Alvydas Aukštuolis. Untersbergo kalno anomalijos

Verschollen-am-UntersbergAlvydas Aukštuolis
 
Kai domiesi įvairiomis mistinėmis istorijomis, mįslėmis ar paslaptimis nesunkiai surandi temų straipsniams, nes Žemės istorija kupina visokiausių intriguojančių ar paslaptingų, nenuspėjamų ar dar neišaiškintų reiškinių, mįslių ar nutikimų.
 
Tačiau išsirinkti kurią nors vieną temą platesniam nagrinėjimui jau sunkiau, nes paslapčių ar mįslių apstu, o plačiau nagrinėti norisi tik tas, kurios ne tik paslaptingos, bet dar ir įdomios. Tad dabar plačiau panagrinėsiu Zalcburgo miesto (Austrija) kalno Untersbergo legendas ir paslaptis, kurios ne tik įdomios, bet kartu ir mistiškos ar net paslaptingos.
 
Untersbergo kalnų masyvą sudaro keletas viršukalnių – Berchtesgadeno Chochtronas (1972 m.), Raichekas (1892 m.), Gamzalkopfas (1888 m.), Gajerekas (1801 m.) ir Zalcburgo Chochtronas (1853 m). Austrijoje esančioje Untersbergo pusėje galima patekti į garsiuosius Kolovratro urvus ar didžiulius Selenbergo ledo urvus. Iš viso kalne yra apie 500 urvų, iš kurių 110 dar nėra ištyrinėti.

 

Galima drąsiai teigti, kad šis kalnas įžymus tuo, kad jo dėka atsirado daugybė liaudies pasakojimų, mitų, legendų. Neapsiriksiu tvirtindamas, kad kalno paslaptingumas – nuolatinis istorinių ir gamtinių mįslių šaltinis.

 

Su Untersbergo kalnu susijusia legenda pasinaudojo net broliai Grimai kurdami savo pasaką. Joje pasakojama, kad ten giliai, kalno viduje, ilsisi karalius Karolis Didysis. Jis kietai miega ir atsibus tik tada, kai jo barzda tris kartus apsisuks apie stalą, o virš galvos nustos skraidyti varnos. Jam atsibudus prasidės lemiama gėrio ir blogio kova, po kurios Žemėje stos aukso amžius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nuostabi pasaka, kuria galima tikėti arba ne, tačiau kalno ypatingumas vis tiek išlieka, nes pasaka paremta ne visomis jo paslaptimis. Šis kalnas mėgiama turistų apžvalgos vieta. Į kalno viršūnę galima pakilti ir keltuvais, iš kurių puikiausiai matosi gamtos panorama su Vokietijos vaizdais, nes kalnas tik keli kilometrai nuo sienos su Vokietija. Įvairus gamtos landšaftas tiesiog stebina žmones.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Miškai, daubos, urvų labirintai, upės, ar pelkės kalno papėdėje su nuostabiomis viršukalnėmis suteikė daug peno žmogaus fantazijai, kurioje gimė nuostabios mistinės figūros – kaip raganos, miško demonai, nykštukai ar elfai.

 

Neketinu čia aprašinėti visų aplinkinių kalno kaimelių istorijų, kurios pasakojamos nuošalioje vietoje ir tyliu balsu, kad nebūtų sudrumsta kalnų dvasių ir kitų legendų herojų ramybė. Tai veikiau folkloro tyrinėtojų darbas. Detaliau nagrinėsiu tik man geriau žinomas istorijas susijusias su Untersbergo kalnu, tačiau tikrai ne visas, nes jų labai daug.

 

Pirmoji istorija aprašyta dar 1529 metais, kai jaunas klerkas Lazarusas Gitšneris stebuklingu būdu pateko į kalno vidų ir ten išbuvo net 7 dienas. Jis plačiai aprašo savo nuotykius, kai viename urve sutiko vienuolį, kuris jam aprodė požeminius koridorius, sales ir bažnyčias. Lazarusas ne tik aprašė savo nuotykius, bet ir nukopijavo ant uolos pamatytą užrašą, kuris atrodo štai taip:

 

S. U. R. G. E. T. S.A. T. U. M. S. O. R. G. E. I. S. A. T. O. M.

 

Ką reiškia šis užrašas – perskaityti bandė daug kas, bet niekam taip ir nepavyko – šito užrašo dar neįveikė nei vienas kriptografas, nors bando iki šių dienų.

 

Dar viena graži ir romantiška istorija nutiko vienai įsimylėjėlių porai. Jaunuolių tėvai neleido jiems tuoktis, todėl vaikinas su mergina iškeliavo į kalnus, kur laimingai gyveno net 200 metų. Praėjus dviem amžiams iš kalno gilumos išėjo du įsimylėjėliai, kurie laikėsi susikabinę rankomis ir atrodė tokie patys jauni, kokie buvo, kai pateko į kalno vidų. Tačiau po kelių akimirkų jų veiduose atsirado raukšlės, plaukai pražilo ir vaikinas su mergina negyvi susmuko šalia kalno, taip ir nepaleidę vienas kito rankų.

 

Palyginus su šita legenda istorija, kuri įvyko 1987 metais, yra dar visai nesena. Viena jauna pora, palikusi stovėjimo aikštelėje savo automobilį, nusprendė pasivaikščioti įrengtais takeliais ir dingo. Buvo rastas tik paliktas automobilis.

 

Ezoterikai ir mistikai tvirtino, kad turistai pateko į laiko portalą, kuris atsiveria viename kalno urve. Visi kiti turistai susirinko prie to urvo, laukdami kada pasirodys pražuvėliai. Jie tikrai pasirodė, bet ne ten ir ne tada. Po trijų mėnesių jie paskambino savo artimiesiems iš kruizinio laivo, kuris plaukė Raudonąja jūra. Kaip pateko į tą laivą jie nesugebėjo paaiškinti.

 

Paslaptingas Untersbergo kalno gyvenimas ir jo legendos iki šiol domina istorikus ir etnografus, biologus ir geologus, taip pat ezoterikus ir parapsichologus. Laiko anomalijų Untersbergo urvuose mįslę bando įminti visi, kuriems teko susidurti su šiuo fenomenu. Tačiau ši paslaptis kol kas lieka neatskleista. Tikiuosi, kad greitu laiku mokslas ir žmogaus protas sugebės išaiškinti ir šitą mįslę.

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Alvydas

gal ir nepanašu > juk mes dar tik legendose skaitome tokias anomalijas. Reikia žinoti laiko erdvės santykį, kad bent jau suprastume kaip keliauti laiku. Dabartiniu laiku mes žinome tik mokslininkų faktą – kelionės laiku negalimos. Tačiau…. tačiau ar viską žinome???

nesamoniu muziejus

Kaip, kad anksčiau faktas buvo žmonės skraidyti negali, o dabar kiekvienas tai gali. Tai mano manymu beleka turbūt galima padaryti tik tam reikia atitinkamų technologijų.

nesamoniu muziejus

Nepanašu į laiko mašina, persikeli į ateitį, bet susensti ir palieki skeletu per kelias sekundes. O tai jei į praeitį nukeliautum kas tada, atvirksčiai buožgalviu palieki?

JakerizZ

Įdomūs straipsniai Alvydai jūsų.

Alvydas

kalno laiko anomalijos galima laikyti ir legendomis, tačiau yra istorijų, kurios netinka jokiems žinomiems fizikos ar gamtos dėsniams. Štai viena tokių istorijų: 1939 metais dingo paprastas keleivinis lėktuvas, skridęs iš Rio de Žaneiro Brazilijoje į Havaną Kuboje. Nukritusio jo niekas nerado, bet nieko nuostabaus tame nebuvo – juk visur džiunglės… Žuvusiaisiais buvo paskelbti 32 keleiviai ir 4 ekipažo nariai. Byla, kaip sakoma, buvo baigta, bent iki 1994-ųjų, kol viename Kolumbijos Bogotos miesto aerodrome nusileido nežinomas keleivinis lėktuvas. Akivaizdžiai ikikarinės gamybos mašina nusileido sėkmingai ir pagal visas galiojančias taisykles, tačiau kai iš jos niekas neišlipo, aerodromo darbuotojams teko atverti lėktuvo liuką… Skaityti daugiau »

Alvydas

Visų pirma, apie tą kalną daug daugiau legendų nei aš aprašiau. Aš tiesiog norėjau pabrėžti kalno laiko anomalijas, kurios kvepia laiko mašinos kompromisu.

Alvydas

Gal ir raidžių mišinys > aš gi negaliu pakeisti legendos.

Blusius

Kaip jis atsiminė tas raides ?kažkos raidžių mišinys mulkint mus

Rūkas

Tais laikais žmonės turėjo geresne atminti negu dabar , dėl to jisai ir sugebėjo nukopinti tekstą

Akmuo

Užsirašė….

Taip pat skaitykite