Dešimt Šaolin vienuolio patarimų, kaip išlikti amžinai jaunu

saolino-kovotojasDaugelis žmonių teigia, kad sveikata yra pats brangiausias mūsų turtas. Tačiau ar daugelis iš mūsų gyvena pagal šią taisyklę? Vertėtų tai pradėti daryti nuo šiandien.
 
Tai vieno Šaolin (Shaolin) vienuolio, kovos menų meistro, patarimai, kaip išlikti sveikam ir jaunam kuo ilgiau.
 
1. Negalvokite per daug. Galvojimas atima energiją ir sendina jūsų išvaizdą.
 
2. Daug nekalbėkite. Geriau daryti, vietoj to, kad kalbėti.
 
3. Kada dirbate, dirbkite 40 minučių ir po to 10 minučių pailsėkite. Žiūrint į kažką vieną ištisai, galite pakenkti savo regai, kūno organams ir vidinei ramybei.

 

4. Džiaugiantis, reikia kontroliuoti savo džiaugsmą. Praradus šią kontrolę, galima pakenkti savo plaučių energijai.

 

5. Per daug nepergyvenkite ir nebūkite piktas. Nes tai kenkia jūsų kepenims ir žarnynui.

 

6. Valgant, nevalgykite per daug. Nesveika privalgyti iki pilnumo jausmo. Tai kenkia jūsų blužniai. Visada likite ne pilnai pripildęs savo skrandį. O jeigu jaučiatės alkanas, užkaskite, bet ne itin daug.

 

7. Darydami kažkokį darbą, per daug neskubėkite. Prisiminkite posakį: „Skubant lėtai – atvyksite greičiau“.

 

8. Užsiimti vien fizinė veikla yra negerai. Užsiimant vien fizine veikla, sportu ar kovos menais, bet nedarant Ciguno pratimų, nedirbant su savo energetika, neteksite savo In (Yin) potencialo ir prarasite savo In ir Jang balansą, ko rezultate tapsite nekantriu. Energetinių praktikų, kaip Cigunas dėka, mes gauname In energiją.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

9. Neužsiimti fizine veikla irgi negerai. Neužsiimant fizine veikla, sportu ar kovos menais, būdami vien taikūs, užsiimdami vien meditacija, lengvomis treniruotėmis ar Cigunu, negausite Jang (Yang) energijos ir taip pat prarasite savo In ir Jang balansą. Fizinės veiklos dėka mes gauname Jang energiją.

 

10. Šaolinio GongFu (arbatos ceremonija) duoda jums viską. Jos tikslas yra pasiekti In ir Jang balansą. Kiek valandų jūs tai darysite nėra svarbu. Svarbu jausti, ko tiksliai trūksta jūsų kūnui.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Gongfu reiškia „įgūdžiai iš praktikos“ arba „kantrios pastangos“. Šios ceremonijos metu geriama žalia arba juoda arbata. Kinijoje arbatos ceremonija yra būdas peržengti žemišką pasaulį, tiltas į kitą pasaulį, vienas – tobulumo, kitas – harmonijos.

 

Arbata yra geriama ne vienu gurkšniu, lėtai. Mėgaujamasi skoniu, kvapu ir arbatos spalva. Kai kurie arbatos žmonės imasi daug priežiūros, kaip perpiltų vandenį į arbatinuką – pavyzdžiui, pilti vandenį į puodą sukamaisiais judesiais arba judinant karšto vandens virdulį aukštyn ir žemyn tris kartus, kol vanduo yra pilamas.

 

Parengė: Arvydas Grigonis

 

Šaltinis: zulus.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite