Mokslininkų išvada: žmonės turi magnetinį „šeštąjį pojūtį“

brains-toTurbūt daugelis žino, kad paukščiai orientuojasi aplinkoje pagal magnetinį žemės lauką. Neseniai mokslininkai padarė išvadą, kad gebėjimą reaguoti į planetos magnetizmą iš tiesų turi visi gyvūnai, įskaitant ir žmones.

 

Tarp didžiausių šios idėjos šalininkų yra geofizikas Joe Kirschvinkas iš Kalifornijos technologijų instituto, kuris balandžio mėnesį Londone vykusios konferencijos metu pristatė nedidelio tyrimo rezultatus. Jis teigia įrodęs, kad žmonės iš tikrųjų geba reaguoti į magnetinio lauko pokyčius.

 

Toks jautrumas buvo pastebėtas tiriant įvairius organizmus, įskaitant ir kai kurias bakterijas, kurios gali išsidėstyti pagal magnetinių mūsų planetos polių kryptį. Tai sukėlė įtarimų J.Kirschvinkui, kad šiuolaikiniai žinduoliai taip pat galimai turi šį gebėjimą.

 

Pavyzdžiui, jau anksčiau yra nustatyta, kad šunys tuštinasi pagal planetos šiaurės-pietų ašį. Tuo besiremdamas mokslininkas iškėlė hipotezę, kad žmonės taip pat yra paveldėję šį gebėjimą iš savo protėvių, tačiau dingus būtinybei jį naudoti reguliariai, tiesiog pojūtį nuslopino ir jį užmiršo.

 

Didžiausia problema, su kuria susidūrė J.Kirschvinkas yra tyrimų trūkumas jautrumo magnetiniams laukams srityje. Mokslininkams taip ir nepavyko rasti jokių apčiuopiamų biologinių komponentų, kurie galėtų veikti kaip magnetinio lauko jutikliai.

 

To nepavyko rasti net gyvūnų organizmuose, kurie, yra žinoma, kad šį „šeštąjį pojūtį“ tikrai turi. Todėl J.Kirschvinkas įsitikinęs, kad žmonių organizmuose šis gebėjimas taip pat slypi nepastebimas ir ateityje galėtų būti atrastas iš naujo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jo naujausiame eksperimente, mokslininkai dirbtiniu magnetiniu lauku paveikė tiriamuosius žmones ir išmatavo jų smegenis. Vėliau jie nustatė, kad tuo metu, kai magnetinis laukas buvo pasuktas prieš laikrodžio rodyklę, tam tikri neuronai atsakė į šiuos pokyčius.

 

Po šio įvykio mokslininkai padarė išvadą, kad tokią reakciją sukėlė magnetinio lauko receptoriai. Tačiau, vis dar lieka neaišku, kur žmogaus kūne šie receptoriai slepiasi ir kaip jie veikia.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
balsas

Na pagaliau ir jiem dasuto, kaip sakant

Taip pat skaitykite