Vyturiai ir pelėdos: ypatybės bei privalumai

vyturiai-peledosKiekvienas žmogus unikalus, bet pagal dienotvarkę ir fizinį aktyvumą galima išskirti du pagrindinius bioritmo tipus, kurie jungia daugelį žmonių pasaulyje. Tai – Vyturiai ir Pelėdos.

 

Kiekvienas, priklausantis vienai ar kitai grupei, stengiasi įrodyti, kad būtent jis gyvena teisingai, ir kad būtent toks turi būti žmogus. Ta tema buvo padaryta daug bandymų.

 

Iki šiol mokslininkai ginčijasi, kuo gi geriau būti – ankstyvu paukšteliu, ar naktiniu gyventoju? Bet kiekvienas gyvenimo būdas turi savo pliusų ir savo trūkumų.

 

Vyturiai

 

Vyturiai – tai žmonės, kurie anksti keliasi ir anksti eina gulti. Dažniausias Vyturių dienos režimas – keltis apie 6-8 val. ryto ir apie 22 val užmigti. Vyturiams galima priskirti kiekvieną, kuriam ryte nesimiega, o gulti jis eina anksti. tokių žmonių pasaulyje du kartus mažiau, negu Pelėdų, kurių dienos režimas priešingas.

 

Reikia pažymėti, kad grynų tipų nėra daug. Ir daugelis iš jų – moterys. Yra paplitusi tarp specialistų nuomonė, kad reikia išskirti ir trečią bioritmų rūšį – Balandį. tie žmonės universalūs ir turi abiejų – Vyturio ir Pelėdos – bruožų. Priklausančių tai grupei taip pat yra daug.

 

Kiekvienas tipas turi savo stipriąją pusę ir savo silpnybes, kaip žiūrint iš buitinio komforto pusės, taip ir iš bioenergetikos.

 

Vyturiai lengvai dirba ir, praktiškai, prisitaiko prie bet kokio grafiko. Jie, kaip taisyklė, retai serga. Jų sveikatos rodikliai labai aukšti, nėra problemų atsibust bet kokiu laiku, anksti pusryčiauja. Vyturiai paprastai turi gerą apetitą iškart atsibudus, bet nejaučia būtinybės pavalgyti.

 

Silpnos Vyturių pusės

 

Režimo pasikeitimas ypač veikia jų savijautą ir nuotaiką – Vyturiai nepasižymi lankstumu, didelis polinkis stresui ir depresijoms, didelis mieguistumas dienos gale ar net vidurdienį, nuo kurio labai sunku išsivaduoti. Vyturiai sunkiai užmiega. Jie turi tik du aktyvumo pikus – tai ryte ir vakare, apytiksliai nuo 16 iki 18 val. Jie tęsiasi ilgiau, negu Pelėdoms. Jos turi aktyvumo pakilimų daugiau, bet jie tęsiasi trumpiau. Sportu, ar kuo rimčiau užsiimti geriau rytais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Užmigti Vyturiams sunkiau, negu Pelėdoms. Todėl prieš miegą geriau nežiūrėti televizoriaus ir nesėdėti prie kompiuterio. susijaudinę Vyturiai vargiai užmigs. todėl geriausia gultis tuo pačiu laiku, nes nukrypimas nuo ritmo gali sugadinti nuotaiką ir savijautą. Tai taip pat negatyviai atsiliepia ir biolaukui. Nusilpusi fizinė būklė sukelia negatyvus ir kitose sferose, kur Pelėdos yra apsaugotos stipriu nakties energetikos skydu.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pelėdos

 

Dar nuo senų laikų buvo pastebėta, kad yra toks darbo procesas, kuris orientuotas Į Vyturius. tai kilo dar iš mūsų protėvių, kai reikėjo keltis su aušra, plakti dalgį, pjauti žolę, ginti gyvulius į ganyklą. Laikui bėgant, gyvenimo sąlygos pasikeitė, bet įprotis anksti keltis tvirtai įaugo į mūsų sąmonę.

 

Bet pasaulis nestovi vietoje, ir dabar būtinybė anksti keltis ne tokia svarbi kaip anksčiau. Bet vis tik Pelėdoms labai sunku laikytis standartinio grafiko. Net jeigu jie ir ateis laiku į darbą, tai produktyviai vykdyti savo pareigas galės tik link vakaro.

 

Kaip taisyklė, iš tokių žmonių maža naudos rytinėmis valandomis: net jei jie stengiasi iš visų jėgų, prigimtis vis tiek ima viršų. Todėl jiems reikia arba pertvarkyti savo bioritmus, kas ne visada teigiamai atsiliepia jų energetikai, arba ieškoti tinkamo darbo laisvu grafiku.

 

Kiti nepatogumai taip pat susiję su standartiniu režimu. Kadangi Pelėdos vėlai keliasi, tai pradeda tvarkyti reikalus tik pavakarėje. O tuo laiku, kaip taisyklė, daugelis parduotuvių ar valstybės įstaigų jau uždarytos, todėl klausimus, kurių sprendimui reikia atitinkamų organizacijų įsikišimo, Pelėdos pastoviai nukelia ateičiai.

 

Stiprios Pelėdų pusės

 

Bet viskas ne taip ir blogai, kaip atrodo. Reikalas tame, kad Pelėdoms priklauso paprastai kūrybinių profesijų atstovai. Tokie žmonės apdovanoti turtinga vaizduote, ir, kaip taisyklė, jiems įkvėpimas ateina būtent vakare ir naktį.

 

Pelėdos pasidaro aktyvios po pietų ir eina miegoti gerokai po pusiaunakčio. Tuo laiku jų niekas neblaško ir jie gali užsiimti bet kokiais reikalais. tokiems žmonėms galima drąsiai patikėti darbą naktiniu grafiku. Taip pat jie yra puikūs tarpininkai tarp įvairių šalių. tuo metu, kai viena žemės rutulio pusė miega, kitoje žemės pusėje aušta. Todėl Pelėdoms patogu spręsti įvairius klausimus su žmonėmis, gyvenančiais kitokiu laiku.

 

Jeigu jums reikia rasti išeitį iš keblių situacijų, ar spręsti sudėtingą užduotį, drąsiai galite kreiptis į Pelėdas. Jie įpratę visai kitaip mąstyti ir siūlyti nestandartinius sprendimus, kuriu padės pajudinti bet kokį reikalą iš mirties taško.

 

Tęsdami ginčus apie pliusus ir minusus, galime pamiršti patį svarbiausią: visur yra auksinis vidurys. Vyturiai ir Pelėdos sudaro puikią komandą: pirmą dienos pusę dirba vieni, o kai jų jėgos silpsta, stoja kiti. Būtent tokia strategija veda į sėkmę, finansinę gerovę. reikia matyti visur galimybes, o ne kliūtis.

 

Parengė: Būrėja Roma Vičienė, Mėnesiena: Būrimas kortomis

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite