6 mokyklos, kuriose vaidenasi

mokyklu-vaiduokliaiNe vienas žmogus savo mokyklinius metus mena kaip košmariškus.

 

Visgi, kai kurios mokyklos turi tokias istorijas, jog užtektų ne vienam siaubo filmui (bent vienam filmui, o tiksliau serialui – antram „Amerikietiškos siaubo istorijos“ sezonui – užteko).

 

1. Pocatello vidurinė (Aidaho valstija)

 

Po eilinių mokyklinių žiemos atostogų internete pasklido vaizdo įrašas – iš pradžių jame tematyti nufilmuoti tušti mokyklos koridoriai, bet netrukus kažkas nutinka šviesoms – jos ima pačios įsijunginėti ir išsijunginėti. Lyg to nebūtų gana, įrašo pabaigoje galima išvysti atsidarančias duris ir pro jas išsprūstantį paslaptingą šešėlį.

 



 

Po atostogų grįžę mokiniai ir netgi mokytojai ėmė pranešinėti, kad girdį keistus garsus ir šnabždesius, o keli jų dėl tvyrančio nejaukumo net atsisakė likti vieni klasėse.

 

Visa ši neįprasta situacija pasiekė tokį lygį, jog buvo iškviesti mediumai ir vaiduoklių medžiotojai. Jie konstatavo, kad jaučia šioje vietoje net šešias mirtis. Ar vienas iš šio šešeto ir metė šešėlį mokyklos koridoriuje?

 

2. Lee Williams vidurinė (Arizona)

 

Lee Williams vidurinėje yra nedidelis, dulkėtas, daiktais užgrūstas kambarėlis, kuris neįšyla net šilčiausiomis dienomis. Prie jo artintis drįsta tik pats direktorius, teigiantis, jog ta ankšta patalpa gąsdina pačius neklusniausius vaikus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Šiaip ar taip, baugus kambarys yra tik smulkmena, kalbai einant apie šią mokyklą. Sklinda gandai, kad joje pastebėtas vaiduoklis dar iš tų laikų, kai vietoj mokyklos buvo pasienio miestelis. Mokiniai sakėsi matę vyrą su senoviška skrybėle, patruliuojantį po koridorius.

 

vaiduoklislangas

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mokyklos prižiūrėtojas teigė girdėjęs žingsnius bei mergaitės vaitojimą berniukų tualete. Kaip vėliau paaiškėjo, dalis mokyklos buvo pastatyta ant senų kapinių, kuriose palaidoti žuvusieji po kolonizatorių ir vietinių kovų.

 

2010 metais renovuota futbolo aikštė stovi tiesiai ant senųjų užkariautojų kapinių, tad nieko nuostabaus, kad žiūrovai per aikšteje vykstančias šventes kartkartėm išvysta senoviška apranga pasidabinusias šmėklas.

 

Per renovaciją atkasti septyni karstai, reikia manyti, šiek tiek paaiškina situaciją.

 

3. Lambertville vidurinė (Naujasis Džersis)

 

Pastatytą 1854 metais, Lambertville vidurinę nuniokojo gaisras, užsiplieskęs tarp 1925 ir 1926 metų. Pasak kalbų, 150 žmonių žuvo užgriuvus pastato sienoms. Atstatytą 1927-iais po kelerių metų ją vėl nuniokojo liepsnos, taip duodamos pagrindo kalboms apie prakeiksmą.

 

mokyklu-vaiduokliai2

 

Miesto legendos bylojo, jog mokykloje vis dar galima išgirsti vaikų balsus – kartais besijuokiančius, kartais vaitojančius iš skausmo. Kita legenda teigė, kad ant mokyklinių lentų patys radosi žodžiai – rašomi vaiduokliškų rankų vaikų, amžiams įkalintų šioje pragariškoje vietoje.

 

2012 metais pastatas buvo nugriautas, kad nebeviliotų paranormalių reiškinių mėgėjų į nesaugius griuvėsius. Gyviesiems palengvėjo. O mirusiesiems?

 

4. Bristol Tennessee vidurinė (Bristolis, Tenesio valstija)

 

Ši mokykla turi tris konkrečias šmėklas. Įstabiausia iš jų – Agnes, kurios žingsniai jau metų metus aidi koridoriuose. Retkarčiais ji pastebima apsirengusi balta suknele. Jos žūties aplinkybės svyruoja nuo nusiskandinimo iki pasikorimo, o įdomiausia iš jų – mirtis nuo antrosios mokyklos pamėklės – vaiduokliško traukinio.

 

bristol

 

Šis traukinys karts nuo karto pradunda pro mokyklos koridorius, drebindamas sienas. Trečiasis vaiduoklis yra mokyklos sportininko, kažkada nutrenkto automobilio beeinančio namo iš varžybų. Ne vienas mokinys sakė jį sutikęs mokyklos aikštyne.

 

5. El Paso vidurinė (El Pasas, Teksas)

 

Jei aukščiau aprašyta istorija gali sukelti šypsnį, El Paso vidurinės istorija priverčia pašiurpti. Legendos, sklandančios apie ją, varijuoja nuo neaiškios kilmės miglos koridoriuose, iki kažin kokio tiršto skysčio, varvančio nuo lubų bei slaptų klasių, apie kurias niekas nežino.

 

el-paso-high-class-19861

 

Jei tai skamba kaip neįrodomi dalykai, pažvelkite į 1985 metais padarytą nuotrauką. Jos viduryje matyti moteris – tiesa, neryški, bet visgi akivaizdžiai matoma. Tačiau ką pasakysite sužinoję, kad pasak kitų toje nuotraukojų esančių žmonių, toje vietoje niekas nestovėjo?

 

Kai kurie tiki, kad nuotraukoje – atvaizdas merginos, iššokusios iš balkono prieš daugybę metų. Yra mačiusių, kaip panaši pamėklė nušoka nuo balkono ir išnyksta prieš pat paliečiant žemę.
Kaip bebūtų iš tiesų, ramios sielos gyvųjų nuotraukose nesirodo.

 

6. Willowbrook State mokykla (Niujorkas)

 

Paskutinė istorija šiame sąraše yra pati liūdniausia, nes didžiausias siaubas yra ne tas, kad pastate galimai vaidenasi, o priežastis, dėl ko gali vaidentis.

 

Vieną žiauriausių istorijų šalyje turinti Willowbrook mokykla buvo įkurta kaip mokymo centras neįgaliems vaikams 1947 metais (nors liudijimų apie tokį dalyką kaip pamokos nedaug). Tiems metams buvo būdingas hepatito protrūkis, ir 90 procentų vaikų, patekusių į centrą, užsikrėtė juo. Gydytojai atrado galimybę paeksperimentuoti su „bandomaisiais triušiais“… Ir ja pasinaudojo.

 

mokyklos-vaiduokliai

 

Šešiasdešimčiai sveikų vaikų buvo suleistas hepatito virusas. Gydytojai ramiai stebėjo, kaip jiems pamažu pasireiškia ligos požymiai. Tai buvo pavadinta vienu neetiškiausių medicininių eksperimentų Jungtinių Valstijų istorijoje.

 

Šeštajame dešimtmetyje ši institucija pagarsėjo siaubingomis sąlygomis, pacientai gyveno purviniau nei kiaulidėje. Geraldo Rivera atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad pastatas pergrūstas, vonios purvinos ir sulūžusios, o seksualinė ir fizinė prievarta iš darbuotojų pusės nieko nestebina. Dėl šių priežasčių 1987 metais mokykla buvo uždaryta, bet prieš tai dar spėjo dingti maža mergaitė, vardu Jennifer Schweiger. Jos kūnas rastas negiliai užkastas, nusikaltimu apkaltintas benamis Andre Rand.

 

Žmonės, aplankę jau aplestą Willowbrook State mokyklą, pasakoja girdėję riksmus ir dejones bei jautę buvę pastumti. Sklinda gandai, kad Steiteno saloje veikia satanistų kultas. Jeigu skamba pažįstamai, tai dėl to, kad spėjama, jog „Amerikietiška siaubo istorija: beprotnamis“ buvo sukurta pagal šią istoriją.

 

Anomalija.lt redakcija nuoširdžiai dėkoja skaitytojui(-ai) E. už atsiųstą straipsnį.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Aurelija

geras straipnis. aciu.

vika

Vos neuzmigau nuo šito straipsnio

GINTARAS

Idomus str. Galetumet daugiau apie hounted places rasyti :)

Anonimas

Nezinau ar tai dvasios, smeklos ar vaiduokliai, bet, kad kazkokia zmogaus dalele gali uzsilikti siame pasaulyje beveik esu uztikrintas. Zmogus nera vien kaulai ir mesa. Tai ir nematoma ir neuzciuopiama substancija kartu.

marozas ne iš Kauno

butu puiki atmazke issisukti nuo mokyklos. – Kodel nelankai pamoku? – Nereikia mokyklos statyti ant kapiniu!

arba...

arba:
-as tulike berna su balta suknele maciau!

Taip pat skaitykite