Artimiausiu metu galėsime prailginti savo gyvenimą?

tabletes„Independent“ rašo, kad mokslininkams pavyko priartėti prie specifinio preparato, kuris gali prailginti žmogaus gyvenimą, sukūrimo. Pranešime teigiama, kad atrastas vienas pagrindinių komponentų, kuris gali sustabdyti senėjimą ir leisti sukurti senėjimą stabdančią tabletę, praneša alfa.lt.

 

Baltymų molekulės, dar kitaip žinomos kaip GSK-3, yra atsakingos už mūsų natūralaus gyvavimo sutrumpėjimą. Atsižvelgus į naują mokslinę studiją, padaryta išvada, kad gyvenimas gali būti pratęstas veiksmingai „išjungiant“ šiuos baltymus.

 

Tyrimo metu buvo atliekami eksperimentai su vaisinėmis muselėmis, kurios taip pat turi GSK-3 baltymų. Nustatyta, kad šios molekulės gali būti slopinamos mažais ličio kiekiais. Atlikus eksperimentą, muselių gyvenimas prailgintas 16 procentų.

 

Tai suteikia vilčių, kad litis (ar kitas panašus elementas su mažesniu šalutiniu poveikiu) gali tapti raktu į stebuklingos tabletės, prailginančios žmogaus gyvenimą, sukūrimą.

 

Beje, neatmetama tikimybė, kad šie vaistai padėtų kovoti su tokiomis senatvės ligomis kaip Alzheimeris ar Parkinsono liga. Daktaras Jorge‘as Ivanas Castillo-Quanas, kuris vadovavo tyrimams, teigė, kad anksčiau buvo daug spekuliuojama apie gyvenimo pratęsimą, tačiau dabar pagaliau sužibo kiek ryškesnė viltis tai iš tiesų padaryti.

 

Maža to, jeigu Alzheimerio ligą būtų galima nukelti nuo 75 metų iki 90 metų, tai būtų išties puikus pasiekimas. „Mes nenorime gyventi 110 ar 120 metų, bet mes norime gyventi sveikiau ilgesnį laiką“, – teigė daktaras.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
LINA

ar tikrai mums reikia ilgiau gyventi?

Liza

palaima seimo nariams ,galės ilgiau dirbti ir veltiedžius išlaikyti

Kūl

Dievas mus kurdamas (nesvarbu kaip, ar per Ievą ir Adomą ar leisdamas susikurti gyvybei iš kurios išsivystė beždžionės ir poto mes) tikriausiai nesitikėjo, kad peržengsim visas prigimties ribas…

Taip pat skaitykite