Pasaulyje masiškai žudomi mokslininkai – kodėl ir kas už tai atsakingas?

sniper2015 metų sausį Los Andžele įvykusioje lėktuvo katastrofoje žuvo NASA mokslininkas Alberto Becharas, pagausinęs nelinksmą statistiką: vos per du metus itin keistomis aplinkybėmis pasitraukė iš gyvenimo 74 žymūs moksliniai bendradarbiai, kurie, matomai, pernelyg daug žinojo, rašo versijos.lt.
 
Dirbdamas Marso projekte šis mokslininkas sugebėjo įrodyti, kad toje planetoje kitados būta vandens. Taip pat jis buvo robototechnikos ekspertas: tyrė, kaip robotai funkcionuoja nepalankiose sąlygose, pavyzdžiui, po vandeniu ar vulkanų krateriuose.
 
Labai didelis mirtingumo procentas tarp mokslininkų privertė žmonės susimąstyti, ar tai ne dirbtinis scenarijus. Beharas buvo patyręs pilotas, ilgą laiką dirbo instruktoriumi, mokydamas valdyti lėktuvus ir sraigtasparnius. Oro sąlygos tą dieną buvo palankios. Ir staiga jo lėktuvas dėl kažkokios priežasties pradėjo kristi. Pilotas Kašifas Huršidas iš „One nice“ aerouosto sakė: „Nematau priežasčių tokiam incidentui. Jis buvo kompetentingas ir labai atidus tokiuose klausimuose profesionalas“.

 

Tai tik vienas pavyzdys, kai talentingi mokslininkai pasitraukė iš gyvenimo nusižudydami ar nelaimingo atsitikimo metu. Tokių pavyzdžių netrūksta.

 

Glenas Tomas dirbo PSO atstovu, AIDS ir Ebolos ekspertu. Skridęs reisu MH17, buvo numuštas virš Ukrainos kartu su šimtu kitų mokslininkų, skridusių į konferenciją. Tame pačiame lėktuve skrido Jupas Langė, žymus kovos su AIDS specialistas, buvęs Tarptautinės AIDS draugijos (IAS) prezidentas.

 

Melisai Ketunuti buvo viso labo 35 metai. Ji buvo pediatrė, specializavosi vėžio gydyme. Taip pat kurį laiką dirbo Botsvanoje, gydė AIDS. Savo namų Filadelfijoje rūsyje ji buvo surišta ir sudeginta.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Daktarė En Szarevski – gimdos kaklelio vėžio specialistė. Ji buvo rasta negyva savo namuose Londone 2013 gruodį. Vyrui teko išlaužti duris, už kurių ji buvo uždaryta. Iki šiol nenustatyta, kas nužudė moterį. Nerasta jokių įkalčių.

 

Vienas labiausiai ginčijamų atvejų buvo 31 metų amžiaus Šeino Trumeno Todo mirtis. 2012 birželį jis buvo aptiktas Singapūro morge. Todas buvo inžinierius elektrikas, dirbo su itin slapta, vienintele savo srityje kinietiška mašina, kuri, kaip rašoma, buvo skirta gynybos reikalams.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Prieš mirtį jis pasakė savo šeimai, kad nepatenkintas darbu ir baiminasi dėl savo gyvybės, kadangi jį privertė atlikti nusikalstamus veiksmus Amerikos atžvilgiu. Todas ruošėsi išeiti iš darbo ir išvažiuoti iš Kinijos namo, tačiau mirė prieš savaitę iki skrydžio, po savo paskutinės darbo dienos.

 

Mėgindama rasti teisybę, žuvusiojo šeima išplėtojo ištisą kampaniją, tačiau kinų valdininkai pareiškė, kad patys išspręs šį klausimą ir patys ištirs – žmogžudystė tai ar savižudybė. Praėjo jau daug laiko, o atsakymų taip ir nėra.

 

Šie pavyzdžiai – tai tik nedidelė visų įtartinų atvejų dalis. Žymūs medikai, fizikai, inžinieriai… Ką tokio jie galėjo žinoti, kad už tai juos nužudytų? Gal tai viso labo sutapimai? Tačiau visi tie žmonės turėjo priėjimą prie slaptos informacijos, ir patikėti mirčių atsitiktinumu yra ganėtinai sunku.

 

versijos-logo

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Elektrikas.

>> elektrikas, dirbo su itin slapta, vienintele savo srityje, kinietiška mašina.

Taip pat skaitykite