Tikras šėtono įsikūnijimas Žemėje: skerdikas Andrėjus Čikatilas

cikatilasInformacija gali daryti neigiamą poveikį asmenims iki 14 metų.
 
Andrėjus Čikatilas – dar vadinamas kaip Rostovo žudikas, Raudonasis skerdikas, Miškų žudikas arba Rostovo skerdikas. O kai kurie tiesiog vadindavo jį šėtono įsikūnijimu Žemėjė, rašo tinklaraštis lithuanianpsycho.blogspot.lt.
 
Jo sąskaitoje 53 patvirtintos aukos, tačiau manoma, kad iš viso tokių yra virš 56. Savo aukas žudė ir prievartavo be jokio gailesčio. Įspėjame, kad straipsnis ne jautriems žmonėms.

 

Skerdiko biografija

 

Andrei Romanovič Čikatilas gimė 1936 metų spalio 16 dieną Ukrainoje, Tarybų Sąjungoje. 1930-ieji metai Ukrainoje buvo sunkūs – daugiau nei pusę šalies badavo ir tai išnaikino nemažai Ukrainos populiacijos. Jo gimimo metais vis dar jautėsi bado pasekmės, o SSRS pradėjus kariauti su Vokietija Ukraina tapo dažnų bombardavimų vieta.

 

Čikatilo gyvenimas buvo ne iš lengviausių. Maža to, kad tai buvo bado metai, tai jis dar kentėjo nuo galvos smegenų vandenės, kas, manoma, sukėlė šlapimo takų bei lytinių problemų (būdamas paauglys šlapindavosi į lovą, nesugebėjo išlaikyti erekcijos). Jo gyvenimas buvo dar labiau sužlugdytas kai jo tėvas buvo pagrobtas vokiečių kareivių ir buvo laikomas belaisviu. Iš jo tėvo buvo tyčiojamasi, kad jis galėjo sau leisti būti pagaunamas, kas Andrėjui buvo labai nemalonu mat būtent jam ir teko kęsti daugiausiai patyčių dėl savo tėvo „bailumo“.

 

Dėl šios priežasties Andrėjus buvo labai drovus vaikinas. O vienintelė seksualinė patirtis paauglytėje įvyko kai jam buvo 15 metų. Tuo metu jis žaismingai mušėsi su mergaite, kai iš karto ejakuliavo, už tai iš jo dar labiau buvo tyčiojamasi. Šis pažeminimas suformavo tolimesnius lytinius potyrius jo gyvenime. Maždaug tada jis pradėjo sieti seksą su smurtu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jis neišlaikė stojamųjų egzaminų į Maskvos universitetą ir 1960-aisiais nusprendė vykti į miestą netoli Rostovo, kur tapo telefonų inžinieriumi. Jo jaunesnė sesuo vyko kartu ir po kiek laiko susirūpinusi, kad brolis neturi merginos, ji jam surado vieną. Jos vardas buvo Fayina. Adrėjus vedė Fayina 1963 metais. Nepaisant jo problemų, jie susilaukė dviejų vaikų ir gyveno normalų šeimyninį gyvenimą. Andrėjus netgi susirado neblogą darbą mokykloje. Tačiau jo mokytojo karjera nebuvo ideali dėl seksualinio priekabiavimo skundų iš mokinių.Vaikščiodamas iš vienos mokyklos į kitą, jis įsidarbino mokytoju mokykloje netoli Rostovo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nusikaltimai

 

Pagal dabartinius duomenis, Čikatilas nužudė savo pirmąją auką 1978 metų gruodžio 22 dieną. Tai buvo 9-metė Lena Zakotnova. Ji buvo nuviliota į apleistą trobą, kur Andrėjus bandė ją išprievartauti. Bandydamas sukontroliuoti besimuistantį vaiką Čikatilas peiliu perpjovė jai gerklę, tuo pačiu metu ejakuliuodamas. Tai tik patvirtino Čikatilo psichologinį ryšį tarp smurto ir sekso, kas puikiai atsispindėjo jo tolimesnėse atakose.

 

Liudytojas matė Čikatilą su auka prieš jos dingimą, tačiau jo žmona davė alibį, kuris leido jam išvengti dažno policijos dėmesio. 25-metis Aleksandras Krančenko, kuris jau buvo anksčiau kaltinamas išprievartavimu, prisipažino mergaitės nužudymu po ilgo ir žiauraus policijos tardymo. Už tai jis turėjo sumokėti savo gyvybe ir jam buvo įvykdyta mirties bausmė 1984 metais.

 

Turbūt dėl šios priežasties Čikatilas nežudė net tris metus. Tačiau Andrėjui vistiek nepavyko pasprukti nuo seksualinio priekabiavimo prie mokinių mokykloje skundų. Jis nesugebėjo susirasti normalaus darbo mokykloje ir pradėjo dirbti pardavėju fabrike Rostove. Jo kelias į darbą jam parūpino aukų visiems 9-iems metams.

 

1981 metais rugsėjo 3 dieną Larisa Tkačenko, 17, tapo jo kita auka. Rasta pasmaugta, subadyta, jos burna buvo pilna žemės ir lapų. Tuo metu Čikatilas pradėjo kurti savo M.O – aukas susirasdavo traukinių ar autobusų stoty, dažniausiai taikydavosi į pabėgelius, emociškai silpnesnius žmones, su jais suibendraudavo ir po truputį vesdavosi į netoliese esantį mišką, kur aukas bandydavo išprievartauti, o paskui jas visaip išdarinėdavo.

 

Keleta kartų jis netgi suvalgė kai kuriuos aukų organus žalius, arba tiesiog pašalindavo kūno dalis kaip nosį ar liežuvį. Dažnai Čikatilas supjausdydavo aukoms akių sritį ar kitaip jas pažeisdavo, nes tikėjo, jog akys atskleidžia tai, ką žmogus patyrė prieš mirtį.

 

Sovietmečiu toks dalykas kaip serijinis žudikas galima sakyti buvo nežinomas bei nesuprantamas fenomenas. Nežinia ar tai buvo todėl, kad ten buvo slopinama informacija ar dėl skirtumų tarp sovietinės ir vakarų kultūrų. Serijiniai žudymai ar smurtas prieš vaikus dažnai buvo užglaistomas ar išvis neskelbiamas, kad būtų palaikoma viešoji tvarka. Akių pjaustymas buvo tas ženklas, kad vietovėje randasi serijinis žudikas ir sovietų valdžia galų gale nusprendė tai pripažinti. Augant aukų skaičiui augo ir gyventojų baimė. Kai kurie net kūrė mitus apie vilkolakių užpuolimus ar panašiai. Per tokius mitus žinios apie žmogžudystes plito nepaisant to, kad apie tai nebuvo kalbama žiniasklaidoje.

 

Aukų skaičius augo, tačiau jau tuo metu policija artėjo prie kažko rimtesnio. Iš pradžių tyrėjai nusprendė ieškoti vyrų, kurie jau buvo įkalinti bei tų, kurie buvo pripažinti psichiškai nestabilūs. Toks būdas laikui bėgant pasirodė nepatikimas, kadangi jie gavo nemažai klaidingų prisipažinimų. Iš augančio aukų skaičiaus atėjo ir daugiau informacijos apie žudiką – pareigūnai buvo įsitikinę, kad žudiko kraujo grupė yra AB (sužinojo iš sėklos rastos keliose nusikaltimo vietose), taip pat jie rado ir žilų plaukų ant kai kurių aukų.

 

Kai 1984 metais aukų skaičius drastiškai augo, policijos pareigūnai dar labiau susirūpino dėl gyventojų saugumo ir instaliavo daug kamerų viešojo transporto stotyse. Tuo metu Čikatilas buvo areštuotas dėl įtartino elgesio autobuso stotyje, tačiau vėl išvengė suėmimo dėl to, kad jo kraujo grupė neatitiko įtariamo žudiko kraujo grupės. Andrėjus vistiek buvo įkalintas 3 mėnesiams dėl kitų smulkių nusižengimų.

 

Tuo metu nebuvo žinoma, kad Čikatilo tikroji kraujo grupė A buvo kitokia kitose kūno skysčiuose. Jis priklausė retai žmonių grupei vadinamai „non-secretors“, kurių kraujo grupė gali būti atpažinama tik iš kraujo, o ne kitų skysčių. Tyrėjai turėjo tik sėklos mėginį, todėl ir iš Čikatilo paemė tokį patį mėginį. Šiuolaikinėmis technologijomis tokio netikslumo negalėtų būti.

 

Po paleidimo Čikatilas įsidarbino traukinių kompanijoje. Tuo metu jis sugebėjo būti nepastebimas iki 1985 metų rugpjūčio, kai jis nužudė dvi moteris.

 

Maždaug tuo metu detektyvas Burakovas nusivylęs bylos progresu į pagalbą pasikvietė psichiatrą Aleksandrą Bukhanovskį, kuris sukūrė žudiko profilį. Pasak jo, žudikas yra „nekrosadistas“ ar paprasčiau tas, kuris gauna kažkokį seksualinį pasitenkinimą matydamas kitų žmonių kančias ar net mirtį. Bukhanovskis taip pat nustatė, kad žudiko amžius yra 45 ar 50 metų, kas yra žymiai didesnis skaičius, negu kad buvo galvota anksčiau. Burakovas norėdamas kuo greičiau pagauti žudiką pagalbos kreipėsi netgi į kitą serijinį žudiką, Anatoly Slivko, prieš jo egzekuciją, nes tikėjosi sužinoti kažką daugiau apie serijinių žudikų psichologiją.

 

Burakovui pradėjus gilintis į žudiko mintis, atakos nustojo. Pareigūnai taip pat dirbo lėčiau galvodami, kad žudikas arba buvo įkalintas dėl kitų nusikaltimų arba jis mirė. Tačiau 1988-ųjų pradžioje Čikatilas vėl pradėjo žudyti, bet dauguma aukų buvo rastos už Rostovo ribų ir aukos nebebuvo imamos iš viešojo transporto stočių. Per kitus du metus aukų skaičius padidėjo 19 žmonių ir jau atrodė, kad žudikas pradėjo rizikuoti susifokusuodamas ant jaunų berniukų ir dažnai žudydamas viešoje vietoje, kur galėjo būti pastebėtas.

 

Neseniai Gorbačiovo paskelbta „glasnost“ privertė tyrėjus dar uoliau dirbti su šia byla ir kuo greičiau rasti žudiką. Burakovas susitelkė į bylą ir paleido pareigūnus prižiūrinėti vietinių miškų bei apsimetinėti paprastais žmonėmis ir būti nuviliotiem žudiko. Čikatilo kelis kartus vos ne vos išvengė suėmimo, tačiau 1990 metų lapkričio 6 dieną, ką tik po „medžioklės“, Andrėjus buvo sustabdytas patruliuojančių pareigūnų ir buvo surinkti jo duomenys. Jo vardas buvo susietas su ankstesniu areštavimu 1984 metais ir buvo nuspręsta Čikatilo sekti.

 

Suėmimas

 

Čikatilas buvo suimtas 1990 metais lapkričio 22 dieną, kai buvo pastebėta dar daugiau įtartino elgesio. Iš pradžių Andrėjus neprisipažino. Burakovas nusprendė leisti psichiatrui Bukhanovskiui pasikalbėti su Čikatilu, kad suprasti žudiko mąstyseną. Čikatilas, sužavėtas tokiais norais, atsiskleidė, duodamas jiems visą reikiamą informaciją dėl žmogžudysčių ir netgi parodydamas jiems nerastų aukų buvimo vietas.

 

cikatilo-suemimas

 

Jis teigė, jog nužudė 56 žmones, tačiau patvirtintos aukos buvo tik 53.

 

Buvo nuspręsta, kad Čikatilas yra psichiškai stabilus ir gali dalyvauti teismo procese. Andrėjus pasirodė teisme 1992 metų balandžio 14 dieną ir buvo laikomas narve, kuris buvo pastatytas tam, kad apsaugoti jį nuo aukų giminių. Žiniasklaidoje pramintas „Maniaku“, jo elgesys teisme keitėsi iš nuobodžiaujančio į maniakišką, nesąmonių kalbėjimą ar dainavimą. Sakoma, kad vienu metu jis nusiemė savo kelnes bei apatinius ir stovėjo pusnuogis prieš susirinkusią minią.

 

Teisėjas buvo visiškai įsitikinęs Čikatilo kalte ir nuteisė jį mirčiai. 1994 m. vasario 14 d. Andrejui buvo šauta į į dešinę ausį.

 

Andrėjaus Čikatilo paskutiniai žodžiai buvo: „Neištaškykite mano smegenų! Japonai nori jas nusipirkti!“

 

Šaltinis: lithuanianpsycho.blogspot.lt

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Velnias

Nu Dzerdžinskis buvo pats baisiausias ir pajingiausias zmogus Istorijoje, bet apie jį beveik niekas nieko lyg ir nežino… :)

Moi

Stalinas pranoko visus

Ekspertas

Bet jam sove i desine ausi, tai pagal visus gamtos desnius pirmuoju atveju kulka turejo praskrieti klausos kanalu ir iskrieti per kaire ausi, bei kliudyti kaireje smertininko stovejusi kuniga, o antruoju atveju tai ji pagrobe ateiviai.

Rimas

Tai jeigu mire nuo kulkos, savaime suprantama, kad sove jam ne is priekio stovint.

Paprastas

Skywalker neieskok smegenu subineje!

Anonimas

dar vienas proto bokstas,kritikos duoda o del ko pats konkreciai paaiskinti negali..:)

SKYWALKER

Zymi,kam kaip mazas vaikas keitineji slapyvardzius.:)

SKYWALKER

Zygi,apsviesk.

SKYWALKER

Truputi nesupratau mirties bausmes,sauta i desine ausi,cia kaip stovint i ji veidu ir sauti i ausi,ar stovint jam sonu,pastaruoju atveju suprantu kulka pereina
kiaurai makaule(greita mirtis),bet pirmuoju atveju mazai tiketina,kad mirtu(nebent stipriai nukraujuotu).Nelabai pagal si aprasyma isivaizduoju,kaip is tikruju tai atrode.

Zygis

Lakia vaizduote turi jeigu negali isivaizduoti kaip galima sauti i desine ausi.

Taip pat skaitykite