Rusų milijardierius finansuos “ateivių megastruktūros” tyrimus

zvaizgde-dyson“Rainoji žvaigždė”, kuri mokslo pasaulyje vadinama KIC 8462852, nepaprastai sudomino ne vien mokslo bendruomenę, rašo mokslo ir technologijų portalas technologijos.lt.

 

Įtarimai, jog tai gali nežemiškos supercivilizacijos statinys, suintrigavo ir kur kas platesnius visuomenės sluoksnius. Kalifornijos universiteto Berkelyje programą Breakthrough Listen (Kosmoso klausymosi proveržis) nusprendė finansiškai paremti rusų milijardierius Jurijus Milneris.

 

Žvaigždė KIC 8462852 tyrėjų dėmesį patraukė keistai kintančiu šviesumu. Žvaigždė tai priblėsta, tai vėl paryškėja maždaug 20 proc. savojo spindulingumo. Netruko pasigirsti hipotezė, kad tai – ateivių megastruktūra, galbūt kažkas panašaus į Daisono sferą, į kurią galimai įvilkta KIC 8462852 žvaigždė – taip hipotetinė civilizacija maksimaliai eksploatuoja žvaigždės energiją.

 

Nors ši hipotezė – viena fantastiškiausių, ji sudomino rusų milijardierių. J. Milneris praturtėjo Rusijoje sukurdamas ne vieną populiarių vakarietiškų svetainių (pvz., E-bay, Amazon, GeoCities) analogą. 2009 m. jis investavo į Facebook, tad tam tikra prasme galima sakyti, kad “ateivių megastruktūros” tyrimus finansuos ir Markas Zuckerbergas.

 

aliens-spaceship

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Breakthrough Listen programa ypatinga tuo, jog disponuoja galingiausia SETI įranga ir gali naudotis didžiausiais planetoje radijo teleskopais. “Rainąją žvaigždę” jau mėginta tyrinėti, ir jokių civilizacijos požymių kol kas aptikti nepavyko. Laukiama 2018-ųjų, kai kosmose darbuotis pradės James Webb kosminis teleskopas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tačiau Breakthrough Listen programa nutarė nelaukti ir startuoja jau dabar. Per artimiausius du mėnesius numatytos trys stebėjimų naktys, per kurias KIC 8462852 žvaigždės signalai bus registruojami po 8 valandas per naktį. Pirmasis pasiklausymo seansas – spalio 26 d. Bus naudojamas vienas didžiausių radijo teleskopų pasaulyje Green Bank (Vakarų Virdžinija, JAV).

 

“Abejoju, ar tai – nežemiškos civilizacijos lopšys. Duočiau vieną šansą iš milijardo, – sakė Kalifornijos universiteto Berkelyje mokslininkas Danas Werthimeris. – Šiaip ar taip, mes pasiryžę patikrinti. Tačiau man atrodo, kad jei nežemiškas protas egzistuoja, jei jis bus kada nors atrastas, jis turėtų būti atpažintas iš maždaug tokio signalo. Tai bus kažkokia keistenybė, atrasta netyčia… niekam nė neįtarus. Į ją įsižiūrėjus paaiškės, kad tai – nežemiška civilizacija.”

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite