Visa gamta – tai vieninga integrali sistema

gamta-integrali-sistemaTai, kad mūsų planeta gali turėti savo protą ir gebėti mąstyti jau pradėjo analizuoti ir garsūs pasaulio mokslininkai.

 

Dar visai neseniai, žmonija galvojo, kad ant Žemės priima sprendimus tik jos gyventojai, o tai, kad pati Žemė gali protauti atrodė lyg kažkokia mokslinė fantastika. Tačiau naujausi tyrimai ir eksperimentai leidžia suprasti, kad mūsų gimtoji planeta irgi sugeba analizuoti tai, kas vyksta ant jos paviršiaus, ir priklausomai nuo situacijų, pakeisti įvykių tėkmę.

 

Dar 1995 metais atliktas eksperimentas, tyrėjams įrodė, kad visa mus supanti gamta – tai vieninga integrali sistema ant galimai protaujančios Žemės.

 

Jeloustouno nacionaliniame parke 1995 metais į laisvę buvo paleista 14 vilkų. Iki tol vilkai parke negyveno 70 metų, ir visą šį laiką ten karaliavo elniai, kurie nekontroliuojamai daugindamiesi padarė labai daug žalos vietinei florai.

 

Į laisvę paleisti vilkai privertė elnius atsargiau rinktis vietas ganytis. Atsigavo augalija. Per šešerius metus medžių padaugėjo penkis kartus. Atsirado bebrų, kuriems medžiai reikalingi užtvankoms statyti. Taip pat pasirodė ondatrų, ančių ir pagausėjo žuvų.

 

Vilkai sumažino šakalų populiaciją, dėl ko padaugėjo kiškių ir pelių, o šie savo ruožtu į parką pritraukė vanagų, šeškų ir lapių. Parke atsirado meškų, kurios dabar čia turi galimybę nuo grobio nuvyti vilkus ir ėsti jų grobio likučius. Parke žymiai padaugėjo uogų.

 

Nuostabiausia tai, kad vilkai pakeitė upių tekėjimo vagas. Jos išsitiesino ir stabilizavosi, sumažėjo jų krantų erozija. Taip įvyko todėl, kad vilkų įtaka elnių populiacijai lėmė greitą medžių ir žolių augimą upės krantuose, kas juos ir sustiprino. Parkas neatpažįstamai pasikeitė, atgijo, ir visa tai tik dėl keturiolikos vilkų, kurie buvo ten paleisti mažiau nei prieš dvidešimt metų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kokia pagrindinė visų šių pasikeitimų priežastis? Natūralių integralios gamtos ryšių pusiausvyros grąžinimas.

 

Tokių pavyzdžių turime tūkstančius, ir jie akivaizdūs. Tačiau nuo mūsų paslėpti mūsų integralūs ryšiai tarpusavyje ir su visa gamta. Mes net negalime įsivaizduoti, kokius nuostabius pasaulius gamta nuo mūsų slepia kiekvieno individualaus ego ir nesavanaudiško ryšio su kitais pusiausvyroje.

 

Autorius: Vincas Andriušis, šaltinis: www.mintis.info

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Zxcv

Pradzia daug zadanti, bet pala taiir buvo visas straipsnis ????Tema idomi bet reikejo daugiau darbo ideti ;)

Taip pat skaitykite