S. Hawkingas: juodosios skylės – tai įėjimas į kitą Visatą

zeme-juodoji-skyleStephenas Hawkingas neabejotinai yra vienas garsiausių pasaulio mokslininkų. Jis itin dažnai pateikia pačių netikėčiausių teorijų, kurios priverčia „palaužyti“ galvas ir netgi pakraipyti pirštą prie smilkinio, tačiau galiausiai jo spėjimai pasitvirtina.

 

Šį kartą S. Hawkingas išpublikavo naują savo mokslinį darbą, kuriame jau tradiciškai nagrinėjo juodųjų skylių paslaptis. Viena iš pagrindinių išvadų, kurią priėjo garsusis mokslininkas, – juodosios skylės yra praėjimas į kitą Visatą.

 

Savo darbe profesorius išdėstė teoriją, teigiančią, jog juodosios skylės nėra jau tokios juodos, kaip manyta anksčiau. Pasak S. Hawkingo, užuot sunaikindamos viską, kas tik priartėja prie juodųjų skylių, jos gali slėpti visai kitokias paslaptis, kurių netgi nereikia bijoti.

 

Štai savo mokslinėje publikacijoje profesorius svarsto, jog yra sunkiai suderinamas toks dalykas kaip objekto dingimas iš Visatos be jokių pėdsakų.

 

Net jei daiktas ir būtų prarytas juodosios skylės, jis negali dingti tiesiog į niekur, turi likti jo „duomenys“ kažkur kitur, kadangi Visata, pasak S. Hawkingo, veda savo duomenų bazę apie bet kurį objektą.

 

Būtent dėl šios priežasties mokslininkas paskutiniu metu itin daug dėmesio skiria savo hipotezei įrodyti teigdamas, jog juodosios skylės prarytas objektas privalo išlįsti kažkur kitur, o tai galėtų būti alternatyvi Visata.

 

Juokaudamas profesorius pataria, jog patekus į juodąją skylę nederėtų pasiduoti, kadangi kažkur vis tiek turi būti išėjimas iš jos.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
inkognito

Tik deja Hawkingas nežino tai ką žinau ašy,kad perėjus juodosios skylės barjerą galima patekti į kitą lygiagrečia tačiau antimedžiagos visatą,kurioje erdvėlaivį po truputį pradėtų anihiliuoti kosminės dulkės iš antimedžiagos,o priartėjus prie artimaiusios žvaigždės ištiktų jį milžiniška ir neatitaisoma nelaimė, jis anihiliuotūsi pavirsdamas galingos energijos pliūpsniu…

asas

Jūs paistot niekus kažkokius, kaip ligonis, kad esat kažkoks ateivis. Neabejotinai nomalija.lt portalas sugalvojo Jūsų šitą personažą, kad įdomiau skaitytojams, atseit, būtų..

UFO

Cia kaip is filmo Interstellar :D

xxx

Sauly. Skubotos isvados… pamirsai kad 21a. Ir dantis galima susidet pas dantistus. O del ligos na jai esi protingas ir turi pinigu su suolaikinem technologijom galima ir isigidit jai ne tai nors sustabditi ligos plitima ar bent jau suletinti :) ps sory uz klaidas rasybos.

Saulys

Sutinku, kazkiek kazka zmogui galima prailginti. Taciau tai mirtina liga kurios isgyvenimo vidurkis ne AIDS ir ne Vezys (kurio kaikuriuos atvejus nesugeba per kelis menesius po diagnoses isgydyti) ar kitos siais laikais “isgydomos” ir “neisgydomos” ligos, jauciu apie tai gali buti kitas topikas – kokios ligos kaip gydomos ir is kur jos atsiranda. Ligonio kondicija progersuoja menesiais. Net jei ir daleidus stebukla, kad jis isgyveno ilgiau nei 3 metai, po 3 metu ne dantys butu svarbiausia. Beje ar matei “pataisytus” dantis? JIe vos nosies nesiekia – tikrai nesamone, kad kazkas juos butu keites. Jis kramtyt nustojo po 1 – 1.5… Skaityti daugiau »

Nustebęs

Pagrobimo anatomijoje būtent ir užsiminta apie tai kaip nežemiečiai manipuliavo laiku pasinaudodami juodosios skylės energija efektui išgauti. Na bet tai gali būti tik autoriaus fantazija.

Nesvarbu

as pries kokius 3 metus galvojau ta pati tai as irgi mokslininkas :D

Saulys

Uch, net nezinau nuo ko pradeti. Gerai… Steveno personazas labai patikimai priimamas liaudyje ir jis kai ka pasako visi tiki…. tuo isitikine ir tie kas leidzia jam pasakyti arba kitaip kas naudojasi juo kaip svarbios zinios praneseju…. Stevenas Hawking (ar cia tik as ar visi kiti mato, bet niekas nesako!!!! – HaW King)… as nedarysiu biografines knygos, bet, jam diagnozuota motor neuron desiese 1963. Ar zinot kad isgyvenimo vidurkis sia liga yra 3 metai ir tik kai kurie isgyvena 10 – vienetai. Visi ko gero manot kad tai liga kuria turedamas gali amziai sedeti prie kompo. Ne! Faktas yra kad… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite