Stebuklas Polinezijos salyne? Mergina teigia gavusi Kristaus žaizdas

ToaipuapuagaJauna protestantė iš Polinezijos salyno Samoa teigia, kad per Velykas gavo stigmas – ant jos kūno atsirado kruvini pėdsakai, panašūs į Kristaus žaizdas. Ši žinia tapo pagrindiniu įvykiu mažos šalies iš pietinės Ramiojo vandenyno dalies gyvenime, rašo naujienų portalas 15min.lt.

 

Samoiečiai gyvai aptarinėja merginos atvejį: didelė dalis jos bendratikių protestantų nusistatę gana skeptiškai, o daugelis katalikų yra linkę manyti, kad tai yra stebuklas.

 

Kovo 27 d., per Velykas, 23 metų Toaipuapuaga Opao Soanai dalyvavo Kristaus nukryžiavimo inscenizacijoje. Ji turėjo garbę atlikti paties Jėzaus vaidmenį. Staiga auditorija pastebėjo, kad merginai pradėjo tekėti kraujas iš delnų, pėdų ir šonų – tose kūno dalyse, kur Kristus buvo pervertas vinimis ir ietimi, taip pat ant kaktos, kur atsivėrė kruvini pėdsakai panašūs erškėčių karūną.

 

Jauna moteris, vietinio pastoriaus dukra, žurnalistams sakė, kad keletą dienų prieš Velykas turėjo mistinį regėjimą. Kai kurie vietiniai gyventojai mano, kad stigmos – tikras stebuklas, o kiti, kad tai – apgaulė.

 

Samoa krikščionių kongregacinės bažnyčios (didžiausios religinės bendruomenės salyne), kuriai priklauso mergina, generalinis sekretorius Afereti Wiley žurnalistams sakė, kad šios stigmos yra precedento neturintis atvejis jo bažnyčioje. „Stigmos nėra reformatų tradicijos dalis, – sakė jis. – Mes pradėjome savo tyrimą dėl šio atvejo“.

 

Savo ruožtu Samoa katalikai priėmė naujieną apie savo tėvynainės stigmas su dideliu entuziazmu. Premjeras Tuilaepa Sailelel Malielagoi – katalikas, neseniai lankęsis Vatikane pas popiežių, – pareiškė, kad įvyko „stebuklas“, ir paragino šalies gyventojus džiaugtis šiuo įvykiu. Katalikų bažnyčioje vyko Mišios už stigmatikę, per kurias ji galėjo pasidalinti savo dvasine patirtimi.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Duodamas interviu Australijos žiniasklaidai, religijotyros profesorius Paulas Morrisas pareiškė, kad jaunoji Samoa stigmatikė nėra blogas reiškinys. Jei tai būtų tyčinis klastojimas, apgavystė greit paaiškėtų. Daugelis kitų krikščioniškų bendruomenių reagavo į neįprastą reiškinį santūriau – net kai kurie jų lyderiai suskubo pasakyti, kad tai yra „velniška manija.“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Profesorius neatmeta psichosomatinės reakcijos, kuri kilusi dėl to, kad mistikė pernelyg įsijautė į Kristaus vaidmenį. Jis taip pat patvirtino, kad iki šiol už Katalikų Bažnyčios ribų užfiksuoti tik reti šio fenomeno pasireiškimai.

 

Pati Toaipuapuaga Opao Soanai sako, kad Dievas atsiuntė stigmas, nes pamatė, kad Samoa žmonės ėmė prarasti tikėjimą, ir norėjo tokiu būdu pakviesti juos į atgailą.

 



 

Vadinamosios stigmos yra skausmingas kraujavimas iš žaizdų, tose kūno vietose, kuriose yra nukryžiuotojo Kristaus žaizdos. Pirmasis stigmatikas buvo šv. Pranciškus Asyžietis, gavęs šią malonę 1224 m. Religiniu požiūriu kalbama apie ypatingą mistinę patirtį, o šiuolaikinė medicina stigmas priskiria psichosomatikos sričiai.

 

Katalikų Bažnyčia vertina šį reiškinį labai atsargiai. Stigma gali būti laikoma stebuklu tik po kruopštaus tyrimo – įprastai beatifikacijos ar kanonizacijos proceso metu.

 

Parengė: Tomas Viluckas

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
SKYWALKER

Manau,kad tai eilinis magijos triukas.Esu mates laida ar dokumentini dabar gerai nepamenu,kadangi buvo tas gan senai kaip galima sitas “stigmas” pasidaryti.Zodziu yra kazkoks bespalvis tirpalas kuris dabar irgi tiksliai nepasakysiu su kazkuom ivykus cheminei reakcijai jis tampa raudonu ir atrodo kaip kraujas.Youtube paieskojus rastumet.

Taip pat skaitykite