinti, mat žudikas (-ai) taip ir nebuvo surastas.

 

1912 metais naktį iš gegužės 9-tos į 10-tą savo lovose kirviu nužudyta visa Moore‘ų šeima – du suaugusieji ir keturi vaikai – bei seserys Stillinger, nakvoti pasilikusios mažametės Katerinos Moore draugės.

 

Atlikęs juodą darbą ir išėjęs piktadarys užrakino duris ir išsinešė ne tik raktą, bet ir savo tapatybės paslaptį į kapą.

 

Žemiau pateikiami įvairūs faktai apie nusikaltimo sceną, bet nei vieno, kuris būtų padėjęs išaiškinti, kas ir kodėl iš tikrųjų įvyko.

 

Visos aukos

Visos aukos

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

1. Pirmiausia nužudyti tėvai, tada vaikai, miegoję viename kambaryje, tuomet grįžta dar pakapoti tėvų kūnų, galiausiai nueita į paskutinį kambarį ir reikalas užbaigtas užkapojant likusias dvi mergaites.

 

2. Septyni žmonės nužudyti miegantys, aštuntoji, dvylikametė viešnia, panašu, buvo atsibudusi ir bandė gintis. Jos kūnas rastas skersai lovos, be apatinių, galbūt dėl žudiko (-ų) seksualinės prievartos.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

3. Mirtis ištiko tarp vidurnakčio ir 5 valandos ryto.

 

4. Name buvo užtrauktos visos užuolaidos, išskyrus dvejus langus, ant kurių užuolaidų nebuvo. Tie langai buvo uždangstyti drabužiais. Taipogi dėl nepaaiškintos priežasties buvo uždengti visi veidrodžiai.

 

5. Po nužudymo visų aukų veidai užkloti.

 

6. Kirvis rastas mergaičių kambary, kruvinas, bet šiek tiek apvalytas.

 

7. Nuorūkos palėpėje atskleidė, jog žudikas (-ai) kantriai laukė, kol visi sumigs.

 

8. Žiauriausiai pultas šeimos tėvas: jo veidas sukapotas taip, kad net neliko akių. Kiti šeimos nariai kapoti bukuoju kirvio galu.

 

9. Žudikas (-ai) žudydamas taip aukštai užsimodavo kirviu, jog subraižė lubas visuose kambariuose.

 

10. Virtuvėje buvo keptuvė, pilna kruvino vandens (veikiausiai nusiplautos rankos) bei lėkštė nesuvalgyto maisto.

 

11. Pirmame aukšte rasta dalelė raktų pakabuko.

 

12. Tarp įtariamųjų buvo Henry Lee Moore (nors ir tokia pačia pavarde, giminystės ryšiais nesusijęs), panašiai sukapojęs savo mamą su močiute bei Sam Moyer, šeimos tėvo svainis, nesyk grasinęs pastarąjį užmušti, tačiau žudynių naktį turėjęs alibi. Taip pat buvo įtarinėjami Andrew Sawyer, Frank F. Jones, William Mansfield ir Lyn George Jacklin Kelly.

 

13. Iš pastarojo, psichiškai nesveiko ir linkusio į seksualinius nusikaltimus, policija išgavo prisipažinimą įvykdžius nusikaltimą, tačiau vėliau Lyn jį atsiėmė, ir tyrėjams liko mįslė, ar detales, kurias jis pasakė, žinojo todėl, kad dalyvavo, ar todėl, kad išgalvojo. Galiausiai jis buvo išteisintas.

 

14. Paranormalių reiškinių tyrinėtojai iki dabar teigia užfiksuojantys name elektroninio balso fenomeną (EVP). Galbūt dėl neįvykdyto teisingumo dvasios vis dar negali nurimti.

 

Parengė: E.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
saidas

E straipsniai geriausi!

God

Senasis gerasis E. sugrizo!

Mes

Tikrai idomu. Tik man keista, kad sis namas dabar yra turistu atrakcija

Žinoma

Tegul bando atvaidint įvykių seką. Jeigu lubos aukštai,o jos supraižytos užsimojant, tai ko gero zudikas gali buti aukstas, taip pat nekenčia labiausiai tevo, rukantis, tai ko gero del savo praeities… Manau gali issiaikinti :)

Ziiza

Ziauru

Taip pat skaitykite