Baikalo paslaptys – kai kurių negali paaiškinti net mokslas

baikalo-paslaptysBaikalo vandenys atrodo ramūs, tačiau vietinių gyventojų šis ežeras apgaubtas paslaptingomis istorijomis: ateiviai, antgamtinės galios, prakeikimai, netgi Jėzaus pasirodymas, rašo environmentalgraffiti.com. Bet ir be šių istorijų tai nuostabi vieta, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

 

Baikalas yra giliausias pasaulyje gėlo vandens telkinys. Jo gylis siekia 1642 m. Kartu tai ir didžiausias gėlavandenis ežeras. Mokslininkai paskaičiavo, kad Baikalo ežere yra 20 % visos žemės ir 90 % Rusijos gėlo vandens.

 

Jei staiga visas vanduo žemėje išdžiūtų, Baikalo ežero vandens mums pakaktų dar pusei amžiaus. Į Baikalą suteka 330 upių ir upelių, o išteka tik vienintelė Angara. Tad nenuostabu, kad šis ežeras vis dar didėja – kiekvienais metais po 2 cm.

 

Ežero vanduo – skaidrus lyg krištolas, tad galime stebėti tai, kas vyksta 40 m. gylyje.

 

baikalas-rituliai

 

2009 m. ežeras dar labiau patraukė visų dėmesį, kai šaltaisiais metų mėnesiais ant ledo pradėjo formuotis keisti apskritimai, matomi net iš kosmoso. Ateivių pėdsakai – pasirodė ne viena tokia nuomonė. Tačiau mokslininkai nustatė, kad tai iš ežero gelmių besiveržiančių metano dujų kūrinys.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau ufologams neverta nusiminti dėl žemiškos kilmės apskritimų ant ledo. Jie turi kur kas daugiau istorijų, pasakojančių apie ateivių pasirodymą Baikalo apylinkėse. 1982 m. ataskaitose rašoma, kad karinio jūrų laivyno narai apie 50 m. po vandeniu susidūrė su grupe nežemiškų būtybių. 3 narai per šį susidūrimą žuvo, dar 3 buvo sunkiai sužeisti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

bermuda

 

Dar viena iš Baikalo paslapčių – pradingę jo vandenyse plaukioję nedidučiai laiveliai. 2011 m. čia pradingo 4 patyrusių asmenų įgulą turėjusi jachta. Netoli dingimo vietos yra vadinamasis Velnio krateris – didžiulis vandens sūkurys ežere, kuris galimai ir įtraukė laivą. Vietiniai tiki, kad tai vartai į pragarą.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
briedis

normalu, kad po vandeniu susiduriama su nezemiskomis butybemis! Juk tai zuvys ruoniai ir kt undinai! O del valciu dingimo tai isvis pasakos, pas mus visu ezerus ir upes sudejus gausim tik nedidele dali to baikalo, o kiek pas mus nuskesta laivu ir kateriu per sezona??? daug daugiau, tai gal ateiviu cia vietoj kokiam prude ieskokim o ne tolimajam baikale ;)

Alvydas

man kaip tik teko rašyti apie 1982 metų Baikalo ežero narus. Tikriausiai kariniai narai atskiria žuvis, ruonius ir kitas būtybes nuo žmonių – gigantų. Tačiau, kad Jums būtų aiškiau, pridedu ir savo straipsnio iškarpą. Dar galima trumpai paminėti šokiruojantį 1982 metų įvykį, nutikusį Baikalo ežere. Rusų kariniai narai tyrinėjo ežero pakrantę ir maždaug 40 metrų gylyje pastebėjo keistus narus. Juos šokiravo jų apranga ir dydis. Pagal pasakojimus jų ūgis buvo virš 3 metrų. Paslaptingi narai nekreipė jokio dėmesio į rusų narus. Rusai pranešė savo vadovybei apie paslaptingus narus, buvo duotas įsakymą juos sugauti. Visa šita istorija pasibaigė tuo, kad bandant… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite