Apsauginis ratas magijoje – ką jis daro?

ratas-magijaRato, kaip amžinybės ir/ar nesibaigiančio cikliškumo simbolio, magiškumas ir svarba rėžte įsirėžę mūsų pasąmonėje. Be to, ratas suvokiamas ir kaip riba: jo viduryje – kita, visiškai atskira ir uždara, erdvė.

 

Galbūt todėl ratas simbolizuoja šventumą. Rate savo dievybių nevengia vaizduoti induistai, krikščionių šventieji – su apskritomis aureolėmis aplink galvą, kurios tarsi atskiria juos ne tik nuo paprastų žmonių, bet ir atriboja jų šventas smegenis nuo bet kokių įsiveržti galinčių profaniškų, nuodėmingų minčių.

 

Miškuose pasitaiko vietų, kur medžiai ar grybai auga išsidėstę kone taisyklingais apskritimais. Senovėje tikėta, kad tokiuose apskritimuose renkasi šokti fėjos, miškiniai ir dar bala žino kokios nežemiškos būtybės.

 

Senovinės observatorijos – akmenų ratai – irgi pabrėžė laiko judėjimą ratu, cikliškumą, ir ypatingą, tarsi belaikę erdvę rato viduje, iš kurios galima objektyviai stebėti, kaip kinta matų laikai, dangaus šviesuliai etc.(mano interpretacija, nepritarkite, kas turite kompetencijos).

 

Šiaip ar anaip, magijos ritualuose ratas tampa vienu iš pagrindinių simbolių; tiesą sakant, daugiau negu simboliu – jis taip pat yra ir būrimo priemonė.

 

Ratas ritualo metu atlieka kelias funkcijas:

 

1. Pabrėžia mūsų įžengimą į magišką erdvę, paliekant kasdienes mintis ir rūpesčius už jo ribų;
2. apsaugo nuo trukdžių įsiskverbimo į magišką procesą – nubaido viską nuo nepageidaujamų telefono skambučių ir triukšmo iki neigiamų energijų ir piktų dvasių.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Apsauginis ratas brėžiamas ritualo pradžioje (ar prieš atliekant bet kokius burtus; ruošiant arbatas/vaistus iš žolelių dažnai nebūtina), kai jau esame nusiteikę burti/išgyventi kitą magišką patirtį ir pasakome sau, kad pradedame procesą.

 

Jei esate namie, ant grindų, ar lauke ant atitinkamai kieto pagrindo, ratas brėžiamas balta kreida; kitais atvejais jis dažniausiai barstomas iš sutrupintos kreidos gabalėlių, druskos ar išdėliojamas iš žvakių, baltų akmenėlių ar kt. Dažna kombinacija buriant namie – kreidos ratas ant grindų, palei kurio perimetrą statomos ritualui reikalingos spalvos žvakės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Brėžti būtina pagal laikrodžio rodyklę (sukūrimo simbolis; sukuriate erdvę, kurioje veiksite apsaugotas), o po ritualo nutrinamas prieš laikrožio rodyklę (užbaigimo simbolis; panaikinate savo sukurtą erdvę, grįžtate į kasdienę aplinką ir būseną). Sukurdami ratą, prašykite savo magiškų įrankių (augalų, akmenų etc.) ar aukštesnių antgamtinių/gamtos jėgų, kuriomis tikite, pagalbos ir apsaugos.

 

Nutrindami ratą, nepamirškite naudotoms priemonėms ir globėjiškoms jėgoms (tai gali būti ir religijos objektai) nuoširdžiai ir nuolankiai padėkoti, pasakyti, kad užbaigėte burtą ir kol kas jų nebetrukdysite.

 

Apsauginis ratas gali praversti ne tik ritualo metu. Jeigu einate į vietą, kur jaučiatės nesaugus, arba būnate tarp žmonių, kurie jums nepatinka, o taip pat susidūrus su energetiniu vampyru, visada naudinga aplink save įsivaizduoti apsauginį ratą, kuris jus atskiria nuo nepageidaujamos įtakos, apsaugo ir padeda išlaikyti harmoniją bei ramybę.

 

Ratą galite įsivaizduoti ir erdvinį – t.y. sferos, arba jus gaubiančio rutulio, pavidalo. Patyrę magai sugeba šią apsauginę vizualizaciją išlaikyti nuolat, kur beeitų ir net sukurti apsauginį mintimis palaikomą ratą aplink kitus žmones.

 

Šaltinis: aguona.wordpress.com

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite