Kūčių diena: ką daryti ir ko nedaryti, kad sektųsi ištisus metus

kuciosGražiausias metų šventes Kūčias ir Kalėdas nuo seno lydi papročiai, kuriuose persipina mitologija, ezoterika ir krikščionybė. Ir tai visai nenuostabu, juk Kūčios – tai saulės sugrįžimo metas, tai paskutinė ilgiausia naktis ir tamsos triumfo apogėjus, po kurio vėl pradedama grįžti į šviesą.

 

Todėl žinodami ką daryti ir ko nedaryti šią dieną, galime lengvai prisišaukti į savo gyvenimą sėkmę, laimę ir finansinę gerovę.

 

Kūčių dieną pirmiausia turime susitaikyti su praeitimi. Jeigu norite, kad ateinanti vasara būtų be audrų, nedirbkite Kūčių dieną jokių triukšmingų darbų.

 

Tam, kad šeimoje nebūtų nepritekliaus, negalime nieko skolintis. Taip pat labai gerai, jeigu pavyksta grąžinti visas skolas (ne tik materialias). Labai svarbu atsiprašyti įskaudintų žmonių ar bent mintyse jiems atleisti.

 

Prie Kūčių stalo sėdama patekėjus Vakarinei žvaigždei. Nepamirškite ant stalo padėti lyginį skaičių vaisių – juk norite gyventi poroje. Po staltiese būtinai paberkite smulkių monetų, tam kad ateityje niekada netrūktų pinigų.

 

Kambario puošybai naudokite raudoną, geltoną ir baltą spalvas. Stalą papuoškite raudonais akcentais.

 

Itin gajus paprotys – Kūčių naktį palikti dvasioms kurios mus saugo – vaišių. Tikėta, kad šitaip jos bus mielesnės ir globos savus gyvuosius.

 

Per Kūčias dengdami stalą atminkite, kad patiekalų turi būti ne mažiau nei dvylika. Kitaip tariant, galioja viena taisyklė – kuo gausesnis stalas, tuo sotesni bus metai. Jeigu neturite dvylikos patiekalų, atminkite, kad patiekalų skaičius turi būti būtinai lyginis, tad geriau palikite 10, o ne 11.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Net ir mažiems vaikams Kūčių dieną verta duoti smulkių pinigėlių, kad šie turėtų juos kišenėje. Ezoterikai tvirtina, kad būtent šitaip bus prisišaukta finansinė sėkmė ir visus ateinančius metus kiekvienam šeimos nariui netrūks pinigų.

 

Kūčių dieną stenkitės bendrauti tik su tais, kurie jus saugo ir linki gero. Taip užtikrinsite ne tik pozityvias mintis, bet ir sėkmingus ateinančius metus.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Išvardyti ritualai ir papročiai – vieni nedaugelio, tačiau itin svarbūs. Bandydami prisišaukti sėkmę ir gerovę, nepamirškite nuoširdžiai tikėti tuo, ką darote ir pasikliauti savo intuicija. Tada tikrai sulauksite to, ko labai trokštate.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anomalija

Anomalija visai nereiškia kliedesių apie sąsajas tarp nesusijusių. Visos dienos vienodos, šventės reikalingos tik dėl poilsio. Kristus neliepė švęsti jo mirčių ar gimtadienių, juo labiau nenurodė jokių “burtų”.

Mmm

O ne per ziemos saulegriza buna ilgiausia naktis?

Taip pat skaitykite