Aleksejus Šiškariovas. Maldos praktika ir magija

malda-magijaPaprapsichologas, Magas Aleksejus Šiškariovas

 

Visuomenėje įsivyravo stereotipas, kad dauguma magų, raganų ir užkalbėtojų yra prieš Dievą. Tačiau realybė yra tokia, kad nėra pamaldesnių žmonių už tuos, kurių veiklą yra dažnai priešpastatoma kunigystei.

 

Viskas, kas gaunama antgamtiško, visi ekstra pojūčiai, intuicija ir aiškiaregystė atkeliauja maldos būdu. Čia galima padaryti paralelė su stačiatikiškos kunigo tarnystės forma – senolybe.

 

Senolybė, rusiškai starčestvo, nėra unikali ir tik stačiatikiams būdinga forma. Kiekvienas maldingumu pasižymintis vienuolis ar kunigas – gali tapti aiškiaregiu. Ir tokie dalykai, pavyzdžiui stačiatikių bažnyčioje, yra atviri ir garbinami.

 

Žymus senoliai dvasininkai, tokie, kaip archimandritas Pavelas Gruzdevas, tėvas Ioanas Krestjankinas, Amvrosijus Optinietis – visi jie buvo pripažinti aiškiaregiai ir žmonės mėnesius laukdavo eilės su jais pabendrauti. Žinoma, visa tai vyko ne tokia forma kaip kreipiantis į būrėjus.

 

Į dvasininkus kreiptasi gyvenimiško patarimo, turint sveikatos problemų. Ir tai pavykdavo. Kai kurie kunigai, dar būnant pasauliečių luomo, įgydavo medicininį išsilavinimą ir dirbdavo kaip tradicinės medicinos gydytojai. Tokiu buvo garsus šio amžiaus šventasis vyskupas Luka Vojno-Jaseneckis, kuris buvo gan garsus chirurgas.

 

Judaizme yra terminas Cedek. Cedekai buvo chasidų bendrijų rabinai, kurių maldingumo lygis atvėrė jiems aiškiaregystę. Į cedekus kreipėsi ne tik žydai, bet ir kitų tautų kaimynai. Kadangi chasidizmas labiausia buvo paplitęs šiuolaikinės Ukrainos, Lenkijos bei Vengrijos teritorijose, tai cedekai buvo šių kraštų įžymybėmis. Labiausia žinomais cedekais buvo Baal Šem Tovas (chasidizmo pradininkas, tikras vardas – Isroel ben Elijezer), rabis Nachmanas iš Breslavo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Rabis Nachmanas pagarsėjo kaip rabinas, kuris gyvai kalbėjo su viešpačiu – tuo iki šiol tiki chasidai. Rabis Nachmanas nepaliko užrašų pats. Jis turėjo mokinį rabį Nataną, kuris užrašynėjo jo mintis. Tai tikrojo žydiško misticizmo ir ekstatinio maldos pojūčio lobynas. Tačiau pats terminas cedekas realios valdžios ar raštingumo nereiškia.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Cedeko nereikia tapatinti su kitų terminu – Gaon. Gaonas tai išminčius, bet viską remiantis į akademines žinias. Jeigu litvakai (nuosaikioji ortodoksija, susiformavusi Lietuvoje) religiją linkę suvokti protu, pagrindinė chasidizmo idėja tai ribų tarp žmogaus ir Dievo pašalinimas, žmogaus asmenybės ištirpimas Dievo būtyje – Šechinoje.

 

Bet grįžtam į temą. Maldos galia yra stipri, tačiau tam reikia intencijos ir motyvacijos. Motyvacija ir maldingumo dvasios savyje palaikymas yra dvi pagrindinės sąlygos. Pastovus maldingumas ir pamaldumas priveda prie ekstatinės maldos, kai malda tampa narkotiku, reikalingu ir geidžiamu. O paskendusiam maldos ritme žmogui viskas ir atsiveria.

 

Todėl patariu kiekvienam praktikuoti maldą. Savo tikėjimo ribose. Ir jus pajusite, kaip tai įtraukia ir kiek naudos iš to galima išgauti. Ir praktikuojantis magas, kuris gauna darbo vaisius visų pirmą yra pamaldus žmogus. Giliai žinantis Dievo jėgos prasmę.

 

Paprapsichologas, Magas Aleksejus Šiškariovas (aleksejus.webnode.com)

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite