Spontaniniai žmonių užsidegimai mašinose

batai-degaSpontaniškas žmogaus užsiliepsnojimas yra šiurpus fenomenas, kurį žmonės paprastai laiko paranormaliu reiškiniu arba tiesiog išgalvotu mitu, tačiau taip tikrai nėra. Tai realus reiškinys, kuris dokumentuojamas visame pasaulyje.

 

Dažniausias mitas, kad tokie užsidegimai įvyksta tik žmonėms būnant namuose. Tačiau du keisčiausi žmonių užsidegimai nutiko, kai aukos sėdėjo mašinose.

 

Pirmasis atvejis nutiko 1959 metų gruodį. Iš pradžių manyta, kad tai paprasčiausia savižudybė. Bilis Petersonas, nusivylęs darbininkas iš autogamyklos pontiake, Mičigano valstijoje, paleido išmetamąsias dujas į kabiną norėdamas nusižudyti, todėl oficialia jo mirties priežastimi buvo nurodytas apsinuodijimas dujomis.

 

Tačiau gydytojai nesugebėjo paaiškinti trečio laipsniuo nudegimų ant nugaros, pečių ir kojų, be to, nei drabužiai, nei apatiniai baltiniai nebuvo paliesti ugnies. Kas dar labiau stulbino, tai tas faktas, kad nudegimo vietose nebuvo sudegę plaukai.

 

1964 metų spalyje 65 metų amžiaus Olga Vors Stivens iš Dalaso sėdėjo automobilyje, kai netikėtai ėmė ir užsiliepsnojo.

 

Kol atvyko gelbėtojai, ji spėjo sudegti iki neatpažinamumo, tačiau niekas daugiau automobilyje nebuvo paliestas ugnies. Tolesni tyrimai negalėjo paaiškinti netikėtos liepsnos priežasties.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite