Sakramento Vampyras: Richard Chase

richard-chaseInformacija gali daryti neigiamą poveikį asmenims iki 14 metų.
 
Richard Trenton Chase buvo Amerikos serijinis žudikas, kuris žiauriai nužudė šešis žmones per vieną mėnesį. Jo tėvai ir sveikatos apsaugos pareigūnai teigė, kad Richard gali gyventi neprižiūrimas nepaisant to, kad jau ankstyvoje vaikystėje jis nebuvo normalus.

 

Būdamas 10 metų Richardas turėjo tris požymius, kurie įžiūrimi būsimuose serijiniuose žudikuose: šlapinimasis lovoje nenormaliame amžiuje, žiaurus elgesys su gyvūnais ir daiktų deginimas be priežasties, rašo tinklaraštis lithuanianpsycho.blogspot.lt.

 

Paauglystė

 

Richardo psichikos sutrikimai pasunkėjo jam būnant paaugliu. Jis tapo narkomanu ir dažnai rodydavo paranojos simptomus. Jis sugebėjo išlaikyti mažyti socialinį gyvenimą, tačiau jo santykiai su moterimis ilgai nesitęsdavo. Tai dažniausiai būdavo dėl Richardo keisto elgesio bei dėl to, kad jis buvo impotentas.

 

Ši problema labiausiai jaudino Richardą ir jis savanoriškai nuvyko pas psichiatrą pagalbos. Tačiau psichiatras nesugebėjo padėti ir sakė, kad ši problema yra sukelta jo psichikos sutrikimų.

 

18-metis Richardas išsikraustė iš tėvų namų ir persikėlė gyventi su keliais draugais. Jo kambariokai, negalėję pakęsti Richardo narkotikų vartojimo ir keisto elgesio, prašė jį išsikraustyti.

 

Chase atsisakius kraustytis, jo kambariokai paliko gyventi Richardą vieną, tačiau ten ilgai neišbuvo ir grįžo gyventi pas motiną. Jis gyveno su motina kol nepradėjo galvoti, kad ši bando jį nunuodyti. Tada Richardas išsikraustė gyventi į butą, kuris buvo apmokėtas jo tėvo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pagalbos ieškojimas

 

Izoliuotas Chase pradėjo įkyriai domėtis savo sveikata bei kūnu. Jis kentėjo nuo pastovių paranojos epizodų, kas dažnai baigdavosi ligonine. Jo negalavimų sąraše būdavo skundų, kad kažkas pavogė jo plaučių arteriją, kad jo skrandis guli aukštyn kojom ar kad jo širdis nustojo plakti. Jis buvo diagnozuotas kaip paranojikas šizofrenikas ir praleido kurį laiką psichiatrijos ligoninėje, tačiau greitai buvo paleistas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nesugebėjęs rasti pagalbos Chase nusprendė, kad pats turi surasti vaistą. Jis žudydavo ir išmėsinėdavo mažus gyvūnus, o po to suvalgydavo kai kuriuos jų organus žalius. Tačiau 1975 metais Chase gavo kraujo užkrėtimą po to, kai susileido sau į venas triušio kraujo ir buvo paguldytas į ligoninę, kur jam diagnozavo šizofreniją.

 

Šizofrenija ar narkotikų sukelta psichozė?

 

Daktarai Chase davė šizofrenijai gydyti skirtus vaistus, tačiau jie nepadėjo. Tai įtikino daktarus, kad jo liga yra sukelta narkotikų, o ne šizofrenijos. Tačiau jo psichozė stovėjo vietoje. Po to, kai jis buvo rastas su dvejais negyvais paukščiais, kurių galvos buvo nukirstos ir kraujas išsiurbtas, jis buvo uždarytas į ligoninę psichiškai nesveikiems nusikaltėliams.

 

1976 metais daktarai nusprendė, kad Richard jokio pavojaus visuomenei nekelia ir nusprendė jį paleisti gyventi pas tėvus. Neįtikėtina yra tai, kad Richard nebuvo pasveikęs, o jo motina iš karto nusprendė, kad Richard nebereikia vaistų nuo šizofrenijos ir nustojo jam juos duoti.

 

Taip pat ji nupirko jam butą, mokėjo už nuomą bei gamino valgyti. Paliktas beveik neprižiūrimas, Chase nusprendė, kad jam gyvūnų kraujo bei organų jau nebeužtenka ir pradėjo naudoti žmonių kraują bei organus.

 

Nusikaltimai

 

1977 m. gruodžio 29 d. Chase nužudė 51-erių Ambrose Griffin nušaudamas jį. Griffin tuo metu padėjo savo žmonai su pirkiniais, kai pro jų namus pravažiavo Chase ir nušovė vyrą.

 

1978 m. sausio 11 d. Chase užpuolė kaimynę dėl cigaretės. Jis sulaikė ir laikė ją iki tol kol ši atidavė jam visą pakelį. Po dviejų savaičių jis įsilaužė į namą, apiplešė jį ir prišlapino į stalčių, kuriame buvo kūdikio drabužėliai bei išsituštino vaiko lovoje. Pertrauktas namų šeimininkų pasirodymo Chase buvo užpultas, tačiau sugebėjo pasprukti.

 

1978 m. sausio 23 d. Nėščia Teresa Wallin išnešinėjo šiukšles kai Chase įėjo į jos namus per neužrakintas duris. Pasinaudodamas tuo pačiu šautuvu, kurį naudojo nužudydamas Griffin, Richard šovė į Teresą tris kartus ją nužudydamas. Po to jis ją išprievartavo ir dar kelis kartus subadė peiliu. Vėliau nusprendė išimti kelis organus, nupjauti vieną spenelį ir išgerti jos kraują, ką jis ir padarė. Prieš išeidamas, jis pasiemė šuns išmatas rastas kiemelyje ir sukišo jas Teresai į gerklę.

 

Richard'as rinko "suvenyrus" iš savo aukų asmeninių daiktų.

Richard’as rinko “suvenyrus” iš savo aukų asmeninių daiktų.

 

1978 m. sausio 27 d. Evelyn Myroth (38), jos šešiamečio sūnaus Jason ir draugo Dan Meredith kūnai buvo rasti Myroth namuose. Myroth 22 mėnesių sūnėnas Deividas, kurį ji prižiūrėjo, dingo. Nusikaltimo vieta buvo siaubinga. Dan Meredith kūnas buvo rastas namo priemenėje. Jis buvo nužudytas kulka į galvą. Evelyn ir Jason buvo rasti Evelyn miegamajame. Jason buvo du kartus pašautas į galvą.

 

Chase beprotystė buvo labai aiški, kai pareigūnai atvyko į nusikaltimo vietą. Evelyn lavonas buvo išprievartautas kelis kartus. Jos pilvas buvo prapjautas ir įvairūs organai pašalinti. Taip pat buvo prapjauta merginos gerklė, ji buvo prievartauta analiniu būdu su peiliu ir matėsi, kad žudikas bandė išpjauti Evelyn akį, tačiau jam nepavyko.

 

Nusikaltimo vietoje nebuvo rastas kūdikis Deividas. Tačiau kūdikio lovelėje rastas kraujas neteikė vilčių, kad Deividas yra gyvas. Vėliau Chase sakė, kad negyvą kūdikį jis parsinešė namo. Išdarkęs mažylio kūną jis išmetė Deividą šalia netoliese esančios bažnyčios. Deivido kūnas buvo rastas.

 

Ką Chase paliko žiaurioje nusikaltimo vietoje buvo pirštų bei batų antspaudai, kas greitai privedė Chase prie suėmimo.

 

Pabaiga

 

1979 metais Chase buvo pripažintas kaltu dėl šešių pirmojo laipsnio žmogžudysčių. Jis gavo mirties bausmę dujų kameroje. Kiti kaliniai, žinodami Chase nusikaltimų žiaurumą, bijojo ir vengė jo.

 

richard-trenton

 

Dėl šios priežasties kaliniai dažnai bandydavo įtikinti Richardą nusižudyti. Nežinia, ar dažni kalinių siūlymai ar sutrikusi mąstysena privedė Chase prie savižudybės. Richard sukaupė pakankamai antidepresantų, kad galėtų nusižudyti.

 

1980 metų gruodžio 26 dieną kalėjimo prižiūrėtojai rado Richard Chase negyvą savo kameroje.

 

Įdomus faktas: jei jis bandydavo patekti į žmonių namus ir durys buvo užrakintos, jis nesibraudavo. Jis priimdavo tai kaip ženklą, kad yra nelaukiamas. Tačiau namai, kurių durys buvo atrakintos, buvo kaip pakvietimas užeiti.

 

Šaltinis: lithuanianpsycho.blogspot.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rugile

“Tai dažniausiai būdavo dėl Richardo keisto elgesio bei dėl to, kad jis buvo impotentas.” “Pasinaudodamas tuo pačiu šautuvu, kurį naudojo nužudydamas Griffin, Richard šovė į Teresą tris kartus ją nužudydamas. Po to jis ją išprievartavo ir dar kelis kartus subadė peiliu.” just saying…

NerZodziu

Paskaitai kaip isdarke kunas, as neisivaizduoju, kaip tyrejai turi visus ikalcius, kunus apziuret ir t.t. As iskart samone prarasciau pamates tokius vaizdus.

hjhggh

“Tačiau psichiatras nesugebėjo padėti ir sakė, kad ši problema yra sukelta jo psichikos sutrikimų. ” pizė, o tai kam tada tie psichiatrai daro, jei nei psichikos sutrikimus gydo?

Taip pat skaitykite