Stulbinanti žinia dėl “Planetos X” patvirtinta: rasta naujų jos ženklų

nibiru2Sausio mėnesį astronomas, po kurio vadovaujamų tyrimų Plutonas buvo „pažemintas“ iki nykštukinės planetos, atrado užuominų, kad Saulės sistemos pakraštyje plyti didelis ledo pasaulis.

 

Mike‘as Brownas, planetų astronomas iš Caltech universiteto, paskelbė, kad hipotetinė „Devintoji planeta“ sukasi aplink Saulę labai ištemptoje orbitoje ir ją užpildo per 10–20 tūkst. metų.

 

Dabar atrastas naujas Kuiperio žiedo objektas, kurio neįprasta orbita dar labiau sustiprina užuominas apie devintąją planetą, rašo sciencealert.com.

 

„Devintoji planeta“, kuri, manoma, yra dešimt kartų masyvesnė už Žemę, turėtų daryti gravitacinį poveikį šalia jos esantiems kosminiams kūnams. Būtent tai M.Brownas su kolegomis ir pastebėjo.

 

„Mes analizuodami duomenis pamatėme keistą signalą, kuris reiškė, kad Saulės sistemos pakraštyje vyksta kažkas neįprasto, – pasakojo M.Brownas. – Visi šie tolimi objektai išsirikiavę keistu būdu, o taip vykti neturėtų. Mes mėginome rasti atsakymą remdamiesi visais kosminiais paaiškinimais, tačiau nė vienas iš jų netiko.“

 

Iš pradžių nustatyta, kad šeši kosminiai kūnai buvo išsirikiavę „keistu“ būdu, o dabar atrastas ir septintasis. Atrodo, kad jis buvo nustumtas milžiniškos jėgos, maždaug už 149 mln. km nuo Saulės – ten, kur ir turėtų būti „Devintoji planeta“. Šis atstumas yra 75 kartus didesnis, nei Plutonas nutolęs nuo Saulės.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite