Ar magijos amatas išmokstamas? Interviu su Lietuvos būrėju

magijos-mokslaiIš kur atsiranda raganiai, būrėjai? Ar magijos amatas prieinamas kiekvienam mirtingajam? O gal atvirkščiai tik išrinktiesiems? Portalas anomalija.lt kalbina Lietuvos raganių Alekseju Šiškariovą.

 

Aleksejau, kaip Jus pats aiškinate užkeikimų ir magijos veikimą?

 

Magijos ritualas – tai tam tikrą dvasinį ir praktinį pasiruošimą turinčio asmens veiksmas atitinkamam rezultatui pasiekti. Kaip pavyzdį galiu pateikti meilės ritualo su ikonomis algoritmą. Užsakovo ir objekto nuotraukos – tai energofantomai. Veiksmas – malda. Ikona – laidininkas prie tų, kurie gali padėti ir padeda – šventųjų. Ritualas tai energijos pasiuntimas rezultatui.

 

Yra vienas leidinys, kurį siūlyčiau perskaityti kiekvienam norinčiam eiti šiuo keliu. Labai gerai parašyta bulgarų specialiųjų tarnybų pareigūno Vito Cenevo knyga pavadinimu „Raganiaus Stomenovo protokolai“. Ją galima nemokamai rasti internete rusiškai (rus. „Протоколы колдуна Стоменова“).

 

Nors knyga ir žiauri, tačiau joje parašyta tiesa nuo pirmo iki paskutinio žodžio. Aiškiai aprašomi magijos veikimo principai. Man ši knyga patiko, tai raganiaus išpažintis. Tikro raganiaus, kuriam ne gėda nusilenkti. Aiškiai pateikta filosofija. Žinoma, yra ir elementų į kuriuos žiūriu neigiamai, tačiau iš esmės šis leidinys atskleidžia daug tiesos.

 

Ar magijos amatas išmokstamas?

 

Taip. Net kilmingi magai, skaičiuojantys ne vieną dešimtį protėvių šioje tarnystėje, turėjo tą „pirmąjį“. Pirmasis – tai asmuo, kuris išmoksta magijos pirmas giminėje. Buvo toks ir mano giminėje. Tačiau vien mokslo tikrai neužtenka. Reikia priimti atitinkamą pasaulėžiūrą, gyvenimo būdą. Net tamsiausių srovių tikrieji atstovai pasižymi tokiomis savybėmis kaip darbštumas ir pamaldumas. Žinoma, skiriasi maldos objektas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

O mokytis reikia ir būtina. Juk ir aš turėdamas senelį raganių vargu ar būčiau pasirinkęs tokį kelią, jei ne jo pavyzdys ir mokymai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Iš kur kilo jūsų giminė?

 

Tai Prahos žydai, dar XVIII amžiuje atvykę į Lietuvą. Tačiau tai tik viena atšaka.

 

Ar žinote, kas buvo tas „pirmasis“ jūsų giminėje?

 

Žinoma žinau. Jo vardas buvo Joel ben Giršom.

 

asmeninio albumo nuotr.

Aleksejus Šiškariovas, asmeninio albumo nuotr.

 

Ar galima kaip nors palyginti tradicinius mokslus ir magijos amato mokslą? Gal yra kažkokių panašumų?

 

Yra pakankamai daug panašumų. Kuo mokinys žingeidesnis – tuo jis ateity bus geresnis praktikoje. Toliau, egzistuoja tam tikri etapai, nepraėję jų, mokiniai nebemokinami toliau. Žinoma, tai individualus mokslas. Atitinkamai kiekvienam žmogui suteikiamas Kelias. Ir tame kelyje yra informacija. Kaip jis ją suvoks – priklauso nuo jo. Mano reikalas paaiškinti.

 

Ar Jus priimate mokinius, kurie nori išmokti magijos paslapčių?

 

Tai kiekvieno raganiaus šventa pareiga. Jei asmuo nori išmokti magijos ir atitinka visus reikalavimus – keliai atviri. Ir man tikrai gera žinoti, kad mano žinios ir sukaupta patirtis gali atvesti į Tarnystę dar vieną žmogų, o gal net ir ištisas jo palikuonių kartas.

 

Kokiais kriterijais vadovaujatės renkant mokinius? Gal yra tokių, kurių už jokius pinigus neprileidžiate?

 

Pagrindinis kriterijus – tai motyvacija. asmuo turi žinoti KAM jam to reikia. Toliau yra pasaulėžiūros kriterijus, užduodu kelis klausimus ir žiūriu, ar žmogus atitinka reikalavimus. Galiausia erudicinis pasiruošimas. Aš priimu asmenis, jau įgudusius religijoje, kurią išpažįsta. Kadangi mokau darbo, kurio šaknys – šventraščiai, tai ir žmogus turi būti pasiruošęs atitinkamai.

 

Toliau klusnumas. Man visiškai nerūpi mokinių asmeninis gyvenimas. Man visiškai nerūpi ką jie daro sau ir su kitais. Tačiau nemokysiu žmogaus, kuris linkęs į diskusijas. Mokslas – tai vos ne karine muštra, ir aš net nenoriu girdėti apie abejones arba vengimus vykdyti ką sakau. Pats buvau taip mokintas, ir matau, kad visiška mokytojo diktatūra yra vienintelis būdas pasiekti gerų tikslų.

 

Nepriimčiau mokytis bailaus asmens arba pernelyg didelio empato. Negalima prisileisti kliento. Nepriimčiau plepaus asmens. Tokio, kuris negali be visuomenės nuomonės. Apskritai, atranka griežta, bet priėmimo ar nepriėmimo klausimą gali lemti keli klausimai.

 

Gali būti, kad žmogus tiesiog nepatinka iš bendravimo. Tokiam nedvejojant rodau duris.

 

Kokia yra neigiama magijos mokslo pusė?

 

Yra du mokinių tipai. Vieni mokinasi praktikuot patys sau. Praeina programas – ir viskas. Pavyzdžiui verslo programoje besimokantys. Kiti nori tam pašvęst visą gyvenimą. Su tais vyksta pokalbis, po kurio kandidatas turi laiko pagalvoti.

 

Nes tai pakankamai sunkus dalykas. Visų pirmą magas turi žinoti, kad visada atsiras žmonių, kurie bandys lyst į draugus tikėdamiesi nemokamos pagalbos. Taip pat atsiras tokių, kurie tyčiosis, ir kova su patyčiomis gali būti arba šio asmens prakeikimas arba ignoravimas. Trečia – apolitiškumas.

 

Magas neturi teisės kištis į politiką, į valdymo struktūras. Kai jau besimokantis asmuo pasiekia tam tikrą lygį atsiranda nenoras būti visuomenėje, natūraliai išsivysto atsiskyrėlio bruožai. Nes su praktika matomas žmonių dvasinis turtingumas ir dvikojų būtybių, vadinančių save žmonėmis, dvasinė tuštuma.

 

Kiek trunka tokie mokslai?

 

Magas mokosi visą gyvenimą. Veda dienynus, kur aprašoma einamoji praktika. Paskui visa tai perduodama ateities kartoms. Tik kraujo giminei. O taip vadinamus mokslui nuo pokalbio iki šventimų sunku įrėminti. Vieniems tai trys metai, kitiems pusmetis, kitiems dešimt metų.

 

Ar kiekvienas baigęs magijos mokslus gali save vadinti magu?

 

Ne. Bet padaręs Magiją gyvenimo būdu ir tarnyste – Taip.

 

Kaip vyksta mokymai? Ar būtina su žmonėmis kontaktuoti asmeniškai?

 

Pirmojo pokalbio ir šventimų metu. Vyksta paprastai. Tam tikra priesaika ir kraujo lašas į atvertą šventrašti eiti tuo keliu. Šventraštis pagal mokinio religiją. Nėra nieko uždrausto, šlykštaus arba nemalonaus moksle. Tai tiesiog žinios, kurios turi būti pritaikytos praktiškai.

 

Ar Jus nebijote, kad atskleidžiant tam tikrus dalykus, Jūsų mokiniai juos naudos tik blogiems kėslams? Juk į kiekvieno žmogaus širdį “neįlįsi”.

 

Tai jau mokinio atsakomybė. Ir ne mano reikalas. Bandytu eiti prieš mane – tiesiai sakau – užsitrauktu Izvodą visai giminei. O visa kita ne mano reikalas.

 

Mano reikalas išmokinti ir įskiepyti atitinkamą pasaulėžiūrą, požiūrį į magiją. Po to jeigu jau paleistas į „plačiuosius vandenys“ mokinys naudoja žinias kenkimui – tai jo reikalas. Svarbu, kad neitu per jo sąžinę.

 

Svarbu, kad padaręs kenkimą, kad ir Izvodą arba mirtiną prakeiksmą – nepasigailėtu. Nes tai suveiks ir emocijas galima palikti. Kai kurie mano mokiniai naudoja tas žinias ir aš neturiu teisės kištis į tai.

 

Asmeninis mago Aleksejaus Šiškariovo puslapis: aleksejus.webnode.com

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite