Didžiausi pasaulio istorijos keistuoliai ir jų keistumai

keisti-istoriniai-faktaiBritų lordas, tarnavęs amerikiečiams – lordas Kornberis. Kartą jis pasižymėjo atidarydamas Asamblėją Niujorke apsirengęs žydrą balinę suknią su briliantais ir su šilkiniais batais. Niujorke tada, aišku, dar niekas nežinojo, kas yra transvetitai, o į nustebusius klausimus lordas ramiai atsakinėjo, kad šią suknią jam padovanojo pati karalienė, taip kad jos nenešioti jis paprasčiausiai negali.

 

Didysis kompozitorius Rosinis šaltu metų laiku nešiojo iškart du ar net tris perukus. Vaikystėje smarkiai sirgo ir liko visiškai plikas, o dėti skrybėlę ant peruko jam atrodė juokinga (galima įsivaizduoti kaip trodė trys vienas ant kito užmaukšlinti perukai).

 

Vengrų grafienė Elžbieta Batori manė, kad vienintelis dalykas, kuris gali padėti išsaugoti jai jaunystę ir grožį – tai kremas, padarytas iš nekaltų merginų kraujo. Kalbama, kad savo pilyje ji nukankino mažiausiai 650 vietinių mergaičių.

 

Ispanų karalienė Izabelė kankino savo freilinas (aristokratinės kilmės merginų pareigybė). Kartą ji išleido įsaką, pasak kurio ją supančių moterų talijos neturi viršyti 13 colių (32,5 cm) apimties. Moterys, aišku, tempėsi korsetus ir, kaip buvo pasakojama, kelios jų mirė tiesiog karališkųjų priėmimų metu.

 

Prancūzų autolenktynininkas Žanas Bera per avariją neteko ausies, todėl pasidarė sau protezą iš permatomo plastiko ir labai mėgo visų akivaizdoje atsisegti jį nuo galvos ir lenktynių laikui įdėti į celofaninį maišelį.

 

Salvadoras Dali labai mėgo palepinti savo mylimąją Galą kvepalais, padarytais iš žuvies išskyrų ir mėšlo. Jis vartojo juos pats, Galai tekdavo garbė juos uostyti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Džordžas Vašingtonas turėjo keturis įstatomus dantų protezus, kuriuos keisdavo tiesiog prie stalo, pietų metu. Vašingtonas sakydavo, kad skirtingi dantys padeda jam giliau įvertinti vieno ar kito patiekalo skonį. Su tuo sunku ginčytis, nes niekas daugiau tokio dalyko nebandė.

 

Elžbietos laikų Anglijoje viena brangiausių prekių buvo cukrus, todėl prabangos požymis buvo kreivi ir pajuodę dantys. Pati Elžbieta niekad nesivalė dantų ir dar daugiau – kad išlaikytų dantis rudos spalvos, Elžbieta ir visi garsus anglų aristokratai trynė juos specialiu tepalu.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite