Svetimos arba ateivio rankos sindromas

svetimos-rankos-sindromasSvetimos arba ateivio rankos sindromas. Taip pat žinomas kaip gydytojo Strangelove sindromas arba anarchistinės rankos sindromas.

 

Jį sukelia tam tikrų smegenų sričių pažeidimai – viena ranka tiesiog ima elgtis taip, kaip jai… “šauna į galvą”.

 

Pavyzdžiui, jeigu viena ranka sega marškinių sagas, kita juos atsega. Jeigu viena ranka stengiesi užsimauti kelnes, kita jas tempia žemyn. Kai kada ranka tampa agresyvi ir žnaibo arba daužo šeimininką.

 

Yra užregistruota tokių ekstremalių atvejų, kuomet pacientai eidavo žiaurių imtynių su savo ranka ar netgi bandančių pasmaugti pacientą, kol jis miega.

 

Tokiems žmonėms atrodo, kad jų viena ranka gyvena savo gyvenimą ir yra nepriklausoma. Jie pvz. gali valdyti savo dešinę ranką, tačiau kairioji elgiasi “savarankiškai” ir žmonės negali nieko padaryti.

 

Yra užfiksuota atvejų, kai neiškentė pacientai nupjaudavo ar tiesiog nutraukdavo sau galūnę be jokių nuskausminamųjų, nes pasak jų, jiems tiesiog buvo neįmanoma gyventi,

 

Dažniausiai ateivio rankos sindromą sukelia traumos, pvz., insultas, aneurizma ar galvos sužeidimas. Tačiau pasaulyje pasitaikė atvejų kai žmonės tiesiog pabusdavo nuo to, kad juos smaugdavo jų pačių ranka.

 

Vaistų šiam sindromui išgydyti nėra.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Lol

Galėtų indus tokia ranka pati suplaut :D

Taip pat skaitykite