Gyvybę Marse nuo paviršiaus nušlavė globalinis atšilimas?

marsas-vanduoMokslininkai tiki, kad prieš 3,8 milijono metų Marsą dengė storas ledo sluoksnis, tačiau jį ištirpdė klimato kaita, rašo alfa.lt.

 

Globalinis atšilimas, kaip teigia mokslininkai, nušlavė gyvybę Raudonojoje planetoje, o tokia padėtis tęsėsi apie 10 milijonų metų. Po atšilimo Marso planetoje liko tam tikrų randų – gilių slėnių ir kanjonų. Tikima, kad būtent todėl Marsas turi vadinamųjų jūrų.

 

Kadangi vandens egzistavimas reiškia ir gyvybės egzistavimą, mokslininkai įsitikinę, kad prieš bilijonus metų Marse galėjo iš tiesų egzistuoti civilizacijų, kurias vėliau sunaikino sparčiai besikeičiantis klimatas.

 

nasa-marsas-skeletas

 

Ne paslaptis, kad interneto portaluose plinta NASA robotų užfiksuotos nuotraukos, kuriose matyti neva Marse rasti palaikai, fosilijos, miestų griuvėsiai. Galbūt visa tai tiesa?

 

Marse esantys slėniai labai panašūs į Didijį Kanjoną, kuris susiformavo prieš 16 milijonų metų, kai Kolorado upė patvino po ledyno tirpimo. Toks klimato modelis tik įrodo, kad šilumos periodai yra sukeliami šiltnamio efekto.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Stebiuos

Putinas tik bombt ir skrendam

HumanExperience

Zinot, kaip atrodytu zeme po branduolinio karo ? KAIP MARSAS nu tas sokoladas :)

Taip pat skaitykite