Mistika: nuo Arkties vandenyno dugno sklinda keisti garsai

vandenynas-nasaNuo vandenyno dugno ties pačiomis šiauriausiomis Kanados teritorijomis sklinda keistas pulsuojantis garsas, kurio kilmės specialistai kol kas nesugebėjo nustatyti, rašo livescience.com.

 

Neaiškus garsas pastaraisiais mėnesiais yra girdimas Heklos ir Fjurio sąsmaukoje – vandens kanale Kanados Nunavuto regione.

 

Kanados nacionalinės gynybos departamentas apie šiuos garsus informuotas ir bandė nustatyti signalo kilmę, tačiau nieko aiškaus taip ir nesužinojo. Leidinio CBC žurnalistams gavus prieigą prie gynybos departamento vidinio susirašinėjimo laiškų paaiškėjo, kad kariai neatmeta galimybės, jog triukšmą skleidžia povandeninis laivas, tačiau nemano, jog tai yra labai tikėtina garsų priežastis.

 

Lapkričio 1 dieną tyrinėti minėtos teritorijos buvo išsiųstas karinio patrulio lėktuvas, skelbia leidinys „The Guardian“. Kanados gynybos departamento atstovė spaudai Ashley Lemire šiam leidiniui sakė, kad paieška įvairiais jutikliais ir 1,5 val. trukusi akustinė paieška neparodė jokių anomalijų. „Komanda neaptiko jokių paviršinių ar povandeninių kontaktų.

 

Šiuo metu Nacionalinės gynybos departamentas neketina vykdyti tolesnių šio reiškinio tyrimų“, – sakė atstovė spaudai. Atokaus Arkties regiono kaimelyje gyvenantys medžiotojai tvirtina, kad pulsuojantis garsas gena iš ten žvėris. Paslaptingą iš vandens sklindantį garsą praėjusį mėnesį aptarinėjo ir Nunavuto regiono valdžia.

 

Regiono asamblėjos narys George’as Qulautas CBC sakė, kad paslaptingo garso galimas poveikis laukinei gamtai kelia susirūpinimą. „Ta sąsmauka yra grenlandinių banginių, jūrų kiškių ir žieduotųjų ruonių migracijos kelias. Tuose plotuose jų būna labai daug. O šią vasarą jų nebuvo visai“, – sakė G.Qulautas, pats medžiojantis ties sąsmauka.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vietos gyventojai turi savų teorijų apie triukšmo kilmę. Vieni kaltina netoliese veiklą vykdančią kasinėjimo kompaniją (bet ši ginasi, kad neturi jokios vandenyje veikiančios įrangos). Kiti tvirtina, kad triukšmą gali skleisti organizacija „Greenpeace“, tokiu būdu norinti nuvyti gyvūnus nuo aktyvios medžioklės plotų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tiesa, šios organizacijos atstovas spaudai kaltinimus atmeta. Ir tai nėra pirmas kartas, kai norint nustatyti paslaptingų triukšmų kilmę į pagalbą kviečiamos Kanados valdžios institucijos. Vindzoro ir Ontarijo regionų gyventojus jau daugelį metų kamuoja žemas dundesys, pavadintas „Vindzoro ūžesiu“, bet, nepaisant mokslininkų ir vyriausybinių agentūrų pastangų, kol kas jo kilmė nenustatyta.

 

15minlogo

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Juokaujantis

Juokinga tai kad isvis nesam patikrine vandenyno ir manau daugelis esam mate filma godzilla (mozilllos ideja) :D

Mozilla

Godzilla

Bude

Tyrkit bailiai

Taip pat skaitykite