Liga užklupo netikėtai: suaugusi moteris atrodo kaip kūdikis

kumariAr esate bent kelias dienas praleidę gulint lovoje ir tiesiog spoksant į lubas? Tokia, tik kur kas ilgesne patirtimi galėtų nustebinti 25-erių indė Kumari Kunti, kurią iš pirmo žvilgsnio galima supainioti su kūdikiu. Štai tokia – susukta į antklodę Kumati beveik visą gyvenimą.

 

Ja iki šiol rūpinasi mama, kuri stengiasi išpildyti kad ir menkiausius dukros norus. Moterį kamuoja išties reta liga, dėl kurios negali normaliai vystytis jos kaulai. Šie visu kūnu vinguriuoja tarsi sustingusi gyvatė.

 

Daktarai mano, kad Kumari kamuoja „osteogenesis imperfecta“ arba, kalbant lietuviškai, trapių kaulų liga. Moteris svajoja pasimatyti su daktarais didesniuose miestuose, nes iki šiol ją tikrino tik jos gimto mažučio Chatros miesto medikai. Ji svajoja ir vėl vaikščioti.

 

Kaulai netinkamai vystytis pradėjo dar prieš Kumari pradedant bręsti. Jai tebuvo devyneri. Liga progresavo ir dabar moteris ne tik negali vaikščioti, bet ir iš lovos pakilti.

 

kumari2

 

Jos mama Devi Tilakva (60 m.) savo sutuoktinį prarado prieš dvylika metų. Taigi aplink dukrą sukasi viena pati. „Ji buvo normali mergaitė su visiškai normaliomis galūnėmis. Viskas pasikeitė prasidedant brendimo laikotarpiui. Manėme, kad užaugs kaip ir visi, tačiau staiga Kumari užpuolė kažkokia paslaptinga liga ir jos kaulai ėmė trauktis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Per šiuos metus ji visiškai prarado jėgas ir visam gyvenimui liko prikaustyta prie lovos“, – sielvartauja motina. Paslaptingoji moters liga siejama genetine mutacija, kuri daro įtaką kolageno gamybai. O tai yra pagrindinis jungiamojo audinio komponentas, kurio reikia visam organizmui. Kolageno trūkumas lemia kaulų deformaciją ir raumenų silpnumą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Visuomet buvau silpnoka, negalėjau greitai bėgti, gana lėtai vaikščiodavau, net gi kartais turėdavau stumtelėti koją. Pamažu situacija tik blogėjo. Man pakliuvus į ligoninę daktarai atliko operaciją. Tačiau paskui pajutau, kad išvis nebevaldau kojų“, – portalui dailymail.co.uk atviravo Kumari. 2007-aisiais pirmuosius ligos simptomus pajutusi Kumari turi dar du brolius ir seserį. Jie – visiškai sveiki.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
roos

Yai juk Indija…viskas tuo pasakyta

as

sitoj saly pilna zmoniu kenciantiems ivairiom genetinem ligom,kas kaltas sunku pasakyt ar religija,ar kiti veiksniai,neveltui sakoma kuom tiki tuom ir tampama

Nesvarbus

Nereikia pamirsti, kad indijos uki labai stipriai itakoja Monsanto. Neva gelbeja zmones, o gaunasi visiskai atvirksciai.

Taip pat skaitykite