Facebook įkūrėjo ambicija: visų ligų išgydymas iki XXI a. pabaigos

ligos„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas su žmona Priscilla Chan paskelbė investuosiantys tris milijardus dolerių į tyrimus, kuriais bus siekiama rasti būdų išgydyti visas ligas iki šio amžiaus pabaigos, rašo businessinsider.com.

 

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje San Fransiske pora pareiškė, jog minėtąją sumą įvairiems tyrimams nuo visų pasaulio ligų gydymo skirstys organizacija „Chan Zuckerberg Initiative“. Kaip pareiškė Zuckerbergai, ligų išgydymą norima pasiekti per jų dukros, šiuo metu dešimties mėnesių, Max gyvenimą.

 

„Facebook“ vadovas paskelbė, kad ši organizacija jau dabar buria pasaulinio lygio inžinierius, kurie padės mokslininkams ir medicinos ekspertams tyrinėti ligas. Dalis numatomų investicijų, 600 mln. dolerių, bus skirta tyrimų centro „Biohub“ statybai San Fransiske.

 

Šis centras bus kuriamas bendradarbiaujant su Berklio ir Stanfordo universitetais. Jau anksčiau pora skyrė nemažas pinigų sumas keliems programavimo startuoliams Afrikoje bei startuoliui Indijoje, kuris vaikus moko matematikos ir tiksliųjų mokslų pasitelkdamas mobiliąją programėlę.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
grom

buvo viena neseniai milioniere kuri skelbe sukursianti irengini, kuris is vieno kraujo laso nustatys visas ligas. Tai ja taip sudirbo, kad nebeliko jokiu vilciu.
Tas bus kiekvienam, kuris bandys isgydyt visas baisiausias ligas. Farmacijos pramone niekada neleis buti sveikiems ir dar pigiai..

Saulys

Beje zmones sako apie FB “kolektyva” – ne daug personalaus tyrinejimo reikia kad susieti su CIA … kaip ir Google.

Saulys

Visu pirma FB ikurejas ir kaip dar ne pavadinsit yra viso labo tik FB veidas. False God. FB yra kolektyvinio darbo rezultatas on ne isgalvoto genijaus. Taip kaip ir S. Jobsas buves Apple menedzeris padarytas dievu, kuriuo jis nebuvo. Beje jis is to paties Apple buvo atleistas. Cia taip kaip Amerikos prezidento rinkimai. Demokratija rinktis tarp obuolio ir kriauses. Prezidentas nevaldo Amerikos. Koks skirtumas ka isrinks. Jei yra kazkokia FB iniciatyva – tikrai ne zmoniu – kaip pasaulio zmoniu labui. Greiciau gdar viena priedanga farmacijos milzinu bandymams. Jau minima Indija. Nedaug reikia fantazijos kad suprastum kas bus “gydomas”. Sekmes iniciatyvai!

Taip pat skaitykite