Fiziko prielaida: ateiviai neaplanko mūsų dėl laiko stokos?

kitos-planetos-ateiviaiDanijos mokslininkas galbūt atskleidė vieną didžiausių kosmoso paslapčių – ateiviai iki šiol neatskrido į Žemę ir nerado mūsų, nes tiesiog neturėjo laiko paieškoms.

 

Nors daug kas įtaria, kad ir kitose planetose egzistuoja gyvybė, bent jau oficialiai ateivių vizitai pas mus nebuvo fiksuoti.

 

Aiškindamasis šį klausimą, fizikas Rasmusas Bjorkas iš Nielso Bohro instituto Kopenhagoje naudojo kompiuterinį mūsų Paukščių Tako galaktikos modelį. Rasmusas darė prielaidą, kad kokia nors civilizacija galėtų paleisti aštuonis tarpgalaktinius kosminius zondus ir pasiųsti juos su misija rasti Visatoje gyvybę. Atsidūręs kosmose, kiekvienas zondas galėtų išleisti dar po aštuonis minizondus, kurie patrauktų link artimiausių žvaigždžių ir pradėtų ten gyvenamų planetų paieškas.

 

Mokslininkas apribojo savo tyrimą zondais, kurie tirtų Saulės sistemas vadinamojoje Paukščių Tako “gyvenamoje zonoje”. Ši sąlyga būtina dėl elementų, iš kurių formuojasi kietosios planetos, kuriose įmanoma gyvybė.

 

Mokslininkas išsiaiškino, kad net jei kitu nežemiškų civilizacijų laivai judėtu kosmose 30 tūkst. km/s greičiu – tai 10 kartų lėčiau už šviesos greitį – tai nedideliam maždaug 4 proc. galaktikos kampeliui ištirti prireiktų net 10 mlrd. metų. O tai maždaug pusė Visatos amžiaus.

 

Tad, jeigu ateiviai nesugalvos kokio nors supertransporto, kuris perkeltų juos per visą galaktiką per labai trumpą laiką, jiems prireiks milijonų metų, kad mus surastų, tvirtina fizikas.

 

“Galaktikoje tiek daug žvaigždžių, kuriose galėtų egzistuoti gyvybė, tačiau ar galėsime mes kada nors užmegzti su ja kontaktą?” – retoriškai klausia olandų mokslininkas. Ir pats liūdnai atsako: “Ne mūsų gyvenime”.

 

Parengta pagal “The Guardian”

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Inkognito

Eilinis smegenų pudrinimas,vyriausybių naudai… Ateivių civilizacijų toks didelis tankis vien tik paukščių tako galaktikoje,kad kiekvienam Londono gyventojui jų mažiausiai tekto po 150 vienetų. Žemės planeta jiems jau žinoma ne mažiau kaip 250 milijonų metų,prieš tiek laiko vyko jų pirmieji kontaktai su žemiečiais,kurie visiškai nebuvo akme ns amžiaus padarai kaip kad mano šių laikų pseudomokslininkai.žemės planetą lanko tik tos civilizacijos kurių žvaigždžių gravitaciniai laukai kertasi su mūsų žvaigždės traukos lauku,kitos pagal kosminio įstatymo 903 straipsnį neturi teisės lysti į šią egzistencinę sferą. Valdžia žino kad kai tik žmonija sužinos kad yra kažkas daug galingesnio už juos,kaip mat padės skersą ant savų… Skaityti daugiau »

Tosom

Kaip tau reiktu paskaityti bent viena MOKSLINE , o ne fantastine knyga. Nejau tu tikrai manai, kad zmogus atidave savo gyvenima tam kad pasakytu jog ateiviai neturi laiko mum ir tai fake’intu? Tai snowdenas tik marionete for much greater lie? Inkognito jis mat.

Pyktis.

Su tais ateiviais ir pan tai tu kliedi. Ir labai stipriai.
Dedu laika tik uz keleta paskutiniu sakiniu. Nes ten parasiai tikra tiesa.

Miego fazė

Bet tai gal tie zondai jau ir atskrido patirynėti mūsų, kuriuos mes laikome nso.

Synkas

Matyt as esu protingesnis uz ta mokslininka, jeigu manau, kad ateiviai tikrai nebus tokie debilai ir kiekvieno visatos kampelio jie netyrines kad kazka surastu.. :D bent jau taip kaip cia aprase tas mokslininkas

ekspertas

Tai, kad ir nerašo, kad kėkviena visatos kampeli tyrinės: “…apribojo savo tyrimą zondais, kurie tirtų Saulės sistemas vadinamojoje Paukščių Tako „gyvenamoje zonoje“…”

lol

Juokingiausias straipsnis siais metais :D

lol

Tikrai kad neaplanko ,skraido kiekviena diena ju lekstes ir visokiu cigaru formos erdvelaiviai ,dabar gal jau net ir nematomi :D

Balsas

Niekas oficialiai ir nepranes. Zmonija dar neturi suvokimo. Vieni kitus zudo, o jus norit, kad paskelbu apie ateivius. O straipsnis vienas is tu, kuris klaidina maziau mastanti zmogu.

ekspertas

Nieko klaidinančio neįžvelgiu. Kaip strapsnyje rašoma, kad tai tik prielaida kodėl neaplanko. Nėra parašyta, kad būtent taip ir yra.

Nuomonius

Vienas iš galimų variantu, nes pavizdžiui oficialiai tai tikrai negirdėjau, kad būtu paskelbta apie jų buvima. Buvo teka pačiam susidurti su nepaaiškinamais dalykais vaikystėja, bet tai labiau man priminė, kai dabar pagalvoju į tikroviškas haliucinacijas. Arba tiesiog prisisapnavo. Nes juk kai sapnuoji dažniausiai nesupranti, kad sapnuoji. O kaip iš tikro yra tai nežinau, yra ar nėra. Jei jie yra tai vistiek kada nors pasirodys manau. Ta prasme turiu omenyje, kad pasirodys taip, kad visi mes žinosim, kad jie yra, bendrausim tarpusavyje.

Nuomonius

Kaip rašiau čia vienas iš variantu, prielaida. Nei atmetu nei teigiu, kad yra ar nėra. Tik, kad nematau realiu faktu, kad jie būtu. Video galima sumontuot, istorijas sukurt. Juk ir legendos gali būti tiesa, bet tai kaip patikrinti. Kuom remdamiesi sakote, kad jie yra. Juk aklai netikite, kažkokia vidinė nuojauta turi būti.

Pyktis.

Geras komentaras.

Jonas

Rašo nelanko tai kas čia skraido kokios lekštės ? Vadinas velniai nori kad mes jeis tikėtum .

Taip pat skaitykite