Šokiruojanti išvada: mokslui žinoma tik 0,001% gyvybės rūšių Žemėje

eye-earth„Independent“ rašo, kad buvo atlikta nauja mokslinė studija, kuri padėjo atskleisti, kiek Žemės planetoje gali egzistuoti įvairių gyvų organizmų rūšių. Remiantis mokslininkų skaičiavimu, Žemės planeta gali būti prieglobsčiu maždaug vienam trilijonui organizmų, praneša naujienų portalas alfa.lt.

 

Maža to, mokslininkai tvirtina, kad žmonės yra identifikavę vos vieną tūkstantąją procento iš jų. Tokius skaičius pateikė Indianos universiteto mokslininkai Jay‘us Lennonas ir Kennethas Locey‘us, kurių mokslinė publikacija buvo paskelbta žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences“.

 

Pasitelkę duomenis, turimus apie jau žinomus mikrobus, augalus ir gyvūnus, šie mokslininkai sudarė bendrą skalę organizmų, paplitusių po Žemės planetą. Šie skaičiavimai yra laikomi tikslesniais nei ankstesni panašūs bandymai, kadangi į sąrašą buvo įtrauktas didelis skaičius mikroorganizmų, kuriuos ankstesni mokslininkai kažkodėl ignoruodavo.

 

Iš viso sudarytame sąraše atsidūrė 20 376 skirtingi mikroorganizmai ir 14 862 medžių ir gyvūnų rūšys. Mokslininkai taip pat atkreipė dėmesį į daugiau nei 5,6 milijono žinomų rūšių ir rėmėsi iš 35 tūkst. skirtingų pasaulio vietų surinktais mėginiais.

 

Panaudoję įvairius algoritmus ir statistinius modelius, mokslininkai išanalizavo surinktus duomenis, bandydami apskaičiuoti, kiek Žemės planetoje iš viso galėtų egzistuoti organizmų rūšių. K. Locey‘aus teigimu, šis skaičius turėtų siekti apie vieną trilijoną rūšių.

 

Jei tai tiesa, akivaizdu, mokslininkai dar turi vilties atrasti daugybę neatrastų organizmų.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Saulys

Zmogus tik viena is gyvybes formu. Mes kitas naikiname. Vietoj to kad su jomis kartu gyventi.

Nesąmonė

Ir kur jie visi randas? Ok vandenynas, smulkios bakterijos, bet gal ne visi likę 999 milijardai?

Anonimas

Gyvyve gali buti ivairios formos. 70% uzima vien vandenynai, kuriuos mes tik vienu kitu procentu pazistame. Kiekvienais metais randamos oazes kur po simta ivairiu gyviu nauju mokslui nezinomu butybiu fiksuojamu… ner ko stebetis, reik placiau mastyti

Taip pat skaitykite