Žiauriausios nepavykusios egzekucijos pasaulio istorijoje

the-kemmler-electric-chairXXI amžiuje ne daug liko šalių, kur yra taikomos mirties bausmės. Dažniausiai patys žiauriausi nusikaltėliai uždaromi į kalėjimus iki gyvos galvos. Tačiau taip toli gražu buvo ne visada. Tinklaraštis lithuanianpsycho.blogspot.lt žemiau pristato žiauriausias nepavykusias egzekucijas pasaulio istorijoje.
 
William Kemmler
 
1890 metais, William Kemmler buvo kaltinamas savo žmonos nužudymu ir buvo nubaustas mirties bausme elektros kėdėje. Kas daro šią egzekuciją neįprasta yra tai, kad William buvo pirmasis žmogus baustas mirties bausme elektros kėdėje.
 
Pasitikėdamas savo budeliais, William juos ramino. Taip, JUOS. Į tai įtraukiama ir jo pačio surišimas. Taip pat William sakė savo prižiūrėtojui ir budeliams: „Neskubėkit. Įsitikinkit, kad viskas gerai.“ Jo prižiūrėtojas jam atsakė: „Bilai tau neskaudės. Aš būsiu su tavimi visą tą laiką.“ Prižiūrėtojas taip pat tikėjo savo žodžiais kaip ir William, tačiau tai buvo 1890 metai ir jie bandė neskausmingai nužudyti žmogų naudojant elektrą.
 
Baigęs pririšinėti William prie kedės, prižiūrėtojas liepė nuleisti svartį. Kemmler kūnas tapo standus ir po dešimt sekundžių išjungus elektros srovę viskas atrodė gerai: William Kemmler buvo paskelbtas mirusiu. Tuo metu, kai prižiūrėtojas ir daktarai viską tvarkė po egzekucijos, vienas daktaras pastebėjo žaizdą ant Kemmler rankos, kuri atsirado dar rišant Kemmler. Maža žaizda lygtais ir nereikšminga, tačiau ji kraujavo – jis vis dar buvo gyvas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Supanikavęs prižiūrėtojas liepė vėl įjungti elektros srovę, kad galų gale užmušti nusikaltėlį. Tuo metu, kažkoks skystis pradėjo tekėti iš Kemmler burnos ir jis pradėjo garsiai rėkti bei muistytis. Buvo aišku, kad nusikaltėlis po truputį pradėjo atgauti sąmonę, kas privertė netgi patyrusius daktarus nusisukti. Galų gale, kas atrodė kaip amžinybė tiems, kurie buvo ten, mirtininkas mirė. Matyti šį vyrą mirusį buvo tarsi paguoda. Po viso to siaubingo įvykio, kambaryje pasigirdo degančios mėsos garsas bei degančių plaukų kvapas bei daug dūmų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ir su šiais vaizdiniais galime atsiminti pirmąją egzekuciją elektros kėdėje. Po to mirties bausmė elektros kėdėje tapo viena populiariausia Amerikoje.

 

Tom Ketchum

 

Amerikiečių nusikaltėlis, kuris veikė Teksase ir Naujojoje Meksikoje Laukinių vakarų laikais, Tom Ketchum, buvo labai niekšiškas vyrukas be jokios pagarbos kito gyvybei. Jis buvo plėšikas, tačiau apie jį buvo sužinota tik po to, kai buvo įsivėlęs į traukinio apiplėšimą. 1896 metais buvo manoma, kad Tom Ketchum yra atsakingas už vyro bei jo aštuonmečio sūnaus dingimą.

 

1899 metais apiplėšimo metu Tom buvo pašautas į ranką ir jam teko amputuoti dilbį. Po incidento jis buvo perkeltas į ligoninę Naujojoje Meksikoje, kur buvo suimtas ir apkaltintas traukinio apiplėšimu. Skirta bausmė – pakorimas.

 

ketchum

 

Ketchum sedėjo kalėjime du metus iki savo egzekucijos dienos 1901 metais. Kadangi jiems niekada dar neteko pakarti žmogaus, nebuvo aišku kaip tiksliai tai reikia daryti ir budeliams teko improvizuoti, kas dažniausiai išeina į blogą. Virvė, kuri buvo per ilga ir per plona nieko gero nepranašavo. Kai atėjo metas kristi, virvė pernelyg įsitempė, kas privertė Ketchum kūną kristi ant žemės. Ne, nepagalvokit, kad egzekucija nepavyko. Tiesiog ji nebuvo tokia, kokia turėjo būti. Mat Ketchum kūnas nukrito ant žemės, tačiau jo galva ne. Virvė buvo tokia nepatvari ir įtempta, kad nunešė vyro galvą. Iki šios dienos Clayton miestelyje pardavinėjami atvirukai su žiauriu egzekucijos padariniu, kas, matyt, yra vienintelė miestelio atrakcija.

 

Brian Steckel

 

Brian Steckel galima laikyti sinonimu apibūdinant šlykštų ir žiaurų žmogų verto mirties. Atsižvelgiant į jo nusikaltimus, sunku surasti priežastį palikti jį gyvą. Nepaisant to, mirties bausmė turi būti humaniška, tačiau šiuo atveju ji tokia nebuvo.

 

Brian Steckel patukseno į 20-metės Sandros Lee Long duris ir paprašė pasinaudoti telefonu. Ji įsileido Brianą, tačiau jo elgesys pasikeitė, kai jis paprašė merginos su juo pasimylėti, o ši atsisakė. Jam pasidarė labai pikta ir iš to pykčio pradėjo smaugti merginą su pėdkelnėm. Pusiau atsipeikėjusi Sandra negalėjo apsiginti kol Steckel ją prievartavo su atsuktuvu, o vėliau ir savo jėgom išprievartavo. Nepasitenkinęs, jis nusprendė merginą sudeginti, kas ir buvo jos mirties priežastis. Visa tai yra ir taip blogai, tačiau Steckel tęsė savo aktą siuntinėdamas jos motinai žiaurius laiškus apie Sandrą.

 

Nepaisant viso to, kai atėjo egzekucijos diena, ji turėjo būti įvykdyta greitai ir humaniškai. Bet egzekucija nebuvo greita. Kažkas buvo ne taip su chemikalus suleidžiančia mašina ir Steckel buvo atsipeikėjęs visą tą laiką. Kadangi IV (intraveninis kateteris) buvo užblokuotas, mašina automatiškai leidžia atsargas, tačiau ji iš karto ėjo prie antros dozės praleisdama migdomuosius ir Steckel buvo atsipeikėjęs, kai jam buvo suleista raumenis paraližuojančio pankuronio bromido dozė. Tuomet buvo suleistas širdį stabdantis kalio chloridas, kuris siaubingai nužudė Steckel (sako, kad skausmas yra lyg degančių venų). Steckel nežmoniškai kentėjo, tačiau visą tą laiką jis negalėjo nei pajudėti nei ką nors pasakyti dėl pankuronio bromido efekto. Atrodo tinkama mirtis tam, kuris sudegino savo auką….

 

Louison Cartouche

 

1720-ieji Prancūzija. Prancūzų valdžia neseniai nužudė vadeivą iš tuo metų žymios Cartouche gaujos ir bandė surasti visus gaujos narius ir juos nubausti. Louison Cartouche, gaujos narys ir minėtojo mirtininko jaunesnysis brolis jau buvo pasmerktas mirčiai, kai teisėjas Arnould de Boueix nusprendė, kad reiktų pasinaudoti berniuku ir parodyti kitiems gaujos nariams bei paprastiems žmonėms kas nutinka nusikaltėliams.

 

Bausmė tikrai nebuvo įprasta: 15-metis Louison buvo pakabintas už pažastų dvejoms valandoms – aktas, kuris turėjo būti kaip pažeminimas negu kad egzekucija. Teisėjas, žinoma, negalvojo, kad jo sugalvota bausmė kažkokiais būdais gali būti mirtina, kadangi dar nieks nebaudė nusikaltėlių pakabinant juos už pažastų.

 

Taigi, teisėjo vardu, Louison buvo pakabintas už pažastų 1722 metais ir Cartouche verkė iš agonijos vos tik buvo pakabintas. Berniukas meldė savo sadistiškų pagrobikų jį užmušti, tačiau jie nesutiko ir jam teko kabėti už pažastų, kol visas kraujas buvo priverstas tekėti žemyn į pėdas, kas kėlė nepakeliamą skausmą. Net nepraėjus dvejoms valandoms, berniukas buvo nukabintas ir atiduotas daktarams, kurie pasakė, kad jau per vėlu ir berniukas tikrai mirs. Ir taip jau yra, kad bausmė skirta pažeminti žmogų, buvo niekas kitas kaip tik kankinanti mirtis.

 

Wallace Wilkerson

 

Wallace Wilkerson buvo kaltinamas apgalvota žmogžudyste, kai žaisdamas kortų žaidimą su vyru vardu Baxter, jį nušovė. Buvo 1800-ieji ir nieko ypatingo, kai kortų žaidimai baigiasi tragedija. Wallace Wilkerson apkaltino Baxterį sukčiavimu. Kai Wilkerson išsitraukė ginklą, Baxter norėjo baigti ginčus, tačiau Wallace nelabai rūpėjo. Jis šovė Baxter į galvą ir paskui į smilkinį. Kadangi buvo išsiaiškinta, jog argumento metu Baxter nebuvo ginkluotas, Wallace Wilkerson buvo apkaltintas apgalvota žmogžudyste.

 

Egzekucija buvo įvykdyta tais pačiais metais. Būdas – sušaudymas, kurį pats Wallace ir pasirinko iš sušaudymo, pakorimo ir galvos nukirtimo. Savo mirties, dieną prieš einant mirti, jis praleido paskutines valandas su savo žmona ir manoma, jog tuo metu Wallace gavo alkoholio (taip teigė egzkucijoje dalyvavę liudininkai).

 

Kai jis buvo imamas iš savo kameros, Wallace buvo apsirengęs juodai ir ant galvos buvo užsidėjęs baltą fedora, egzekucijos metu burnoje turėjo cigarą. Pasmerktasis buvo pasodintas į kėdę maždaug devyni metrai nuo šaulių. Privalu buvo užsidėti gaubtą ant galvos, tačiau Wallace atsisakė sakydamas: „Aš jums duodu žodį… ruošiuosi mirti kaip vyras ir žiūrėti savo budeliams į akis.“ Taip pat buvo atsisakyta surišimo. Baltas taikinys buvo priklijuotas prie vyro krūtinės.

 

Wilkerson giliai įkvėpė ir atsirėmė į kėdę laukdamas lemtingo šūvio. Šis veiksmas, Wallace nežinant, pakėlė taikinį keliais coliais aukščiau kaip tik tuo metu kai budeliai šovė. Viena kulka pataikė jam į kairę ranką, o kitos kulkos pataikė į liemenį, kas vyro iš karto nenužudė. Tuo metu Wilkerson krito nuo kėdės rėkdamas: „O Dieve! Jie nepataikė!“ Keturi daktarai bėgo pakelti Wilkerson ir vėl pasodinti, kad budeliai atliktų savo darbą gerai, tačiau to neprireikė: Wilkerson nukraujavo po 27 minučių.

 

Šaltinis: lithuanianpsycho.blogspot.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Slapyvardis

Taip ir reikia tokiems gyvūliams! Tik penkiolikmečio gaila, nes šiaip tai yo…

Taip pat skaitykite