Mokslininkai šokiruoti: malda tikrai pakeičia smegenų cheminius procesus

tikejimasMokslininkai buvo apstulbę kai tyrimo rezultatai parodė, kad smegenys patiria tikrą palaimą kai žmonės nuoširdžiai meldžiasi, rašo užsienio žiniasklaida.

 

Tai, ką dvasininkai ir vienuoliai žinojo seniai, Pensilvanijos universiteto mokslininkai įrodė laboratorinėmis sąlygomis.

 

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad nuoširdi malda bet kokiam Dievui ir bet kokia kalba priverčia aktyvuotis tas smegenų dalis, kurios yra atsakingos už neįtikėtinus pojūčius tokius kaip laimė, atjauta ir meilė.

 

Magnetinio rezonanso tomografo tyrimai įrodė, kad meldžiantis, smegenyse įvyksta tikri cheminiai pokyčiai. Ypatinga būsena maldos metu – tikras reiškinys, teigia tyrimo autoriai.

 

Lyginant 1000 žmonių kurie reguliariai meldžiasi (nesvarbu kokiam tikėjimui jie priklauso) ir kurie nesimeldžia, nustatyta, kad tie kuriems maldos nėra svetimos rečiau kenčia nuo psichikos problemų ir yra emociškai stabilesni.

 

Mokslininkus nustebino ir tas faktas, kad visi besimeldžiantys savo emocijas ir būseną po maldų apibūdina daugmaž vienodai, kas yra kol kas nesuvokiama.

 

“Mes kol kas neturime paaiškinimo kodėl viso pasaulio žmonės jaučia vieną ir tą patį dalyką po maldos. Tai yra neįtikėtiną.”, – žiniasklaidai sakė su tyrimu susipažinęs ekspertas.

 

Žmonės dažniausiai nurodo, kad po maldos jie jaučia “harmoniją, susitaikymą, ramybę ir komfortą”.

 

Klausimas kodėl besimeldžiant aukštesnėms jėgoms, viso pasaulio žmonių smegenys veikia vienodai, bent jau kol kas lieka be atsakymo.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Atlantis

Jaučiam visi tą patį po maldos, nes mes esam visi kaip vienas, vienis.Bendra sąmonė, visi esam broliai ir seserys, tik tai pamiršom, bent jau dauguma

mintauta

taip pat kaip apsiksbini medį ir kalbiesi su juo..paprasta koncentracija i save..tai nebūtinai malda dievui.. malda , sielos rauda gali būti bet kam..

Taip pat skaitykite