Istorijos mistika: kas statė betonines kolonas naujojoje Kaledonijoje?

kolonosYra žinoma, kad Naujają Kaledoniją, grupę salų palei rytinę Australijos pakrantę, pirmą kartą aplankė maždaug 2000 metais prieš kristų indoneziečių jūreiviai.

 

Todėl archeologams labai sunku paaiškinti, iš kur salose atsirado senovinės betoninės kolonos. Jų amžius – tūkstančiai metų, daugiausia jų randama Pušų saloje, priklausančioje Naujosios Kaledonijos salų grupei.

 

Mokslininkams jau seniai buvo žinomos kalvos šiame sausumops lopinėlyje. Tų kalvų ten apie keturis šimtus, joa panašios į skruzdėlynus, turi du su puse metro aukščio ir apie šimtą metrų skersmenį, neapaugusios beveik jokia augmenija.

 

Tik 7 dešimtmetyje, atliekant kasinėjimus, kuriems vadovavo L. Ševalje, pavestas naujosios Kaledonijos muziejaus, ant trijų kalvų buvo aptikta po koloną, o dar dvi – ketvirtojoje kalvoje. Kolonų aukštis – nuo 100 iki 250 cm, skersmuo – nuo 100 iki 190 cm.

 

Keisčiausia, kad kilonos yra betoninės – padarytos iš statybinės medžiagos, kuri sukurta, kaip manoma, vos prieš kelis šimtmečius iki Kristaus. Tačiau radioaktyvioji datuotė rodo, kad kolonos buvo padarytos taro 10 950 ir 5120 metų prieš Kristų.

 

Labiausiai archeologą nustebino tai, kad kasinėdamas jis nerado jokių žmogaus liekanų. Būtent todėl, kad palei kolonas nerasta jokių žmogaus ar kitokios gyvybės pėdsakų, šios nagingai pagamintos kolonos iki šiol tebelieka intriguojančia paslaptimi.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Alvydas

Tip > ko gero, šita naujiena nėra jokia antis. Jei jau anglai kažką užsimena, aišku, kad kažkas yra, ko mes nežinome. Bendrai paėmus, apie šitą naujieną parašyta ir rusų kalba. Visai panašiai kaip išspausdino anomalija.lt. Tos nuorodos nededa administratoriai.

Tip

Alvydai, dėkui už nuorodą. Rašo apie tą patį ir panašu, kad kažkuriuo metu pasirodė serija vienas kitą perkopijuojančių straipsniukų, kas labai dažnai būna tarp blogerių. Faktai įdomūs, bet dar įdomiau, kad jie didesnio susidomėjimo tarp tyrinėtojų nesukėlė. Vienintelis Liukas Ševaljė pakasinėjo ir tiek. Ne taip kaip Egipte, kur ekspedicija po ekspedicijos. Ir kas dabar patvirtins ar ten ką nors rado, ar kažkas paleido antį, o kiti tik perkopijavo?

Tip

Tarp kitko, jei buvo tiriami kolonų bandiniai, tai galima priimti ir tokį dalyką, kad kolonų statybai galima panaudoti medžiagą, kuri jau seniai gulėjo netoliese. Gi faktiškai ne statybos pradžia fiksuojama kažkokių metraščių ar nuotraukų pagalba, o tiriama medžiaga, kuri tikrai gali būti labai sena. Taigi, čia kaip ir menkas įrodymas. Kai randa kaulą, tai kas kita. Pagal anglies skilimą nustato kada kaulas mirė. O kada mirė smėlis, klintys, vanduo? Radioaktyvios anglies metodas naudojamas organinių objektų amžiaus nustatyme. Čia sakyčiau spąstai nežinantiems :)

Alvydas

Beje, Tip, > rusų kalboje apie tai rašoma. Tikiuosi ir anglų. O tai jau ne antis. Įdedu nuorodą.
http://www.mysterylife.ru/betonnye-kolonny

Alvydas

Tip > gali būti, kad šita naujiena, tik anomalijos antis.Tačiau….tačiau jei tos kolonos iš tikrųjų egzistuoja – tai mums kažkas slepiama.

Tip

Na, taip, kai nėra nuorodų į šaltinius, tai kyla abejonių. Tačiau turiu pasitaisyti, jog radau šaltinių. Turistų nevilioja, tačiau straipsnių buvo. Ieškojau colonnade, tai ir neradau. Įvedus google concrete pillars new caledonia, išmeta. Kažkokie cilindrai yra, kaip ir kažkokių pamąstymų, bet tuom ir baigiasi.
Kalbant plačiau, tai keistų artefaktų yra rasta nemažai ir fundamentalusis mokslas jų niekaip nepaaiškina. Turiu omeny The Hidden History of the Human Race by Michael A. Cremo and Richard L. Thompson ir pnš. Kodėl yra slepiama, nutylima ar neigiama, geras klausimas, tik be atsakymo :)

Tip

Keista, bet apie tai radau tik anomalija.lt :) Net gausiuose tinklapiuose, skirtuose pritraukti turistus į Naująją Kaledoniją ar konkrečiai Isle of Pine, kažkodėl neužsimenama apie tokius išskirtinius objektus. O juk turistai plūste plūstų.

Taip

Ir man keista.Kolonos 100-250 cm aukščio?! 100-190 cm pločio?! Man čia panašiau į bačkas negu į kolonas. Tuo labiau ne į šitą foto

Alvydas

Vis daugėja ir daugėja artefaktų, kad “kalti” bus ateiviai. Bėda tik tą, kad mums nepasirodo, o tik senovės žmonėms.

Bude

Tai kas jas state pogalais velniai

Taip pat skaitykite