Kaip tėvų auklėjimas formuoja vaikų čakras?

vaiku-cakrosVaikų Čakros yra atviros iki 5-7 metų ir jos sugeria visas energijos formas. Todėl sakoma, kad vaikui iki 5 metų „karaliaus laikotarpis”, 6 metų „brendimo laikotarpis“, o nuo 7 iki 16 metų vaikas tampa „kariu”.

 

Taigi tik nuo 7 metų iki 16 metų galimas griežtas auklėjimas, taisyklių, disciplinos bei skatinimo sistemos įvedimas, rašo ezoterikė ir grupės”Magijos Šaltinis” įkūrėja Ingrida Poccia.

 

Nuo 16 metų vaikas tampa “draugas”, jei tėvai pradės drausminti vaiką po 16 metų, jie taps vaiko priešais ir bus nuolat apgaudinėjami. Todėl pagrindinius pamatus reikia sudėti dar iki 16 metų, nes vėliau tai yra beveik neįmanoma padaryti.

 

Atsižvelgiant į socialinę ir šeimyninę aplinką, kurioje auga vaikas, taip pat tėvų elgesį, susidaro fizinis ir psichologinis vaiko portretas. Šio portreto tapytojai yra tėvai. Kad vaikas mus džiugintu ne tik kol jis mažas, bet ir vėliau, tėvai turi turėti sąmoningą požiūrį į vaiko švietimą, plėtrą ir pasaulėžiūrą tam, kad vaiko charakterio bruožai, fiziniai pajėgumai, čakrų energija būtų subalansuota ir vaikas galėtų laisvai adaptuotis visuomenėje.

 

1. Muladhara. Ji yra atsakinga už antinksčius, limfinė sistema, skeletas, prostatos liauka, storoji ir tiesioji žarnos, kojos. Ši čakra mokina kontroliuoti reakcijas, ugdo savisaugos instinktą. Jei čakra yra uždaryta, tada vaikas jaučiasi nesaugus. Vaikas iki 5 metų amžiaus yra “karalius”, bet jei jis bus aukliejamas kaip “karys” mušamas, baudžiamas ar kitaip kaip grubiai įrėminamas į rėmus, pas vaiką bus užblokuota pirmoji čakra.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tokiu atveju vaikui trūks energijos, bus jaučiama baimė, gali pasireikšti savęs nuvertinimas arba agresija, egoizmas. Muladhara čakra – Stuburgalio plotas, pamatas. Tėvai turi skatinti darbštumą, girti vaiką jo gebėjimus, kartu leisti laiką, žaisti galvosūkius, leisti laiką gamtoje, mokyti globoti mažesnius, skatinti vaikus prižiūrėti žuvytes, gėlytės ar gyvūnus.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

2. Svadhishthana. Ji atsakinga už hormoninę sistemą ir lyties liaukų gamybą, taip pat susijusi su jutimine patirtimi, jutimine veikla ir malonumais. Kad ši čakra veiktų vaikui iki 5 metų vaikui negali būti būti ribojamas jausmingumas.

 

Vaikui būtinas fizinis kontaktas su tėvais, apkabinimai, paglostymai, pabučiavimai. Tėvai turėtų skatinti spontaniškumą vaiko elgesyje, veiklą, vykdyti bendrus žaidimus, konkursus, viktorinas, sekti pasakas.

 

Skatinti ir plėtoti vaiko humoro jausmą, gebėjimą džiaugtis ne tik sėkmėmis bet ir išmokti išgyventi nesėkmes. Jei šios čakros veikla sutrikusi, tuomet vaikui pasireiškia perdėta priklausomybė nuo aplinkos, destruktyvumas, uždarumas, nepasitenkinimas.

 

3. Manipura. Atsakinga už pranos (energijos) platinimą vidaus organuose žemiau diafragmos. Tai pat tai susiję su didele galia, kontrole ir atsakomybe. Jei pas vaiką ši čakra yra užblokuojama- jis negali naudoti savo protą, negali priimti sprendimus, taip pat toks vaikas užaugęs gali tapti bailiu arba priešingai labai valdingu, kas pasireikš nepasitenkinimu savo padėtimi, noru padidinti savo galią kontroliuojant kitus.

 

Čakros veiklos sutrikimai pasireiškia pesimizmu, izoliacijos jausmu, polinkiu per daug viską analizuoti, savigarbos trūkumu. Veikianti Manipuros čakra – kada tėvai skatina vaiko gebėjimą prisiimti atsakomybę už save ir už kitus, ugdo gebėjimą gauti pasitenkinimą iš veiklos proceso, skatinti iniciatyvą, pagiria vaiką už patį veiksmą, o tik po to už rezultatą…

 

Vystant vaiko trečiąją čakrą reikia remti vaiko idėjas ir padėti pritaikyti jas gyvenime, suteikti vaikui galimybę pateikti savo sprendimus, šitaip didinant pasitikėjimą savimi.

 

4. Anahata. Ši čakra atsakinga už širdį, plaučius, taip pat už tėvystės, motinystės, brolybės jausmą, užuojauta ir priežiūra. Šios čakros veika yra sutrikdoma iki 5-7 metų jei pav. tėvai išsituokia, dar blogiau jei vaikas girdi konfliktus, barnius, priekabes, skandalus.

 

Vaikas tampa mažiau nuoširdus savo busimiems partneriams, buna linkęs i poligamiją, išmoksta veidmainiauti. Teisingai vystoma Anahata čakra – suformuoja teisingą vaiko požiūrį į save ir savo tėvus… Formuojant vaikui ketvirtąją čakrą tėvams būtina vaikui įdiegti teisingą meilės jausmą, tuomet vaikas mokės prašyti pagalbos ir padėti kitiems, mokės vykdyti savo norus ir padės kitiems vykdyti, vaikas išmoks save priimti tokį koks jis yra.

 

5. Vishudha – gerklės čakra. Ji atsakinga už vokalinę vaiko akustika, saviraiška, mokymasi ir iškalba, taip pat susijusi su nuomonės išreiškimu bei mokėjimu komunikuoti. J

 

ei vaiko penktoji čakra uždaryta, jis neturi nuomonės, buna pavaldus arba atvikščiai diktatorius, taip pat gali būti nesąžiningas, savivalis, neištikimas, emociškai šaltas. Vishuddha čakra – aktyvinama, jei tėvai skatina vaiko kūrybinę veiklą: modeliavimas, dažymas, aplikacijos, tapybos, dizainą, fotografiją…

 

6. Ajna. Ji atsakinga už galvą, akis, vizijas. Ši čakra susijusi su įžvalga, intuicija, subtiliomis idėjomis, filosofiniu supratimu, fantazijomis, mistiniu regėjimu. Jei ši čakra uždaroma, vaikas tampa ateistu, dogminiu materialistu, vaikas nebesvajoja, tampa agnostiku, atsiranda nepasitikėjimas intuicija, minčių chaosas, bėgimas į fantazijų pasaulį.

 

Šiai čakrai aktyvinti, tėvai turėtų vaikams įvesti strateginius žaidimus, žaisti rolių ir charakterių žaidimus, įvairūs kryžiažodžiai, galvosūkiai, taip pat būtina vaiką mokinti pažiūrėti į situaciją iš šono.

 

7. Sahasrara. Ši čakra atsakinga už universalų mąstymą, savęs pažinimą, toleranciją nežemiškumui, tyros meilės ir dievo suvokimas, taip pat, kad visi esame energija, visata, absoliutas… Ši čakra uždaroma – jeigu vaikas yra auginamas ateistų šeimoje.

 

Tačiau čia praktinių patarimų nėra tėvams, nes kiekvieno tėvo sąmoningumas priklauso nuo jo paties patirties ir sąmoningumo lygio. Gerai veikianti karūnos čakra pasireiškia idealizmu, mokėjimu rasti teisingą kelią pasiekti dvasinį žinojimą, pagarba visoms gyvoms būtybėms. Jeigu ši čakra užblokuota, žmogus laiko save aukštesniu už kitus, neturi ryšio su savo dvasine prigimtimi, jo įsitikinimai yra labai materialistiniai.

 

Parengė: Ingrida PocciaMagijos Šaltinis

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite